ياشاسين شاهين دژ
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 8:5 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان شرور

جمهوری آذربایجان و ناحیه شرور مشخص شده با رنگ قرمز

رایون شرور ناحیه‌ای در جمهوری خود مختار نخجوان است با مرکزی به همین نام با مساحت ۴۷۸ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۹۶۰۰۰ نفر. در نقشه با رنگ قرمز مشخص شده است.

منابع

نظرات (0)
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 8:0 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان شاه‌بوز

جمهوری آذربایجان و شاهبوز مشخص شده با رنگ قرمز

شاه‌بوز ناحیه‌ای در جمهوری خود مختار نخجوان است با مرکزی به همین نام با مساحت ۹۲۰ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۲۱۵۰۰ نفر. در نقشه با رنگ قرمز مشخص شده‌است.

از دیدنی‌های این منطقه یادمانی است به نام خانه فرهاد.

Shahbuz.JPG
 

منابع

  1.  tourism.az، بازدید: اکتبر ۲۰۰۸.
نظرات (0)
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 7:56 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان سدرک

 
جمهوری آذربایجان و سدرک که با رنگ قرمز مشخص است..

سَدَرَک بخشی از جمهوری آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان است که در سال ۱۹۹۰ از بخش شرور جدا شد.

این بخش ناحیه کارکی که در خاک جمهوری ارمنستان محصور است را نیز شامل می‌شود که از سال ۱۹۹۲ در کنترل نیروهای ارمنی قرار دارد. مرکز این بخش شهر حیدرآباد است که به نام حیدر علی‌اف نامگذاری شده‌است. این بخش ۱۵۰ کیلومتر مربع وسعت و جمعیتی بالغ بر ۱۲۹۰۰ نفر دارد.

شهر سدرک با راه افتادن راه‌آهنی که به ارمنستان می‌رفت رونق یافت ولی در جریان نبردهای سال ۱۹۹۲ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان کاملاً تخلیه شد و امروزه نیز رونق پیشین را ندارد. خط آهن سدرک به ارمنستان امروزه بسته است. نمای کوه آرارات از سدرک دیدنی است.

منابع

Wikipedia contributors, «Sadarak,» Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sadarak&oldid=177606485 (accessed January ۳۰, ۲۰۰۸).

  1.  trayle.com، بازدید: نوامبر ۲۰۰۸
نظرات (0)
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 7:54 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان اردوباد

محل شهرستان اردوباد (قرمز) بر روی نقشه جمهوری آذربایجان.

اردوباد یکی از بخش‌های جمهوری آذربایجان است که مرکز آن نیز شهری به همین نام است.

نظرات (0)
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 7:52 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان کنگرلی

كنگرلی
—  شهرستان  —
نقشه جمهوری آذربایجان و شهرستان كنگرلی
کشور Flag of Azerbaijan.svg جمهوری آذربایجان
ناحیه اقتصادی  
فرمانداری
 - -


 

کد پستی  

کنگرلی بخش جدیدی از جمهوری خود مختار نخجوان در جمهوری آذربایجان است. این بخش 682 کیلومتر مربع وسعت و جمعیتی بالغ بر 25000 نفر بر طبق آمارهای سال 2004 میلادی دارد. این بخش در مارس 2004 میلادی از بخش شرور جدا شد. مرکز این بخش شهری به نام گیوراق است.

منابع

نظرات (0)
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 7:47 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان جلفا (جمهوری آذربایجان)

 
بخش جلفا (به رنگ قرمز) در ناحیهٔ خودمختار نخجوان جمهوری آذربایجان

بخش جُلفا یکی از بخش‌های ناحیه خودمختار نخجوان در جمهوری آذربایجان است. شهر جلفای کهن که در این ناحیه واقع بود از شهرهای بزرگ ارمنی‌نشین بود که نزد ارمنیان با نام جوغا نامیده می‌شد. ارمنی‌ها اکنون آن ناحیه را «هین جوغا» به معنی جلفای کهنه، می‌نامند.

شاردن فرانسوی در زمان پادشاهی شاه عباس دوم و جانشینش شاه سلیمان سه بار به ایران سفر کرد و از جلفای کهنه گذر کرد. در سفرنامه شاردن می‌خوانیم:

این جلفا را از آن جهت جلفای کهنه می‌گویند که از جلفای تازه که روبروی اصفهان ساخته شده باز شناخته شود ولی اکنون تنها یاد آن در برخی خاطرها به جا مانده است. جلفای کهنه در طول کناره رود ارس و در شیب یک کوه واقع بود گذرگاههای سخت‌گذر داشته و با برجها و حصارهای کوچکی نگهبانی می‌شده است. ارامنه می‌گویند این جلفا در زمانهای گذشته چهار هزار خانه داشته است اما اگر مکان سنجش ویرانه‌های موجود باشد می‌توان باور که در زمان آبادانی نیز بیش از نصف این مقدار خانه نداشته است. طرح و نقشه جلفای کهنه بسیار خوش نما و همانند یک آمفی‌تئاتر طولانی است. در زمان حاضر در این ویرانه شهرک سی خانوار زندگی می‌کنند که همه ارمنی می‌باشند. جلفا را شاه عباس بزرگ ویران کرد و همه ذوق و هنر و صنعتگری و هنری را که برای بر پا داشتن شهری بدان استحکام و استواری به کار رفته بود به خاک سپرد. همان عاملی که شاه را به ویران کردن نخجوان و دیگر شهرهای هم مسیر آن وادار کرده بود وی را به خراب کردن جلفا برانگیخت. او بدین سبب چندین شهر و شهرک را خالی از سکنه و ویران کرد که عثمانیان به هنگام تعرض به ایران و عبور از این راه از تهیه خواربار محروم بمانند. شاه ایران همه شهرها و آبادیهای مسیر آنها را تا تبریز خالی از سکنه و ویران و تبدیل به بیابان کرد تا سپاه دشمن گذشتن از آن را نتوانند. شاه عباس سکنه جلفا را با کلیه احشام و اموال و دارایی به شهرهای دیگر منتقل کرد و پس از ویران کردن آن درختان آنها را به آتش سوزاند و چشمه سارها را نیز به زهر آلود تا دشمن از آنها سیراب نشود.

منابع

  • سفرنامه شاردن.
نظرات (0)
دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, :: 7:45 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان بابک

بابک (جمهوری آذربایجان)

بابک نام بخشی از جمهوری آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان است. نام این بخش از نام سردار مشهور ایران بابک خرمدین برگرفته شده است.این بخش با ایران هم مرز بوده و در شمال رود ارس و دریاچه سد ارس قرار دارد.

منابع

نظرات (0)
یک شنبه 2 مهر 1391برچسب:, :: 8:44 ::  نويسنده : علي
 
 

جمهوری قره‌باغ

 

داغلیق قاراباغ
 
آذربایجان
سرود ملی"آذربایجان"
 
 
پایتخت شوشا
شرقی′۴۳°۴۶ شمالی′۵۲۳۹٫۸۶۷جنوب / -۴۶٫۷۱۷;-۳۹٫۸۶۷
بزرگترین شهر خانکندی
زبان رسمی
نوع حکومت
موارد منجر به تشکیل
تجاوز ارمنستان به خاک آذربایجان
دسامبر ۱۹۹۱
ژانویه ۱۹۹۲
مساحت
 -  مساحت ۱۱٬۴۵۸٫۳۸کیلومتر مربع (ام)
 -  آب‌ها (٪) -
جمعیت
 -  سرشماری ۱۴۱,۴۰۰ 
(ام)
 -  تراکم جمعیت -‎/km۲‏ (ام)
تولید ناخالص داخلی (تخمین ۲۰۱۰)  
 -  مجموع ۱.۶ بیلیون دلار (ام)
 -  سرانه ۱,۷۲۹ دلار (ام)
واحد پول درام (AMD)
منطقه زمانی CET (ساعت جهانی+4)
 -  تابستانی (DST) CEST (ساعت جهانی)
دامنه اینترنتی
پیش‌شماره تلفنی +۳۷۴ ۴۷

قره باغ کوهستانی از مناطق جنوب قفقاز و جزو خاک جمهوری آذربایجان است.این منطقه با تجاوز ارتش ارمنستان بمنظور کشورگشائی و با قتل عام مردم آن منطقه و علی الخصوص زنان و کودکان و پیرمردان توسط ارامنه به دست متجاوزین ارمنی افتاد. پس از اشغال آن توسط ارتش ارمنستان اعلام استقلال نمود ولی از طرف هیچیک از کشورهای جهان برسمیت شناخته نشده است و سازمان ملل متحد برعلیه ارمنستان جهت خروج از قره باغ و پایان دادن به اشغال خاک جمهوری آذربایجان قطعنامه هایی را تصویب ولی هیچ کدام از آنها توسط ارمنستان بمورد اجرا گذاشته نشده اند.

Nagorno karabakh republic.png
 


 

پیوند به بیرون

منابع

الگو:بخش‌ها و شهرهای قره باغ

نظرات (0)
یک شنبه 2 مهر 1391برچسب:, :: 8:39 ::  نويسنده : علي
 
 

لاچین (شهر)

 

لاچین
Laçın
—  
 
لاچین در آذربایجان واقع شده‌است
لاچین
 
موقعیت لاچین
مختصات: ‏۴۹″ ۳۲′ ۴۶°شرقی ‏۲۷″ ۳۸′ ۳۹°شم ۳۹٫۶۴۰۸۳جنوب / -۴۶٫۵۴۶۹۴;-۳۹٫۶۴۰۸۳
کشور Flag of Azerbaijan.svg جمهوری آذربایجان
کشور به رسمیت شناخته نشده Flag of Nagorno-Karabakh.svg جمهوری قره‌باغ
نواحی ۴۲
-
تاریخ شهر شدن ۱۹۲۳
فرمانداری
 - شهردار -
جمعیت (۲۰۰۵)
 - کل ۲٬۳۰۰
پیش‌شماره تلفن (۷۳۲) ۴۷ ۳۷۴

شهر لاچین مرکز بخش لاچین جمهوری آذربایجان است. در ۳۲۰ کیلومتری جنوب غربی باکو و ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی ایروان واقع شده است و از ۱۹۹۲ میلادی تحت کنترل نیروهای ارمنی قرار دارد.

هم اکنون جمعیت شهر لاچین در حدود ۲۲۰۰ نفر و جمعیت بخش لاچین در حدود ۹۸۰۰ نفر است که مقامات ارمنستان ادعا می کنند که اکثر آنان را آوارگان ارمنی که در جمهوری آذربایجان ساکن بودند تشکیل می‌دهند ولی گزارش منابع خبری حاکی از آن است که شهروندان بی بضاعت ارمنی تشویق می شوند که به این شهر و دیگر شهرهای مناطق اشغال شده از آذربایجان بروند.

ولی قبل از جنگ قره باغ جمعیت آن بالغ بر ۶۷۰۰۰ نفر بود که اکثریت آن آذری و شامل اقلیتی از کردها بودند که به مناطق دیگر جمهوری آذربایجان به صورت پناهندگان جنگی مجبور به کوچ شدند.

منابع

نظرات (0)
یک شنبه 2 مهر 1391برچسب:, :: 8:34 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان خواجه‌وند

خواجه‌وند
—  شهرستان  —
 
کشور Flag of Azerbaijan.svg جمهوری آذربایجان
ناحیه اقتصادی یوخاری قاراباغ
فرمانداری
 - -


 

کد پستی  

خواجه‌وند یکی از بخشهای جمهوری آذربایجان است که اکنون تحت کنترل ارامنه قره باغ قرار گرفته است و دولت محلی ناگورنو قره باغ آن را به دو استان تقسیم کرده که ناحیه شمالی با نام مارتونی و استان جنوبی با نام هادروت خوانده می‌شوند.

نظرات (0)
درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 584
بازدید هفته : 602
بازدید ماه : 18
بازدید کل : 259169
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی