ياشاسين شاهين دژ
سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 11:49 ::  نويسنده : علي
 
 

کاپادوکیه

 
کاپادوکیه و پونتوس در نقشه‌ای باستانی از آناتولی

کاپادوکیه یا کَتپَتوکه یا کاپادوسیه در پارسی باستان: Katpatuka، به معنای «سرزمین اسب های زیبا» ) یونانی: Καππαδοκία) نام سرزمین باستانی پهناوری در آسیای کوچک (ترکیه کنونی) است. نام کاپادوکیه پس از روزگار باستان در زمان چیرگی مسیحیت بر این بخش پایدار ماند و امروزه هم در زمینه گردش‌گری بدین بخش تاریخی کاپادوکیه گفته‌می‌شود. توریستی‌ترین بخش کاپادوکیه استان نوشهر ترکیه کنونی را دربرمی‌گیرد.

کاپادوکیه سرزمینی است در مرکز آناتولی (خود آناتولی بمعنای محل برآمدن خورشید بزبان یونانی می‌باشد و از اینجهت می‌توان برابر با خراسانش دانست) و محوطه‌ای را در بر میگرفت که امروز میان نوشهیر، نیغده، آکسرای، کرشهیر و قیصریه قرار دارد. از نامی‌ترین قسمتهای این سرزمین امروزه بنام گورمه یاد می‌گردد که مجسمه‌های باستانی را در دل خود جای داده است. این محوطهٔ باستانی از سال ۱۹۸۵ از طرف یونسکو جزو میراث فرهنگی جهان شناخته شده و ثبت گردیدند. از دیگر دیدنیهای باستانی این دیار شهر زیرزمینی است که در درین کویو واقع است و هرساله گردشگران زیادی را بسوی خود جلب می‌کند و بر شهرت خویش میافزاید.

پیشینه

روزگاری همهٔ سرزمین گسترده میان دو رود هالیس و فرات را کاپادوسیه می‌گفتند. بعدها بخش شمالی را پونتوس و بخش میانه و جنوبی را کاپادوسیه بزرگ خواندند. از زمان مادها کاپادوسیه بخشی از شاهنشاهی ایران بوده است. در تاریخ برای نخستین بار در پایان سده ششم پیش از میلاد است که نامی از کاپادوکیه می‌رود و آن هم در سنگنبشته‌های سه‌زبانه دو تن از پادشاهان هخامنشی، داریوش بزرگ و خشایارشا. از دیر باز فرهنگ و آیین ایرانی آنچنان در ارمنستان و کاپادوسیه پذیرفته و گسترش یافته بود که می‌توان گفت که مردمان این نواحی در زمان هخامنشیان و اشکانیان دیگر انیرانی شمرده نمی‌شدند. پرستش ایزدان ایرانی بویژه مهر و آناهیتا در کاپادوسیه رواج داشت و نویسندگان یونانی چگونگی برگزاری مراسم مذهبی ایرانی را در آنجا گزارش کرده‌اند. از زمان هخامنشیان تا قرون اولیه میلادی کاپادوسیه سرزمین اختلاط و آمیزش فرهنگ‌ها و دین‌های گوناگون بوده است. روایات مورخان یونانی مخصوصاً استرابو دربارهٔ هم آمیختگی آیینهای ایرانی و انیرانی در کاپادوسیه و دیگر کشورهای باختری ایران از لحاظ تاریخ دین‌های ایرانی اهمیت خاصی دارد.

نامگذاری ماههای سال با نامهای ایزدان مزدیسنا که در سدهٔ پنجم پیش از میلاد در کاپادوسیه انجام گرفته، باستانی‌ترین گواهی تاریخی دربارهٔ رواج و گسترش کیش زرتشتی در باختر ایران است. نوشته و اسناد یونانی و لاتینی مربوط به گاه‌شماری کاپادوسی در جلد اول کتاب معروف آسیای صغیر، بحث‌ها کرده و رأی‌های گوناگون داده‌اند.

نگارخانه

منابع

بنونیست، امیل. دین ایرانی بر پایهٔ متن‌های مهم یونانی. تهران: انتشارات بنیاد فرهنگ ایران، ۱۳۵۴

  • Photos of Cappadocia : http://www.cevatzade.com/english/index.php?cat=254
  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Kapadokya»، ویکی‌پدیای ترکی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۸ شهریور ۱۳۹۰).
  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Cappadocia Cappadocia»، ویکی‌پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۲۰ اوت ۲۰۰۷).
سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 11:33 ::  نويسنده : علي
 
 

کاراکامش

 
جانور افسانه‌ای با تن شیر و سر انسان و بینی‌ای چنگکی، با ویژگی‌های نژادی وابسته به هیتی‌ها یا لووی‌ها
، مربوط به شیوهٔ هنری پسین هیتی با تاثیراتی از آرامی‌ها(۸۵۰-۷۵۰ پیش از میلاد)، یافته شده در کاراکامش؛ این اثر امروزه در موزهٔ تمدن آناتولی در آنکارا نگاه داشته‌می‌شود.

کاراکامُش یا کارکمیش نام شهری باستانی‌بوده‌است بر کرانهٔ باختری فرات که یکی از پایتخت‌های دولت باستانی هیتی بود و نیز یکی از شهرهای مهم دولت میتانی. ویرانه‌های امروزین آن در مرز میان کشورهای کنونی ترکیه و سوریه است و در صد کیلومتری شمال شهر حلب جای‌دارد.

نام این شهر در تورات به ریخت کارمکَیش آمده‌است. یونانیان و رومی‌ها این شهر را اروپوس می‌خواندند.

تاریخچه

یافته‌های باستانی دیرینگی این شهر را به دوران نوسنگی می‌رساند. زمانی که فرعون توتموزه یکم بر سوریه چیره گشت ستونی را به شادی این پیروزی در این شهر برافراشت. با مرگ آخن‌آتون سوپ‌پیلولیومای یکم شاه هیتی در پیرامون سدهٔ چهاردهم پیش از زایش بر این شهر دست یازید. به زودی کاراکامش یکی از مهمترین شهرهای هیتی شد و تا سدهٔ ۱۱ پیش از میلاد به دوران اوج خود رسید.

در سدهٔ نهم پیش از زایش پادشاهان آشوری آشورنصیرپال دوم و شلمانصر سوم از باشندگان این شهر باج می‌گرفتند و سرانجام سارگون دوم در ۷۱۷ (پیش از میلاد) بدانجا لشکرکشید و آن را به سرزمین‌های زیر فرمان آشوریان پیوست. در آینده بابلیان بر این شهر چیره شدند و کوشش‌های فرعون‌های مصر هم برای چیرگی بر آن بیهوده بود.

منابع

 
  • لغتنامهٔ دهخدا، سرواژهٔ کاراکامش

Wikipedia contributors, "Carchemish," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Carchemish&oldid=329062381 (accessed December 25, 2009).

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 11:27 ::  نويسنده : علي
 
 
 

پرگامون

 
ماکت شهر پرگامون

پرگامون (پرگامه، پرگاموم و پرغامه هم نوشته شده) (به یونانی: Πέργαμος، تلفظ: پـِرگاموس) شهری از یونان باستان بود که در شمال باختری آناتولی قرار داشت.

این شهر باستانی پایتخت امپراتوری پرگامن و زادگاه جالینوس طبیب می‌باشد. این شهر در کاوش‌های باستان‌شناسی در ردیف یکی از غنی‌ترین شهرهای تاریخی قرار گرفته است. شهر پرگامون پس از اسکندریه دومین کتابخانه بزرگ جهان یونان باستان را دارا بود.

شهر امروزی برگاما در ترکیه در نزدیکی ویرانه‌های پرگامون قرار دارد.

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 11:22 ::  نويسنده : علي
 
 

لیدیه

لیدیه (به یونانی: Λυδία) پادشاهی باستانی در دوره آهن در باختر (غرب) آناتولی بود مطابق با استان‌های امروزی ازمیر و مانیسا در ترکیه.

پایتخت سنتی لیدیه شهر سارد بود.

پادشاهی لیدیه در گسترده‌ترین حالت خود تمامی آناتولی غربی را در تصرف خود داشت.

لیدیه داراترین کشور منطقهٔ آسیای کوچک بود.

پادشاه لیدی به منظور مقابله با کوروش بزرگ با فرمانروای اسپارت که از مهم‌ترین شهرهای یونان بود، پیمان دوستی بست.

کوروش بزرگ به لیدیه حمله برد و سارد را در سال ۵۴۶ ق. م. تصرف نمود.

با فتح شهر سارد به عمر پادشاهی بزرگ لیدی پایان داده شد.

در قرن هفتم پ. م. یونانیان این سرزمین را به تصرف خود در آورده و با ایران همسایه شدند.

آنها شهرهای مهمی از جمله بیزانس یا استانبول فعلی را بنیان نهادند.

امپراتوری روم در سال ۱۹۶ پس از میلاد براین سرزمین تسلط یافت.

زبان

نوشتار اصلی: زبان لیدیایی

زبان مردم لیدی، زبان لیدیایی بود که از زبان‌های هند و اروپایی خانواده زبان‌های آناتولی بود. این زبان با زبان لووی و زبان هیتی ارتباط داشته‌است.این زبان سرانجام در قرن نخست پیش از میلاد از بین رفت.


 

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 11:18 ::  نويسنده : علي
 
 

آنت‌کابیر

 
آنیت‌کَبیر (به ترکی استانبولی: Anıtkabir) به معنی قبر یادمانی، محل دفن مصطفی کمال آتاترک، بنیان گذار جمهوری ترکیه است.

در بخش هدایای آنیت کبیر شمشیری با نشان پادشاهی ایران به چشم می خورد که هدیه رضاشاه پهلوی به آتاترک است و همچنین پرتره ای از رضاشاه که به اولین رئیس جمهور ترکیه -آتاترک- تقدیم کرده است. آنیت کبیر شامل بخشهای مختلف می باشد. بخشهای این یادمان عبارتند از: اصلانلی یول (جاده شیرها)، میدان مراسم، مزار آتاترک، کتابخانه و اتاقهای مختلف که به نامهای مختلف نامیده شده اند.

برای بازدید از آنیت کبیر می توان از متروی خط آنکارای استفاده کرده و در ایستگاه تاندوغان (Tandoğan)پیاده شد.

نگارخانه

منابع

 

Wikipedia contributors, "Anıtkabir," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=An%C4%B1tkabir&oldid=195673026

تور مجازی بازدید از آنیت کابیر

بخشهای مختلف موزه و آرامگاه آتاترک

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 11:16 ::  نويسنده : علي
 
 

آرامگاه هالیکارناسوس

 
نگاره‌ای خیالی از آرامگاه هالیکارناسوس

آرامگاه هالیکارپناسوس یکی از عجایب هفتگانه جهان می‌باشد.

این آرامگاه میان سال‌های ۳۵۳ تا ۳۵۰ پیش از میلاد برای ماسول (به یونانی: Μαύσωλος) پادشاه کاریا و ساتراپ هخامنشیان ساخته شد. زمان ساخت آن در دوره‌ی سلطه‌ی اردشیر سوم بر منطقه‌است و بانی آن همسر و خواهر ماسول، آرتمیس دوم بود و پس از مرگ ماسول توسط معماران یونانی طراحی گردید. محل ساخت آن هالیکارناسوس (بودروم امروزی در ترکیه) است و خرابه‌های آن وجود دارد. آرامگاه آرتمیس نیز در همین ساختمان است. بدلیل آوازه‌ی این سازه، واژه‌ی Mausoleum در دوران پسین از روی نام ماسول ساخته و به آرامگاه‌های کشوری در انگلیسی و سایر زبان‌های اروپایی اطلاق گردید. در فرانسوی به آن موزوله می‌گویند.

آرتمیس برای یافتن معماران ماهر گروهی را به سراسر یونان فرستاد تا سرانجام آنان دو معمار برجسته را به نام‌های ساتیروس و پیتیس یافتند.ارتفاع این بنا ۴۵ متر بوده‌است و قسمت پایینی بنا به شکل مکعب بوده‌است و روی هر کدام از چهار دیوار اصلی تندیس‌هایی به شکل خدایان و فرشته‌های یونانی به چشم می‌خورده‌است.روی قسمت مکعبی شکل در پایین بنا یک هرم مرمری و سفید رنگ همراه با مردی که سوار بر اسب است(احتمالا موسول) وجود داشته‌است.ستون‌هایی برای زیبایی در بیرون مقبره قرارداده شده بودند.این آرامگاه از خشم مسیحیان متعصب دور نماند و ویران شد.[۱]

 
تصور سه‌بعدی آرامگاه

 

 

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 10:52 ::  نويسنده : علي
 
 

کنیدوس


Κνίδος

منطقه‌ای از یونان باستان

Portal-Philosophie.jpg
سرستونی در کنیدوس
 
موقعیت: کاریا، ترکیهٔ کنونی
شهرهای مهم: -
لهجه‌ها: زبان یونانی
دوران کلیدی: دوری‌ها
 
Knidos Karte.jpg
جایگاه کنیدوس در آسیای کوچک

کنیدوس (به یونانی: Κνίδος) یا کنید (به فرانسوی: Cnide) یکی از شهرهای یونانی‌نشین باستان در منطقهٔ کاریا -در ترکیهٔ کنونی- و زیر فرمان دوری‌ها بود.

شهر به دست مجلسی از نجیب‌زادگان که شمارشان به شصت‌تن می‌رسید اداره‌می‌شد. در هنگام پیشروی کورش بزرگ در آسیای کوچک این شهر در برابر او تسلیم‌شد. در آینده رومیان بر آن دست‌یازیدند. چنین برمی‌آید که تا زمان فرمانروایی روم شرقی بر این سرزمین، کنیدوس همچنان ساکنانی داشته‌است.

کتزیاس و اودوکسوس کنیدوسی از این شهر برخاستند.

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 10:45 ::  نويسنده : علي
 
 

کوه نمرود

 
Nemrut Mountain Peak .JPG
اطلاعات اثر
کشور پرچم ترکیه ترکیه
نوع فرهنگی
معیار ثبت i, iii, iv
شمارهٔ ثبت ۴۴۸
منطقه اروپا
تاریخچه
تاریخچهٔ ثبت ۱۹۸۷ (طی نشست نامشخص)
* نام اظهارشده در فهرست میراث جهانی یونسکو
منطقهٔ بر پایهٔ دسته‌بندی یونسکو

کوه نمرود یا نمرود داغ در استان آدی‌یامان در جنوب شرقی ترکیه قرار دارد. بناهای تاریخی این مکان از بزرگ‌ترین ساختمان‌های دوران هلنی است. وزن بعضی از بلوک‌های سنگی به‌کار رفته در آن، به ۹ تن می‌رسد. آرامگاه آنتیوخوس اول، از پادشاهان کوماژن، در اینجا قرار دارد.

مادر آنتیوخوس ایرانی بود و این زیارت‌گاه مدرکی است بر فرهنگ دوگانه‌ی ایرانی-یونانی این پادشاهی. در این مکان مجسمه‌هایی یافت شده‌است که مربوط به مهرپرستی و خدای ایران باستان اهورا مزداست.

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 9:55 ::  نويسنده : علي
 
 

بهروز وثوقی

 
Behrooz-vosooghi--.jpg
Behrouz Vossoughi
نام اصلی خلیل وثوقی
زمینه فعالیت سینما
ملیت پرچم شاهنشاهی ایران (پیش از انقلاب ۱۳۵۷ خورشیدی) ایرانی
تولد ۲۰ اسفند ۱۳۱۶ (۱۹۳۷ میلادی)
خوی آذربایجان غربی
محل زندگی ایالات متحده آمریکا-کالیفرنیا
 
پیشه بازیگر
سال‌های فعالیت ۱۳۴۰ تا کنون
همسر(ها) گوگوش (۱۳۵۴-۱۳۵۵)
کتایون امجدی
پوری بنایی(شش ماه نامزدی)
فرزندان مهشید , ماهان
مدرک تحصیلی دیپلم
 
 

بهروز وثوقی با نام واقعی خلیل وثوقی (زادهٔ ۲۰ اسفند ۱۳۱۶ هـ.ش / ۱۹۳۷ میلادی) در شهرخوی، آذربایجان غربی، بازیگر سینما ، تئاتر هنر پیشه نامور ایرانی‌است.

زندگینامه

بهروز وثوقی ستایش شده ترین بازیگر تاریخ سینمای ایران و به عقیده بسیاری از سینماگران ومنتقدان سینمابهترین بازیگر تاریخ سینمای ایران است.

وی برادر چنگیز و شهراد وثوقی است که هر دو در ایران به کار هنرپیشگی مشغولند. تحصیلات وی در حد دیپلم می‌باشد و همسر سابق گوگوش می‌باشد.بهروز وثوقی قبل از بازیگری در سینما کارمند اداره دارائی و دوبلر و گوینده رادیو تلویزیون بوده‌است.

شخصی به نام مسعود صمدی در سال ۱۳۳۴ در سن ۱۸ سالگی بهروز وثوقی را کشف کرد.بازی در نقشهای متفاوت و شخصیتهای به یادماندنی سینمای ایران مانند قیصر - داش آکل - سیددر گوزنها - مجید ظروف چی در سوته دلان - ممل امریکایی - زائر محمد تنگسیر - رضا موتوری - ابی نسیه در کندو - دکتر رستگار در سازش - سرهنگ نصرالله در کاروانها و.... وی را تبدیل به یکی از محبوب ترین بازیگران تاریخ سینمای ایران نموده‌است.

استعداد خداوندی و علاقه و پشتکار شدید بزرگترین سرمایه وی در این راه به عقیده خودش است. اولین فیلم سینمائی اش فیلم «صد کیلوداماد» (۱۳۴۰ به کارگردانی عباس شباویز) می‌باشد از مشهورترین نقش‌های بهروز وثوقی نقش قیصر در فیلم قیصر به کارگردانی مسعود کیمیایی در سال ۱۳۴۸ بود. جوان اول آن سالهای سینمای ایران در بسیاری از فیلمهای ایرانی به هنرنمایی پرداخته‌است که از جمله فیلمهای بهروز وثوقی می‌توان به بازی هنرمندانه او در فیلم (سوته دلان) که از دسته فیلمهای هنری و ماندگار در تاریخ سینمای ایران نیز هستند اشاره کرد ضمن اینکه اثار دیگری چون (کندو، داش اکل، خاک، بلوچ، تنگسیر، همسفر، ممل آمریکایی، ماه عسل، دشنه، طوقی، گوزنها، سازش، کاروانها، ملکوت ،گرگ بیزار ،فرارازتله،پنجره و بسیاری دیگر) جزو اثار به جا مانده از وی است. بهروز وثوقی پس از آن به آمریکا رفت تا در فیلم «گربه در قفس» ساخته تونی زرین دست بازی کند که اقامت او با انقلاب اسلامی مصادف شد. یکی از اتفاقات مهم در حضور هنری وثوقی در سالهای اخیر جایزه‌ای است که داوران جشنواره فیلم سان فرانسیسکو(جایزه آکیرا کوروساوا) در سال ۲۰۰۰ به عباس کیارستمی اهدا کردند و او نیز تقدیم وثوقی کرد.

 
بهروز وثوقی در فیلم رضا موتوری ۱۳۴۹
 
بهروز وثوقی در فیلم قیصر ۱۳۴۸

فیلم‌شناسی

دهه ۴۰

 
بهروز وثوقی در فیلم طوقی۱۳۴۹
  • صد کیلو داماد (۱۳۴۰خ / ۱۹۶۲م) - عباس شباویز
  • گل گمشده (۱۳۴۱خ / ۱۹۶۲م)- عباس شباویز
  • فرشته‌ای در خانه من (۱۳۴۲خ / ۱۹۶۳م) - آرامانیس آقامالیان
  • دختر ولگرد (۱۳۴۳خ / ۱۹۶۴م)- آرامانیس آقامالیان
  • لذت گناه (۱۳۴۳خ / ۱۹۶۴م)-سیامک یاسمی
  • دزد بانک (۱۳۴۴خ / ۱۹۶۵م)-دکتراسماعیل کوشان
  • عروس دریا (۱۳۴۴خ / ۱۹۶۵م)-آرمان
  • امروز و فردا (۱۳۴۵خ / ۱۹۶۶م)- عباس شباویز
  • بیست سال انتظار (۱۳۴۵خ / ۱۹۶۶م) - مهدی رئیس فیروز
  • خداحافظ تهران (۱۳۴۵خ / ۱۹۶۶م) - ساموئل خاچیکیان
  • هاشم خان (۱۳۴۵خ / ۱۹۶۶م) - محمد (تونی) زرین دست
  • ایمان (۱۳۴۶خ / ۱۹۶۷م)-مهدی رئیس فیروز
  • دالاهو (۱۳۴۶خ / ۱۹۶۷م) - سیامک یاسمی
  • زنی به نام شراب (۱۳۴۶خ / ۱۹۶۷م)-امیرشروان
  • وسوسه شیطان (۱۳۴۶خ / ۱۹۶۷م) - محمد (تونی) زرین دست
  • بر آسمان نوشته (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م)-اباهیم زمانی آشتیانی
  • بیگانه بیا (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م) - مسعود کیمیایی
  • تنگه اژدها (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م) - سیامک یاسمی
  • دشت سرخ (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م)- حکمت آقانیکیان
  • گرداب گناه (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م)- مهدی رئیس فیروز
  • من هم گریه کردم (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م) - ساموئل خاچیکیان
  • هنگامه (۱۳۴۷خ / ۱۹۶۸م) - ناصرمحمدی
  • دزدسیاهپوش (۱۳۴۸خ / ۱۹۶۹م)- امیر شروان
  • دنیای آبی (۱۳۴۸خ / ۱۹۶۹م)- صابر رهبر
  • قیصر (۱۳۴۸خ / ۱۹۶۹م) - مسعود کیمیایی
  • پنجره (۱۳۴۹خ / ۱۹۷۰م) - جلال مقدم
  • دور دنیا با جیب خالی (۱۳۴۹خ / ۱۹۷۰م)-خسروپرویزی
  • رضا موتوری (۱۳۴۹خ / ۱۹۷۰م) - مسعود کیمیایی
  • طوقی (۱۳۴۹خ / ۱۹۷۰م) - علی حاتمی
  • قهرمانان (۱۳۴۹خ / ۱۹۷۰م) (The Invincible Six) (مشترکا با ایالات متحده)

کارگردان : ژان نگلسکو دستیارن:کیمیایی - زرین دست - بهرام ری پور - جلال مقدم

  • لیلی و مجنون (۱۳۴۹خ / ۱۹۷۰م) - سیامک یاسمی

دهه ۵۰

دهه ۶۰

  • ابو الهل - ۱۹۸۱ فرانک شفنر(در مصر)
  • گروگان (۱۳۶۲خ / ۱۹۸۴م) (در آلمان غربی)
  • چشمهایش (۱۳۶۵خ / ۱۹۸۷م) (در آلمان غربی)
  • تهدید (۱۳۶۹خ / ۱۹۹۱م) - سیروی نورسته(در ایالات متحده)
  • وحشت در بورلی هیلز (۱۳۶۹خ / ۱۹۹۱م)

سایر فیلم‌ها

  • The Crossing (ساخته ۱۹۹۹م) - نورا هوپ (درهلند و بلژیک)
  • Broken Bridges (ساخته ۲۰۰۴م) - رفیق پویا
  • Zarin - (ساخته ۲۰۰۵م) شیرین نشاط
  • شب‌های اضطراب - محمد ناطق (در آلمان غربی)
  • 2 Black Stallion - فرانسیس فورد کاپولا (در مراکش ) نیمه تمام
  • فصل کرگدن (۱۳۹۰خ / ۲۰۱۱م) - بهمن قبادی (در ترکیه)

نمایش

  • رستمی دیگر اسفندیاری دیگر
  • پروانه‌ای در مشت

مجموعه تلویزیونی

  • بلبل - رضا بدیعی (در ایالات متحده)
  • Falcon crest - رضا بدیعی (در ایالات متحده)

جایزه‌ها

 
بهروز وثوقی هنگام دریافت جایزه از ساتیا جیت رای برای (فیلم تنگسیر ۱۳۵۲) در هند
  • جشنواره فیلم سپاس تهران*

برنده جایزه مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد در دومین دوره در سال ۱۳۴۸ برای بازی در فیلم قیصر

برنده جایزه مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دوره در سال ۱۳۴۹ برای بازی در فیلم رضا موتوری

نامزدجایزه مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد در چهارمین دوره در سال ۱۳۵۰ برای بازی در فیلم داش آکل

  • فستیوال جهانی فیلم تهران*

برنده جایزه بز بالدار بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دوره در سال ۱۳۵۳ برای بازی در فیلم گوزن‌ها

نامزد جایزه بز بالدار بهترین بازیگر نقش اول مرد در چهارمین دوره در سال ۱۳۵۴ برای بازی در فیلم کندو

نامزد جایزه بز بالدار بهترین بازیگر نقش اول مرد در پنجمین دوره در سال ۱۳۵۵ برای بازی در فیلم ملکوت

نامزد جایزه بز بالدار بهترین بازیگر نقش اول مرددر ششمین دوره در سال ۱۳۵۶ برای بازی در فیلم سوته دلان

  • فستیوالهای بین المللی خارجی*

برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره جهانی فیلم تاشکند در اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۱ برای بازی در فیلم داش آکل (عنوان بهترین بازیگر زن این جشنواره را سوفیا لورن هنرپیشه معروف هالیوودی تصاحب نمود)

برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره جهانی فیلم دهلی در هندوستان در سال ۱۹۷۳ برای بازی در فیلم تنگسیر.

سه شنبه 18 مهر 1391برچسب:, :: 9:50 ::  نويسنده : علي
 
 

شهاب عباسی

 
شهاب عباسی.jpg
 
زمینه فعالیت سینما و تلویزیون
ملیت ایرانی
تولد ۲۷ آذر ۱۳۵۲
تبریز
پیشه بازیگر , کارگردان
سال‌های فعالیت تاکنون
صفحه در وب‌گاه IMDb
صفحه در وب‌گاه سوره

شهاب عباسی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون اهل ایران


 

زندگینامه

شهاب عباسی در روز ۲۷ آذر ۱۳۵۲ در محله ای نزدیک به سه راه امین شهر تبریز در در خانواده ای ۵ نفره متولد شد. او فرزند دوم خانواده و دارای یک خواهر و برادر است و هم اکنون مجرد می باشد پدر وی از قهرمانان سابق بوکس آسیا بوده است.


عباسی از آن دسته هنرمندانی بوده که در اکثر شاخه های هنری دستی داشته و همه آنها را تجربه کرده است. از نقاشی و طراحی گرفته تا مجری گری، گویندگی، بازیگری، نویسندگی، کارگردانی و حتی خوانندگی


او پیش از قبولی در دانشگاه در رشته ی نقاشی در رادیو تبریز فعالیت داشته. در دانشکده هنر با جواد رضویان و مهران غفوریان و حسین رفیعی هم دوره بوده. بعد از اتمام دوران دانشگاه کم کم از نقاشی فاصله گرفته و به واسطه علی سلیمانی با آقای کاردان آشنا شده و با انجام تست توانسته نظر مساعد ایشان را جلب و در برخی از کارهای وی حضور پیدا کند.

در اواخر سال ۱۳۸۹ او با تماسی از هومن حاجی عبداللهی و معرفی شدن به فرید شب خیز تصمیم به ساخت مجموعه ای به نام "خنده بازار" گرفت

از ابتدای سال ۱۳۹۰ مجموعه خنده‌بازار با حضور عده‌ای از هنرمندان باسابقه و جوان مستعد کارش را در شبکه سه آغاز کرد و به دلیل نوآوری‌ها، خلاقیت‌ها و جسارت‌هایی که در مجموعه اعمال شد خیلی سریع توانست با مخاطب ارتباط برقرار کند و جزو برنامه‌های پرمخاطب تلویزیونی شد.

وی طرفدار باشگاه فوتبال تراکتورسازی تبریز می باشد.

سینما

سال نام فیلم سمت کارگردان اکران توضیحات
۱۳۸۸ شرط اول بازیگر، نویسنده مسعود اطیابی - -

فیلم ویدیویی، تلویزیونی

سال نام فیلم سمت کارگردان
۱۳۸۹ مشکلات یک مرد محترم کارگردان، بازیگر شهاب عباسی
۱۳۸۹ ارث شیرین کارگردان، بازیگر شهاب عباسی
۱۳۸۸ آتش بس در بیمارستان بازیگر اصغر نصیری
۱۳۸۸ هملت به جبهه می‌رود بازیگر مسعود تکاور
۱۳۸۸ دامادی به نام صفر بازیگر، نویسنده فرشاد ارج
۱۳۸۷ خواب فروش کارگردان، بازیگر شهاب عباسی
۱۳۸۷ ماه عسل کارگردان، نویسنده شهاب عباسی
۱۳۸۵ تعطیلات پردردسر کارگردان شهاب عباسی

 

درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 54
بازدید هفته : 614
بازدید ماه : 65
بازدید کل : 259181
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی