ياشاسين شاهين دژ
دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 10:1 ::  نويسنده : علي
 
 

قیدار

قیدار

Khodabandeh.JPG

اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان زنجان
شهرستان خدابنده
بخش مرکزی
نام(های) قدیمی قیدار پیغمبر
مردم
جمعیت ۲۶٫۲۶۹
زبان‌ گفتاری ترکی آذربایجانی
مذهب شیعه
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۱۹۹۷ متر
اطلاعات شهری
وبگاه شهرستان خدابنده
 

قیدار یکی از شهرهای ایران در استان زنجان است. این شهر مرکز شهرستان خدابنده است. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۲۶٫۲۶۹ نفر بوده‌است.

قیدار نام یکی از پیامبران بوده‌است که آرامگاهش در این شهر قرار دارد. او را فرزند اسماعیل و نیای سی‌ام حضرت محمد، پیامبر اسلام دانسته‌اند. در کتاب منتهاج البراعه تالیف میرزا حبیب الله هاشمی خویی و کتاب جلا العیون تالیف محمد باقر مجلسی نیز به همین منوال شجره قیدار نبی را به ابراهیم و آدم نسبت داده‌اند.

انتساب این بقعه به قیدار نبی با استشهاد ۶۵ نفر از علمای طراز اول مورد تایید قرار گرفته‌است. این بقعه در زمان بلغار خاتون زن غازان خان تخریب و مجدداً در سال ۷۱۹ قمری احداث شد. در تاریخ ۱۳۱۹ قمری این بقعه توسط شخصی بنام امیرافشار جهانشاه خان مرمت شد.

یکی دیگر از جای‌های گردشگری قیدار غار کتله‌خور است. جدیدا در نزدیکی زرین رود غار جدید خشکی آبی بنام زرین غار کشف شده‌است که نیاز به توسعه داردو می‌تواند از مکانهای تفریحی قیدار باشد.

شاه سلطان آبسولوگ پسر پهلوان خلیل در سال ۱۳۹۱ این شهر را فتح کرد و به قلمروی خود افزود. وی پیش از مرگ تمام اختیارات خود را به دوستش تک کوچولو واگذار کرد و چندی بعد بر اثر بیماری مرد.

این شهر وقف قیدار نبی می‌باشد و مردم ساکن آن هیچ گونه مالکیتی در برابر زمینهای شهر ندارند و مستاجر اداره اوقاف و امور خیریه میباشندوازین بابت قیدار از زمان انقلاب به بعد پیشرفت آنچنانی در مقایسه با شهرهای هم قدمت خود چون ابهر ندارد. از لحاظ صحت عقد وقف این شهر همین کافی است بدانیم که بلغان خاتون زن ارغون شاه یا همان غازان خان این شهر را وقف پیامبر مدفون در آنجا کرد که مالکیت خود ایشان(بلغان خاتون) هم به واسطه حمله به شهر و غصب آن بوده که از نظر اسلام و قانون مدنی درست و صحیح نیست.

منابع

 

دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 9:54 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان خدابنده

شهرستان خدابنده
اطلاعات کلی
کشور ایران Flag of Iran.svg
استان زنجان
 
سال شهرستان شدن ۱۳۴۸


مردم
 
جمعیت ۱۶۴٫۸۶۴
 
زبان‌های گفتاری ترکی
 
مذهب اسلام
 
جغرافیای طبیعی
 
مساحت ۵۱۵۱ کیلومتر مربع
 
 

 
 
 

شهرستان خدابنده یکی از شهرستان‌های استان زنجان است. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۶۴٫۷۴۴ نفر بوده‌است . شهر قیدار مرکز این شهرستان است.

شهرها و بخش‌ها

مردم و محل جغرافیایی شهرستان

شهرستان خدابنده با وسعتی معادل ۴۸۰۰کیلومتر مربع در جنوب استان زنجان، بین طول شرقی۴۸ درجه و ۳۵ دقیقه، و عرض شمالی۳۶ درجه و۷ دقیقه قرار دارد. از شمال به شهرستان زنجان و ابهر وبخش آوج و از جنوب به استان همدان و از غرب به استان کردستان و قسمتی هم از غرب به زنجان محدود می‌باشد. شهرستان خدابنده از۴ بخش مرکزی، افشار، بزینه رود و سجاسرود و ۲۳۲روستا و ۳۳روستای خالی از سکنه تشکیل شده‌است. آب و هوای شهرستان کوهستانی است و با توجه به شرایط خاص کوهستانی می‌توان آب و هوای آن را اقلیم معتدل کوهستانی نیز به شمار آورد. خصوصیات این آب و هوا، گرمای شدید دره‌ها در تابستان و اعتدال آنها در زمستان و بر عکس سرمای شدید مرتفعات در زمستان و اعتدال آن در تابستان است. زبان اهالی ترکی آذربایجانی است. دهستانها:

شهر: قیدار

      • روستای توپقره
    • روستای باریک آب
      • روستای گوشتین

شهر: سهرورد

  • بخش افشار
    • دهستان شیوانات
    • دهستان قشلاقات افشار

شهر:گرماب

شهر: زرین رود

شهرها: سجاس

روستا ها ی شهرستان خدابنده

1.ارقین 2. حصار 3. صالح آباد 4. خالق آباد 5. محمود آباد 6. زرین گل 7. پسگوهان 8. سهرورد 9. کرسف 10. شیخ موسی 11. اسپرین 12. آلینجه 13. زرزر 14. علی آباد 15. دهجلال 16. خان احمد حصاری

دیدنی‌ها

  1. چشمه کوه قیدار در روستای ارقین از توابع بخش سجاسرود
  2. بقعه قیدارنبی در وسط شهر قیدار
  3. مسجد جامع سجاس
  4. سجاسرود (رود سجاس)
  5. غار کتله خور درفاصله ۸۰کیلو متری قیدار
  6. پنجه علی در کوه قیدار
  7. امامزاده غفار روستای شیخ موسی

منابع

  1. تقسیمات سیاسی
  2. جغرافیای استان زنجان.تهران:شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران
  3. اقلیم ، آب و هوا وموقعیت جغرافیائی
  4. پایگاه اینترنتی مرکز آمار ایران
  5. وب‌گاه فرمانداری شهرستان خدابنده بازدید ۳۰/۳/۱۳۸۷

آدرس وب سایت دانشگاه آزاد خدابنده

 

دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 9:49 ::  نويسنده : علي
 
 

قیدار نبی

 
ورودی مقبره قیدار نبی

 

قیدار نبی با نام اصلی قیدار بن اسماعیل بن ابراهیم از اجداد پیامبر اسلام است. وی در شهر قیدار که به نام خود وی منسوب است (واقع در استان زنجان) مدفون است. این مکان با شماره ۳۲۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌است.

او را فرزند اسماعیل و نیای سی‌ام حضرت محمد، پیامبر اسلام دانسته‌اند. در کتاب منتهاج البراعه تالیف میرزا حبیب‌الله هاشمی خویی و کتاب جلا العیون تالیف محمد باقر مجلسی نیز به همین منوال شجره قیدار نبی را به ابراهیم و آدم نسبت داده‌اند.

در تاریخ یعقوبی آمده‌است که اسماعیل ۱۲ پسر داشت که بزرگ‌ترین آن‌ها قیدار بوده که پس از وفات اسماعیل و دفن او در حجر، قیدار جانشین پدر شد و مردم را به توحید دعوت کرد.

انتساب این بقعه به قیدار نبی با استشهاد ۶۵ نفر از علمای طراز اول مورد تایید قرار گرفته‌است. این بقعه در زمان بلغار خاتون زن غازان خان تخریب و مجدداً در سال ۷۱۹ قمری احداث شد. در تاریخ ۱۳۱۹ قمری این بقعه توسط شخصی بنام امیرافشار جهانشاه خان مرمت شد.

گالری

دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 9:45 ::  نويسنده : علي
 
 

شهرستان ابهر

ابهر
 
اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان زنجان
شهرستان ابهر
مردم
زبان‌ گفتاری ترکی آذربایجانی
مذهب شیعه
تابلوی خوش‌آمد به شهر
به شهر ما با لبخند وارد شوید

شهرستان ابهر، شهرستانی است در استان زنجان. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۶۱٫۲۵۷ نفر بوده است . شهر ابهر مرکز این شهرستان است.

تاریخچه

ابهر [ اَ هََ ] (اِخ ) شهری میان قزوین و زنجان و همدان از نواحی جبل و اهل َمحَل ّآنرا ((اَوهر)) گویند. و یاقوت گوید: بعض ایرانیان بمن گفتند که ابهر مرکّبست از آب و هر بمعنی آسیا. ومیان ابهر و زنجان پانزده فرسنگ و میان آن و قزوین دوازده فرسنگ است و عده ٔ بسیاری از علما و فقهای مالکیه منسوب بدان شهرند و آنان بر رأی مالک بن انس بودند و از آنان است : ابوبکر محمدبن عبداﷲبن محمدبن صالح بن عمربن حفص بن عمربن مصعب بن الزبیر مالکی فقیه که از ابن عروبه ٔ حرانی و محمدبن عمر باغندی و محمدبن حسین اشنانی و عبداﷲبن زیدان کوفی و ابوبکربن ابی داودو دیگران روایت کند و او را تصانیفی است در مذهب مالک و مقدم اصحاب مالک است بزمان خویش . و هم یاقوت گوید: فتح ابهر در سال ۲۴ از هجرت به ایام عثمان بن عفان بود و در این وقت مغیرةبن شعبه والی کوفه بود و جریربن عبداﷲ بجلی حکومت همدان داشت و برأبن عازب ولایت ری داشت عثمان جیشی بمدد براء فرستاد و او بغزاء ابهر شد و حنظلةبن زید الخیل با او بود و او در پشت حصار منیع ابهر لشکرگاه کرد و گویند که این حصن را شاپور ذوالاکتاف کرده است چون براء بدانجا فرود آمد مردم حصار با وی بجنگ برخاستند و جنگ چندین روز بکشید سپس امان خواستند و براء آنان را به آن شروط که حذیقةبن الیمان به اهل نهاوند امان داده بود زنهار داد.

در نزهةالقلوب آمده است : در آنجا قلعه ای گلین است که دارای بن دارای کیانی ساخته و بر آن قلعه قلعه ای دیگربهاءالدین حیدر از نسل اتابک نوشتکین شیرگیر سلجوقی ساخت و به حیدریه موسوم گردید و باروی آن شهر ۵۵۰۰ گام است هوایش سرد است و آبش از رودخانه ای که بنام همان شهر موسوم است و از حدود سلطانیه برمیخیزد و در ولایت قزوین میریزد و میوه ٔ آنجا بسیار است و از میوه‌های آن امرود، سختیان ؟ و آلوی ابوعلی نیکوست مردم آنجا سفیدچهر و شافعی مذهب اند و بر ظاهر آن مزار شیخ ابوبکر طاهران ابهری است ولایتش بیست و پنج پاره دیه است حقوق دیوانی شهرهاء ولایتش یک تومان و چهارهزار دینار است . و صاحب مرآت البلدان گوید: ابهر در شصت هزارزرعی غربی قزوین و چهل هزار ذرعی شرقی سلطانیه واقعاست و در ربع فرسنگی شهر قلعه ٔ خرابه ای است موسوم به دارا و در بعض کتب نوشته اند خانه‌های ابهر از خانه‌های اغلب شهرها بهتر ساخته شده . باغات باصفا بسیار دارد ابهررود از وسط شهر عبور می‌کند از آثار قدیم مسجدی در ابهر باقی است . عرض شمالی ۳۶ درجه و ۲۰ دقیقه وطول شرقی ۴۵ درجه و ۴۲ دقیقه و در بعض جغرافیاهای کهن فرانسه آمده است که ابهر کمتر از ۱۱۰۰ خانه ٔ عالی ندارد. این شهر در زمان ساسانیان حصاری عظیم داشته است.

مسجد جامع ابهر

مسجد جامع ابهر [ م ِ ع ِ اَ هََ ] (اِخ ) مسجد جامع ابهر. مؤلف مرآت البلدان آرد: این مسجد در سنه ٔ ۸۸۸ هَ . ق . ساخته شده است، و دو در دارد: یکی طرف مشرق و دیگری طرف مغرب . صحن آن هشت ذرع، عرض و دوازده ذرع طول دارد و حوض عمیقی دارد که مخروبه است . مقصوره و ایوان سمت جنوب مسجد واقع و دو منار کاشی در دو گوشه ٔ ایوان ساخته شده و دوشبستان آن در سمت مشرق و مغرب ایوان واقع شده است . تاریخ بنا و بانی اولی مسجد در سنگ مرمری نوشته شده ولی نام بانی و تاریخ بنا محو شده است . گویند یکی از امراء صفویه آن را تعمیر کرده و عبداﷲ میرزا پسر فتحعلی شاه نیز آن را تعمیر کرده است . این مسجد دو محله ٔ ابهر را از هم جدا می‌کند و خود آن در محله ٔ قدیم در مشرق قصبه واقع شده است . (از مرآت البلدان ج ۴ ص ۹۶).


شهرها و بخش‌ها

  • بخش مرکزی شهرستان ابهر
    • دهستان ابهررود
    • دهستان حومه (ابهر)
    • دهستان دره سجین
    • دهستان دولت آباد
    • دهستان صائین قلعه
    • دهیستان حیدر آباد شریف آباد
    • دهستان اَهک

شهرها: ابهر، شریف آبادِ ابهر، صائین‌قلعه و هیدج

  • بخش سلطانیه
    • دهستان سلطانیه
    • دهستان سنبل آباد
    • دهستان گوزل دره

شهر: سلطانیه

روستاها

ابهر روستاهای زیر را در نواحی مختلف خود دارد:

  • سمت قزوین:
    • شریف آباد
    • قروه (ابهر)
    • نورین
    • قمچ آباد
    • حصار قاجار و توده بین
    • شیورین (شیرین)
  • در راه زنجان و بین خرم دره و سلطانیه:
    • پیرسقا
    • جداقیه
    • چرگر
    • خراسانلو
    • والایش
  • سمت قیدار:

سایت های خبرگزاری ها و سایت های خبری

سایت خبری ابهرنیوز سایت خبری ابهرخرم

نشریات ابهر

از جمله نشریات شهرستان ابهر می‌توان به ابرچای ، افق ابهر ، ندای ابهر و ندای صایین اشاره کرد

پیوندها

منابع

منابع

دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 9:40 ::  نويسنده : علي
 
 

امامزاده زیدالکبیر

امامزاده زیدالکبیر در منتهی الیه شرق شهرستان ابهر در استان زنجان قرار دارد، که بر اساس کتاب منتقله الطالبین نسبت شاهزاده زیدالکبیر به نخستین پیشوای شیعیان جهان باز می‌گردد.

گنبد این بنا دوپوش و از نوع رک می‌باشد که با گلویی مخروطی و بلند خود تداعی برج‌های آرامگاهی است، سبک خاصی که در سده‌های سوم و چهارم هجری قمری وارد عرصه معماری ایران گردید، از جمله ویژگی‌های این گنبد سطوح خارجی آن است که دارای پوشش کاشی فیروزه‌ای مزین به طرح‌های هندسی و کاربندی رنگی زیبای آن بر سطح گچی در نمای داخلی می‌باشد.

بدنهٔ گریو بلند، از آجرکاری زیبایی برخوردار است و در بالای آن، قطار متناسبی ایجاد شده که یک لبهٔ پیش آمده را بر روی خود حمل می‌کند و از روی آن، بدنهٔ مخروطی شکل گنبد بر پا شده‌است. بلندی دکل بنا، ۱۳ متر، ارتفاع گنبد، و قطر ساقهٔ آن ۵ متری است. گنبد بنا از نوع دو پوسته بوده که پوستهٔ داخلی آن در ارتفاع ۵ متری از سطح بقعه قرار دارد.

منابع

  • کتابچه راهنمای گردشگری استان زنجان
دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 8:38 ::  نويسنده : علي
 
 

حسینیه اعظم زنجان

 
موکب عزادارن حسینیه اعظم زنجان

حسینیه اعظم زنجان از اماکن مذهبی شیعیان است که در جنوب شهر زنجان واقع گشته‌است. قدمت این مکان به حدود یک قرن پیش می‌رسد این حسینه توسط دو فرد بنام‌های حاج میرزا محمد نقی و حاج میرزا بابایی وقف گردید. این حسینه هر سال در روز ۸ ماه محرم اقدام به برگزاری دسته عزاداری می‌کند.

دسته

حسینیه اعظم زنجان بیشتر به‌خاطر دسته‌ای که هرسال در هشتمین روز ماه محرم دارد مشهور است. این دسته حرکت خود را از محل حسینیه اعظم شروع می‌کند و معمولاً همزمان با اذان مغرب به امامزاده ابراهیم پایان می‌یابد مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان در تاریخ ۱۵ دی‌ماه ۸۷ با شماره ثبتی ۱۰ به عنوان دهمین مورد از میراث معنوی ثبت‌شده در ایران است یکی از مداحان معروف زنجان به نام حاج سید یوسف شبیری است که در این مکان مدیحه سرایی می کند.

پیوند به بیرون

منابع

  1.  «درباه این مکان»(فارسی)‎. وبگاه رسمی، ۱ فروردین ۱۳۸. بازبینی‌شده در دی ۱۳۸۶.
  2.  «اجتماع میلیونی در حسینیه اعظم زنجان»(فارسی)‎. وبگاه رسمی، ۱ فروردین ۱۳۸. بازبینی‌شده در دی ۱۳۸۶..
  3.  «اجتماع میلیونی در حسینیه اعظم زنجان»(فارسی)‎. وبگاه رسمی، ۱ فروردین ۱۳۸. بازبینی‌شده در دی ۱۳۸۶.
  4.  «نخستین قربانگاه جهان تشیع در زنجان»(فارسی)‎. وب‌گاه تابناک، ‏۲۳ آذر ۱۳۸۹. بازبینی‌شده در آذر ۱۳۸۹..
  5.  «نگاهی به مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان»(فارسی)‎. وب‌گاه ایسنا، ‏۲۳ آذر ۱۳۸۹. بازبینی‌شده در آذر ۱۳۸۹..

 

دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 8:30 ::  نويسنده : علي
 
 

معبد داش‌کسن

 
نقش اژدهای سنگی در داش‌کسن

بنایی صخره‌ای در زنجان (نزدیک به سلطانیه)، مشهور به معبد داش کسن. شکل گیری این معبد پس از مرگ ارغونشاه، با پشتکار الجای خاتون، خواهر سلطان محمد خدابنده آغاز شد، ولی به پایان نرسید. از نظر نقشه و نقوش تزئینی یکی از با ارزش ترین نمونه‌های معماری صخره‌ای در طول تاریخ معماری ایران به شمار می‌رود. در این معبد نقوشی از هنر چینی به کار رفته‌است. نقشهای اژدها به طول ۵ متر و عرض ۵/۱ متردر زمره بزرگ ترین نقوش تزئینی این معبد است که در پیچ و خمهای شگفت انگیز خود رموز نهفته‌ای دارد. دیگر نقوش تزئینی این معبد، طاقچه‌های بسیار فاخری است که در ضلع شرقی و غربی معبد در کنار نقوش اژدها کنده شده‌اند. این طاقچه‌ها با مقرنسهای بسیار زیبایی شکل گرفته که یاد آور استادی هنرمندان سنگ تراش معبد در آن دوره‌است. همچنین نقوش اسلیمی که در نوع خود ماهرانه تراشیده شده‌اند با طرحهای بسیار متنوع بیانگر فعالیت هنرمندان مسلمان در پدید آوردن این معبد است. در ساخت این معبد، همواره پیروی از تقارن طولی مد نظر بوده و این تقارن در کلیه بخشهای معبد به چشم می‌خورد. معبد تاریخی داش کسن از سمت شمال به دشت سلطانیه و بنای تاریخی آرامگاه سلطان محمد خدابنده اشراف دارد. این معبد در کنار شهر قدیم سلطانیه با گنبد رفیع آن، آرامگاه چلبی اوغلو و آرامگاه ملاحسن کاشی، در مجموع محور فرهنگی تاریخی سلطانیه را تشکیل می‌دهد. راه رسیدن به معبد در سال ۱۳۸۹ زیر سازی شده و تا خود معبد راهی هرچند خاکی اما بسیار صاف و ماشین رو می باشد در ضمن دیگر نیاز به راهنما نیست چون در طی مسیر تابلو ها نشان دهنده راه هستند و نیز امکانات رفاهی برای گذراندن شب نیز کم و بیش فراهم شده است در کنار معبد یک کانکس کوچک و(مسجد )نیزوجود دارد که نگهبان معبد در آن زندگی می‌کند. معبد باستانی "داش کسن" یا آنچنان که جهانگردان آن رامی شناسند: معبد اژدها؛ در حاشیه روستای "ویر" در حدود ۱۵ کیلومتری شهر تاریخی سلطانیه واقع شده که به نقش دو اژدهای برجسته و چند محراب اسلامی در دو سمت خود و به قرینه یکدیگر مزین است. یکی از دلایل معروف بودن این معبد به دلیل وجود نقش‌های اژدهای آن است که نمونه‌های مشابه آن را آنوبانینی در جای دیگری از ایران مشاهده نکرده‌است. طبق نظر برخی باستان شناسان، قدمت این معبد به قبل از اسلام باز می‌گردد که در زمان ایلخانان نقوشی از جمله اژدها بر آن افزوده شده‌است.

در حال حاضر؛ چیز زیادی از این معبد باقی نمانده و تنها سنگ‌های بزرگ و پراکنده در گوشه کنار معبد دیده می‌شود. محدوده معبد اژدها مستطیلی و به ابعاد تقریبی ۱۰۰ متر در ۵۰ متر است که یک قسمت از آن به واسطه حفاری در تپه ایجاد شده‌است. معبد در دامنه تپه‌ای قرار داشته و مشرف به دشتهای وسیع و زیبایی است. مجموعه تاریخی داش کسن مرکب از ایوان‌ها، نقوش برجسته و محوطه‌های باستانی است که در جهات مختلف به ویژه نقش حجاری شده اژدها، منحصر به فرد و قابل توجه‌است. آثار به جای مانده در محل؛ این احتمال را قوت می‌بخشد که ایلخان مغول "ارغون" بیش از گرایش به دین اسلام، اقدام به ساخت معبدی نموده‌است. تاثیر و تاثر متقابل ایران و چین بر یکدیگر بیش از هر محل دیگری در این مکان مشهود است چنانچه تلفیق طرح‌های اسلیمی و نقش اژدها این موضوع را متذکر می‌شود.

 

دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 8:27 ::  نويسنده : علي
 
 

کشتارگاه زنجان

کشتارگاه زنجان
اطلاعات کلی
نام کشتارگاه زنجان
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان استان زنجان
شهرستان زنجان
اطلاعات اثر
دیرینگی دوره قاجار
دورهٔ ساخت اثر دوره قاجار، دوره پهلوی اول
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت ۲۵۹۲
تاریخ ثبت ملی ۲۷ بهمن ۱۳۷۸

کشتارگاه زنجان مربوط به اواخر دوره قاجار - دوره پهلوی اول است و در زنجان، خیابان کمربندی خیا، ممحله قدیمی قوپاچاجی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۹۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

جستارهای وابسته

منابع

  1.  «دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر». سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. بازبینی‌شده در ۱۹/۵/۲۰۱۱.
دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 8:24 ::  نويسنده : علي
 
 
 

بنای توفیقی

بنای توفیقی
اطلاعات کلی
نام بنای توفیقی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان استان زنجان
شهرستان زنجان
اطلاعات اثر
دیرینگی دوره قاجار
دورهٔ ساخت اثر دوره قاجار، دوره پهلوی
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت ۲۶۶۴
تاریخ ثبت ملی ۲۵ اسفند ۱۳۷۸

بنای توفیقی مربوط به اواخر دوره قاجار - دوره پهلوی است و در زنجان، خیابان امام، خیابان خواجه نصیر الدین طوسی، محله غریبه بالا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۶۶۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

جستارهای وابسته

منابع

  1.  «دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر». سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. بازبینی‌شده در ۱۹/۵/۲۰۱۱.
دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, :: 8:19 ::  نويسنده : علي
 
 
 

آرامگاه سید ابوالقاسم مجتهد میرزایی

آرامگاه سید ابوالقاسم مجتهد میرزایی
اطلاعات کلی
نام آرامگاه سید ابوالقاسم مجتهد میرزایی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان استان زنجان
شهرستان زنجان
اطلاعات اثر
کاربری آرامگاه
دیرینگی دوره قاجار
دورهٔ ساخت اثر دوره قاجار
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت ۹۴۴۵
تاریخ ثبت ملی ۱۴ مرداد ۱۳۸۲

مقبره سید ابوالقاسم مجتهد میرزایی مربوط به دوره قاجار است و در زنجان، انتهای خیابان امام، میدان ۱۵ خرداد، کوچه رضایی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۴۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

جستارهای وابسته

منابع

  1.  «دانشنامهٔ تاریخ معماری ایران‌شهر». سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران. بازبینی‌شده در ۱۹/۵/۲۰۱۱.
درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 67
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 622
بازدید ماه : 73
بازدید کل : 259189
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی