ياشاسين شاهين دژ
چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:45 ::  نويسنده : علي
 
 

سیامک اطلسی

 
نام اصلی عزت اطلسی فر
ملیت ایرانی
تولد ۱۳۱۵
ارومیه
پیشه کارگردان،بازیگر
صفحه در وب‌گاه سوره

سیامک اطلسی (متولد ۱۳۱۵ در ارومیه با نام اصلی عزت اطلسی‌فر) بازیگر، کارگردان نویسنده و دوبلر ایرانی است.

او فعالیت سینمایی را سال ۱۳۵۰ با بازی در فیلم «مردان خشن» به کارگردانی صابر رهبر آغاز کرد.

کارگردان

بازیگر

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:41 ::  نويسنده : علي
 
 

رضا افشار

رضا افشار (۱۳۴۲-۱۲۶۶ خورشیدی) (۱۹۶۴-۱۸۸۷ میلادی) وزیر راه ایران در زمان رضاشاه بود و مدتی نیز نماینده مجلس و استاندار استان‌های گیلان، کرمان و اصفهان بود. رضا افشار لیدر حزب و سرمایه دار نیز بود در سال ۱۹۴۴ با بنیاد کردن خطوط هواپیمایی ایران (ایرانین ایرویز)، هوانوردی تجاری را در ایران پایه گذاشت.

پیشینه

رضا افشار در ۱۲۶۶ خورشیدی در رضائیه متولد شد. پدرش میرزاشفیع اهل گرکان، از خانواده قریب مقیم رضائیه و مادرش از ایل افشار رضائیه بود. پس از انجام تحصیلات مقدماتی به آموختن عربی و معارف اسلامی پرداخت و محضر استادانی چون شیخ جلیل ادیب‌العلما را درک کرد.

رضا افشار در سال ۱۹۰۴ از مدرسه آمریکایی ارومیه دانش‌آموخته شد. سپس به تهران آمد و در کالج آمریکایی ادامه تحصیل داد. در ۱۲۸۸ خورشیدی دانش‌آموخته شد و برای تکمیل تحصیلات رهسپار آمریکا شد. بیش از نه سال در آنجا بود و در آمریکا در کالج ووستر اوهایو و دانشگاه والپارائیزو در ایالات ایندیانا تحصیل کرد و هنگام تحصیل در آمریکا با آزادی‌خواهان ایرانی هم‌چون سید حسن تقی زاده و مستشارالدوله و امیرخیزی مکاتبه داشت و در مطبوعات آمریکا اخبار ایران را بازتاب می‌داد.

رضا افشار در جنگ بین الملل اول به برلن رفت. با تقی زاده و علی اکبر دهخدا نشست و برخاست پیدا کرد و در کار مجله کاوه و سایر نشریاتی که به زبان فارسی انتشار می‌یافت، کمک می‌کرد.

رضا افشار حدود سال‌های ۱۹۱۸، ۱۹۱۹ به ایران بازگشت و به نمایندگی مجلس برگزیده شد. رضا افشار در ماموریت اول دکتر میلیسپو در ۱۳۰۱ مدتی معاون و مترجم او بود و مدتی نیز نماینده دولت در جنگل و رابط بین میرزا کوچک خان جنگلی و دولت مرکزی بود. در اوان سلطنت رضاشاه، رضا افشار فرماندار رشت بود و هواداران جنبش جنگل که با وی میانه خوبی نداشتند در اداره روزنامه طلوع به مدیریت محمودرضا طلوع گرد آمدند و مقالاتی بر ضد او نوشتند. رضا افشار پس از گیلان به فرمانداری کرمان و سپس اصفهان گمارده شد و پس از آن وزیر راه ایران شد. او بر اثر یک اشتباه در سمت وزارت راه از کار برکنار و به زندان افتاد و ظاهرا اتهام مالی داشت.

در سال ۱۹۴۹ رضا افشار با خرید ۷۰٪ سهام خطوط هواپیمایی ایران (ایرانین ایرویز)، مدیر آن شد. وی قرارداد همکاری با فرانسه را لغو کرد و بر اساس شواهد موجود در طی مدیریت وی، عملکرد شرکت به طور چشمگیری بهبود پیدا کرد.[۱] هفتم فروردین ماه سال ۱۳۴۱ خورشیدی هواپیمایی ملی ایران اعلام موجودیت کرد و شرکت هواپیمایی متعلق به رضا افشار برچیده شد.

علاوه بر آن با روزنامه داور نیز همکاری نزدیک داشت. به آنچه می‌خواست خیلی زود دست یافت، ولی افشار شعر نیز می‌سرود و کمدی اشتباهات اثر شکسپیر را به فارسی ترجمه کرد که در سال ۱۹۲۹ در شماره‌های پیاپی روزنامه پرورش در رشت به چاپ رسید.

فعالیت سیاسی

رضا افشار پس از ورود به ایران در محافل سیاسی رفت و آمد پیدا کرد و نخست به تقی‌زاده و سرانجام به علی اکبر داور نزدیک شد و حزب رادیکال را برای او تشکیل داد. در دوره پنجم از تبریز به وکالت مجلس رسید و در موسسان اول که قانون اساسی را تغییر دادند و قاجاریه را از سلطنت خلع نمودند، عضو برجسته بود. در ادوار ششم و هفتم وکیل شد. در دوره اخیر مقام نیابت ریاست گرفت.

نخستین شغل دولتی او حکومت گیلان بود. در ۱۳۰۹ به جای سید محمد تدین والی کرمان شد. در اواخر سال ۱۳۱۰ در کابینه حاج مخبرالسلطنه هدایت به وزارت طرق و شوارع منصوب شد. از وزارت به استانداری اصفهان منصوب شد و دو سالی در آنجا بود تا به تهران احضار شد و تحت تعقیب قرار گرفته به زندان افتاد. در دیوان کیفر محاکمه‌ای برای او تشکیل دادند. به حبس و محرومیت از خدمات اجتماعی محکوم گردید. پس از آزادی از زندان به کشاورزی و ملکداری پرداخت و دور از غوغای سیاست ثروتمند شد و به تاسیس خطوط هوایی بین ایران و کشورهای اروپایی اقدام نمود و از این رهگذر ثروتش چند برابر شد.

پس از استعفای رضاشاه باز به سیاست بازگشت و با کمک همشهریان خود در کابینه محمد ساعد، به استانداری اصفهان گمارده شد. این انتصاب در مجلس چهاردهم سر و صدای زیادی بلند کرد. مهندس غلامعلی فریور ورقه استیضاح علیه نخست وزیر و وزیر کشور داد. شیخ اسدالله ممقانی وزیر دادگستری در مجلس در مقام دفاع برآمد و به تفسیر محرومیت از خدمات اجتماعی پرداخت و از نظر قضایی آن را مردود دانست. رضا افشار بعد از شهریور ۱۳۲۰ حزبی به نام رادیکال سوسیالیست برپا کرد و خود لیدر آن شد. در انتخابات دوره پانزدهم در دربار متحصن شد و علیه انتخاب قوام‌السلطنه معترض شد.

بار دیگر در ۱۳۳۲ در دوره هجدهم مجلس وکیل شد. میل زیادی داشت که رئیس مجلس شود، ولی آرزویش برآورده نشد. دوره را بی سروصدا پایان داد. وی در ۱۳۴۲ درگذشت.

منابع

Ghanī, Sīrūs. 2008. Shakespeare, Persia, and the East. Washington, DC: Mage Publishers. p.166.

  1. سخاوتمند، مهرناز: تاریخ هواپیمایی ایران. در: کتاب هنر. ۲۰ شهریور ۱۳۹۰. بازدید: فوریه ۲۰۱۲.
  • مردان و زنان نامدار ایران۲۶. رضا افشار از وزارت تا شرکت حمل و نقل. در: روزنامه دنیای اقتصاد، شماره ۲۵۱۷ به تاریخ ۷/۹/۹۰، صفحه ۳۱ (تاریخ اقتصاد).
چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:38 ::  نويسنده : علي
 
 

مستوره افشار

 
هیئت مدیره جمعیت نسوان وطنخواه
نفر چهارم نشسته مستوره افشار است.

مستوره افشار (۱۲۵۹- شهریور ۱۳۲۴ یا ۱۳۲۵)* از فعالان جنبش زنان در ایران بود و پس از محترم اسکندری ریاست جمعیت نسوان وطنخواه را برعهده داشت.

مستوره فرزند مجدالدوله افشار، از مردان روشنفکر ارومیه بود و مادرش نیز از خانواده آزادیخواه آذربایجانی امام قلی میرزا ملک قاسمی بود. او از کودکی آموختن زبان‌های فارسی، فرانسوی، روسی و ترکی را شروع کرد و در بزرگسالی به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در جمعیت نسوان وطنخواه پرداخت.

اهداف جمعیت نسوان وطن‌خواه آموزش دختران، گسترش صنایع ملی، تحصیل زنان بزرگسال (کلاس‌های اکابر)، حمایت از دختران بی‌سرپرست و تاسیس بیمارستان برای زنان فقیر، و به طور کلی به دست آوردن حقوق زنان بود. پس از مرگ محترم اسکندری در سال ۱۳۰۴، مستوره افشار به ریاست انجمن برگزیده شد و تلاش بسیار کرد جمعیت را زنده نگه دارد و موفقیت‌هایی نیز بدست آورد: کلاس‌های سوادآموزی، انتشار مقالات حقوق زنان و جلسات سخنرانی تا سال ۱۳۱۱ ادامه یافت. همچنین در نخستین کنگره نسوان شرق که در تهران برگزار شد شرکت فعالی داشت.

مستوره افشار در شهریور سال ۱۳۲۴ یا ۱۳۲۵ درگذشت.

منابع

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:27 ::  نويسنده : علي
 
 

سراج‌الدین محمود ارموی

سراج‌الدین محمود ارموی حکیم و منطق‌دان ایرانی از قرن هفتم هجری است.

سراج‌الدین ابوالثنا محمود بن ابی‌بکر اُرموی، متولد ۹۵۴ در ارومیه، درگذشتهٔ ۶۸۲ در قونیه 

ارموی تألیفات متعددی در اصول فقه و خلاف و منطق و حکمت نوشته که معروف‌ترین آنها قطب‌الدین رازی است و آن سال‌ها جزءِ کتاب‌های درسی در مدارس قدیم بود. از دیگر آثار او کتاب لطائف‌الحکمه کتابی در حکمت است.

ارموی تا پایان عمر خود، نزدیک به چهل سال در روم و بیشتر در قونیه زندگی کرد و در سایهٔ مقام والای علمی و دینی و شخصیت ممتازی که داشت از عزت و احترام بسیار برخوردار بود.

منابع

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:22 ::  نويسنده : علي
 
 

محدث ارموی

سید جلال الدین محدث ارموی (زاده ۲ آذر ۱۲۸۳ برابر ۱۳ رمضان ۱۳۲۳ ه. ق در ارومیه - درگذشته ۵ آبان ۱۳۵۸)، تصحیح‌کننده و پژوهش‌گر متون کهن و قرآن‌پژوه ایرانی بود.

زندگی‌نامه

تحصیلات مقدماتی را در ارومیه فرا گرفت سپس به مشهد رفت و در سال ۱۳۲۰ به تهران آمد و در کتابخانه ملی به خدمت مشغول شد. درسال ۱۳۳۵ به تدریس در دانشکده الهیات پرداخت که تا سال ۱۳۴۷ ادامه داشت. یکی از استادان او آیت‌الله سیدحسین عرب باغی به او لقب محدث داد. وی تا آخرین روز عمرش به تالیف و تحقیق متون کهن اشتغال داشت.

او داماد سيّد احمد طالقانى يعنى شوهر خواهر جلال آل‌احمد بود.

مرگ

محدث ارموی نزدیک ساعت ۲ بامداد ۵ آبان ۱۳۵۸ درگذشت. در جوار آرامگاه ابوالفتوح رازی در حرم عبدالعظیم حسنی به خاک سپرده شد.

آثار

تصحیح و تحقیق نزدیک به ۷۰ کتاب از آثار کهن شیعی که از مهمترین آنها می‌توان به آثار زیر نام برد.

منبع

  1. «كسى نيست به اين‌ جواب بدهد مگر عبدالجليل». پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آيت‌الله سيدعلی خامنه‌ای.
چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:14 ::  نويسنده : علي
 
 

بهرام فره‌وشی 

 
بهرام فره‌وشی

بهرام فره‌وشی (۱۳۰۴-۱۳۷۱) زبان‌شناس معاصر ایرانی و متخصص زبان‌های ایرانی و فرهنگ ایران باستان


بهرام فره‌وشی در سال ۱۳۰۴ در ارومیه، و در خانواده ای اصالتاً اصفهانی متولد شد. پدر او علی‌محمد فره‌وشی مترجم همایون از دانشمندان روزگار خود بود و از پایه‌گذاران مدارس جدید در ایران به شمار می‌رفت. مترجم همایون افزون بر این، به‌عنوان مترجم زبردستی شناخته می‌شد که تسلط کم‌مانندی بر زبان فرانسوی داشت و از نخستین نویسندگان کتاب‌های درسی جدید برای دانش‌آموزان ایرانی بود.

بهرام فره‌وشی به دلیل سفرهای ناگزیر پدر، دوران آموزش را در شهرهای مختلف گذراند. دورهٔ دانشسرای مقدماتی را در اصفهان در سال ۱۳۲۳ به پایان رساند. دورهٔ لیسانس زبان فرانسوی را در دانشسرای عالی در تهران سپری کرد. ضمن انجام خدمت دبیری در دبیرستان‌ها، چند جلد داستان و مجموعهٔ شعر از فرانسوی ترجمه کرد و به چاپ رساند. در همین دوره یک مؤسسهٔ چاپ و انتشارات به نام آتشکده تأسیس کرد.

در همین دوره بود که با ابراهیم پورداود از نزدیک آشنایی یافت. خود او بعدها در این باره نوشت: «من با نوشته‌های پورداوود از کودکی آشنا بودم. زیرا در میان کتاب‌های پدرم دو جلد یشت‌های پورداوود را خوانده بودم و داستان‌های پهلوانی‌های شکوهمند این کتاب و نیایش‌های آن در همان زمان بر دلم نشسته بود و همواره در دل داشتم که استاد بزرگوار را ببینم. روزگاری گذشت و من در رشته زبان‌های خارجی لیسانس گرفتم. پورداوود در آن زمان انجمن ایرانشناسی را پدید آورده بود و شب‌ها در انجمن درس می‌داد. به آنجا رفتم و نام نوشتم. دیدن چهره استاد و درس‌های او شور دیرین را در من برانگیخت.»

به تشویق پورداود در سال ۱۳۳۶ برای گذراندن دورهٔ ایران‌شناسی عازم پاریس شد و در مدرسهٔ تتبعات عالیهٔ دانشگاه پاریس به تحصیل پرداخت و به اخذ درجهٔ دکتری در تمدن و زبان‌ها و ادبیات ایرانی نایل گشت. سپس به سوئیس رفت و به مطالعه در لهجه‌های ایرانی در دانشگاه برن پرداخت. در این دوران از محضر استادان برجسته در زمینهٔ زبان‌ها و تمدن و دین‌های ایران باستان همچون امیل بنونیست و ژان دومناش برخوردار بود.

بهرام فره‌وشی در سال ۱۳۴۱ به ایران بازگشت و به دانشیاری پورداود در دانشکدهٔ ادبیات دانشگاه تهران منصوب شد، و مدت بیست سال به آموزش زبان‌های اوستایی، پارسی باستان، پهلوی، اساطیر ایرانی، خط‌های باستانی، گویش‌شناسی ایرانی و تمدن ایران باستان پرداخت.

در همین سال‌ها بخش عمده‌ای از اوقات خود را صرف نشر آثار استادش پورداود کرد که حاصل آن انتشار تعدادی از آثار مهم پورداود به طرزی آراسته بود: بخش دوم گات‌ها شامل یاداشت‌های پورداود (۱۳۳۶)، یسنا (۱۳۴۰) و ویسپرد (۱۳۴۳) و جلد یکم از فرهنگ ایران باستان (۱۳۵۲).

بهرام فره‌وشی در کنار خدمت دانشگاهی، به دستگاههای فرهنگی و انتشاراتی هم مدد می‌رسانید. مدتی سرپرستی بنگاه ترجمه و نشر کتاب را داشت، و بعدها مدیریت چاپ و انتشارات دانشگاه تهران را به عهده گرفت. در سال‌های دههٔ ۱۳۵۰ برنامهٔ فرهنگ ایران زمین را در تلویزیون ملی ایران تهیه می‌کرد که بینندگان و خواستاران فراوان داشت.

بهرام فره‌وشی، در روز ۸ خرداد ۱۳۷۱ زمانی که برای معالجه به آمریکا رفته بود، در سن ۶۶ سالگی در سن خوزه درگذشت. پیکرش را به ایران باز گرداندند و در ۲۸ خرداد به خاک سپردند. آیین بزرگداشت او در تهران در تالار انجمن زرتشتیان برگزار شد.

آثار

در میان آثار بهرام فره‌وشی بی‌گمان فرهنگ پهلوی جایگاه ویژه‌ای دارد. این اثر مرجع در دو جلد با عنوان‌های فرهنگ پهلوی به فارسی (۱۳۴۶) و فرهنگ فارسی به پهلوی (۱۳۵۲) منتشر شد که حاصل شانزده سال کار مداوم او بود. این فرهنگ نخستین کوشش علمی در این زمینه و دربردارندهٔ ده هزار واژهٔ پهلوی با ذکر ریشه و صورت فارسی‌شدهٔ آنهاست‌.

دیگر آثار منتشرشدهٔ او از جمله «جهان فروری»، راهنمای گردآوری گویش‌ها، ترجمهٔ کتاب ششم دینکرت، ترجمه «هنر ایران در دوران پارتی و ساسانی» اثر گیرشمن، ترجمه «کارنامه اردشیر بابکان» (همراه با متن پهلوی و آوانویسی و واژه‌نامه) و شماری دیگر، نموداری از دانش گستردهٔ اوست. آخرین اثر چاپ‌شده از فره‌وشی ایران‌ویج نام دارد و مجموعهٔ پیوسته‌ای از مقاله‌های او در پیرامون فرهنگ و تاریخ ایران است.

منابع

  1. FARAHVAŠI, Bahrām
  2. . 
  3. محمدامین ریاحی. چهل گفتار در ادب و تاریخ و فرهنگ ایران. ۱۳۷۹.
  4. . ویرایش خبرگزاری کتاب ایران، آناهید خزیر. 
چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:9 ::  نويسنده : علي
 
 

پرویز فتاح

شناسنامه
نام کامل سید پرویز فتاح قره‌باغی
زادروز ۱۳۴۰
۱۹۶۱ (میلادی)
زادگاه ارومیه , Flag of Iran.svg ایران
فعالیت‌ها جانشین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه
فارغ التحصیل از دانشگاه امام حسین
وزیر نیروی ایران
از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸
بعد از
قبل از
حبیب‌الله بیطرف
مجید نامجو

سید پرویز فتاح قره‌باغی در سال ۱۳۴۰ در ارومیه متولد شد.

وی در سال ۱۳۶۸ در رشتهٔ مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف فارغ‌التحصیل شد و در سال ۱۳۸۲ نیز مدرک کارشناسی ارشد صنایع (گرایش سیستم‌ها) را از دانشگاه صنعتی امیرکبیر دریافت کرد.

وی قبول‌شدهٔ آزمون دکترا است و به دو زبان انگلیسی و زبان آذری تسلط دارد.

وی سابقه فعالیت در کردستان و همکاری با سران کرد عراق را دارد.

وی در دوره اول ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد ‬وزارت نیرو را برعهده داشت و پس از آنکه در ترکیب کابینه دهم قرار نگرفت، توسط سردار جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، به عنوان جانشین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه منصوب شد.


 

منابع


 

وزرای کابینه‌ی نخست احمدی‌نژاد
ر. وزیر وزارت‌خانه ر. وزیر وزارت‌خانه
۱ فرشیدیعلی‌احمدی آموزش‌وپرورش ۱۲ رحمتیبهبهانی راه
۲ سلیمانی ارتباطات ۱۳ کاظمیمصری رفاه
۳ اژه‌ای (برکناری) اطلاعات ۱۴ طهماسبیمحرابیان صنایع
۴ دانش جعفریحسینی دارایی ۱۵ زاهدی علوم
۵ متکی امورخارجه ۱۶ صفارهرندی (برکناری) ارشاد
۶ میرکاظمی بازرگانی ۱۷ جهرمی کار
۷ باقری‌لنکرانی بهداشت ۱۸ پورمحمدیکردانمحصولی کشور
۸ اردکانیعباسی تعاون ۱۹ سعیدی‌کیا مسکن
۹ اسکندری جهادکشاورزی ۲۰ وزیرینوذری نفت
۱۰ کریمی رادالهام دادگستری ۲۱ فتاح نیرو
۱۱ محمدنجار دفاع      
معاون اول: پرویز داوودیرحیم‌مشایی
چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:6 ::  نويسنده : علي
 
 

حمید عبدالملکی

 
زمینه فعالیت بازیگر سینما و تلویزیون و عروسک‌گردان
ملیت ایرانی
تولد ۱۳۳۰
ارومیه، ایران
صفحه در وب‌گاه IMDb
صفحه در وب‌گاه سوره

حمید عبدالملکی (۱۳۳۰- ) بازیگر سینما و تلویزیون و عروسک‌گردان ایرانی.

زندگی

حمیدرضا عبدالملکی در ارومیه به دنیا آمد. او دانش‌آموختهٔ دانشکده هنرهای دراماتیک است و در سال ۱۳۵۶ تحصیلات‌اش در این دانشکده را به پایان برد و در سال ۱۳۶۰ برای اولین بار در فیلم کچل کفتر باز جلوی دوربین رفت. در دهه هفتاد به فرانسه مهاجرت کرد.

آثار

منابع

حسين محبی متولد: 1352 تهران کارشناس رشته بازيگری

نويسنده، کارگردان، تهیه کننده و منتقد سينما از سال 1375

عضو انجمن منتقدان و نويسندگان خانه سينما

عضو هيات مديره انجمن صنفی بازيگران سينما و تلويزيون


مولف کتاب های: - «فرهنگ بازيگران سينمای ايران» نشر ثالث- 1375

- «فرهنگ جامع زنان بازيگر ايران» نشر بهشت انديشه- 1380

- «پيش پرده خوانی در ايران» نشر علم و ورزش- 1382

- «بازيگرشناسی سينمای ايران» نشر يکان- 1386

- «اسرار روانشناسی بازيگران» نشر رسا- در دست چاپ

تهیه کننده، نویسنده و کارگردان فیلم های «آناشن...سکوت...و بهنوش بختیاری»(1390) و «من یک قاتل هستم!»(1390)

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 9:3 ::  نويسنده : علي
 
 

علی عبدالعلی‌زاده (کارگردان)

 
زمینه فعالیت کارگردان
تهیه‌کننده
فیلم‌نامه‌نویس
ملیت ایرانی
تولد ۲۳ اسفند ۱۳۳۹
ارومیه
سال‌های فعالیت ۱۳۶۶ - تاکنون
مدرک تحصیلی فارغ‌التحصیل کارگردانی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر
صفحه در وب‌گاه سوره

 

علی عبدالعلی‌زاده (زاده ۲۳ اسفند ۱۳۳۹ - ارومیه) کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده ایرانی است.

کارگردانی

فیلم سال ساخت توضیحات
چگونه میلیاردر شدم ۱۳۸۹  
من و پدربزرگ ده ساله‌ام ۱۳۸۸  
سرتو بدزد رفیق ۱۳۸۴ شرکت در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر
شرکت در بیستمین دوره جشنواره کودکان و نوجوانان
سیزده گربه روی شیروانی ۱۳۸۲ شرکت در بیست و دمین دوره جشنواره فیلم فجر
تارزن و تارزان ۱۳۸۰  
تعقیب ۱۳۷۴ اولین فیلم در مقام کارگردان

نویسندگی

فیلم سال ساخت توضیحات
سرتو بدزد رفیق ۱۳۸۴  
سیزده گربه روی شیروانی ۱۳۸۲  
تارزن و تارزان ۱۳۸۰  
ترانزیت ۱۳۷۲ اولین فیلم در مقام نویسنده

تهیه‌کننده

بازیگر

 

چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, :: 8:58 ::  نويسنده : علي
 
 

علی عبدالعلی‌زاده

شناسنامه
زادروز ۱۳۳۵
زادگاه ارومیه
فارغ التحصیل از دانشگاه تبریز
وزیر مسکن و شهرسازی ایران
از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴
بعد از
قبل از
عباس احمد آخوندی
محمد سعیدی‌کیا
استاندار آذربایجان شرقی
نماینده مجلس شورای اسلامی
نمایندهٔ مردم ارومیه


علی عبدالعلی‌زاده (متولد ۱۳۳۵ در شهرستان ارومیه) سیاست‌مدار ایرانی است که سابقهٔ نمایندگی مجلس، استانداری آذربایجان شرقی و وزارت مسکن و شهرسازی را دارد.

زندگی

وی در خانواده‌ای مذهبی، به دنیا آمد. پدر او معاونت شهرداری ارومیه را بر عهده داشت. علی عبدالعلی زاده دوران دبیرستان خود را در دبیرستان فردوسی ارومیه (چمران امروزی) با نمرات ممتاز گذراند و وارد دانشگاه تبریز در رشتهٔ مهندسی راه و ساختمان شد. او دارای مدرک تحصیلی دکتری می‌باشد.

سمت‌ها

او از فعالان در انقلاب ۱۳۵۷ ایران بود و بعد از انقلاب معاونت شهردار وقت ارومیه(مهدی باکری)را بر عهده گرفت. سپس عبدالعلی زاده به مدت دو دوره نمایندهٔ مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی بود، بعد از آن وی در مدت ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی به مدت ۵ سال استانداری استان آذربایجان شرقی را عهده دار شد. در این دوره ۵ ساله، استان آذربایجان شرقی توسعهٔ فراوانی یافت. همین سوابق درخشان وی باعث شد تا با روی کار آمدن محمد خاتمی، عبدالعلی زاده به به سمت وزارت مسکن انتخاب شود. در این مدت، انبوه سازی در ایران گسترش فراوان یافت و روند ساخت آپارتمان رشد چشمگیری داشت.

مصاحبه در برنامهٔ تلوزیونی شب شیشه‌ای

وی در برنامهٔ شب شیشه‌ای که انتقادات تندی به شرایط کنونی مسکن داشت و باعث تعطیلی کامل این برنامه شد، می‌گوید:

هنگام آمدن من به وزارت مسکن در سال ۷۶ زمین در سعادت آباد متری ۵۰۰ هزار تومان بود و در شهریور ۸۴ که من از وزارت مسکن خارج شدم قیمت همان زمین ۹۵۰ هزار تومان بود. یعنی دو برابر در ۸ سال که در این مدت فروش تراکم در شهرداری تهران هم باعث بالا رفتن قیمت شده بود؛ اما اکنون بعد از ۳ سال قیمت همان زمین متری ۵ میلیون تومان است. یعنی ۵ برابر در ۳ سال.


 

منبع


 

وزرای کابینه‌ی نخست خاتمی
ر. وزیر وزارت‌خانه ر. وزیر وزارت‌خانه
۱ مظفر آموزش‌وپرورش ۱۲ حجتی،دادمان راه
۲ عارف معتمدی ارتباطات ۱۳ تشکیل نشده بود رفاه
۳ دری،یونسی اطلاعات ۱۴ جهانگیری صنایع
۴ نمازی دارایی ۱۵ معین علوم
۵ خرازی امورخارجه ۱۶ مهاجرانی،مسجدجامعی ارشاد
۶ شریعتمداری بازرگانی ۱۷ کمالی کار
۷ محمد فرهادی بهداشت ۱۸ عبدالله نوری،موسوی لاری کشور
۸ حاجی تعاون ۱۹ عبدالعلی‌زاده‌‏‎ مسکن
۹ سعیدی‌کیا جهادکشاورزی ۲۰ زنگنه نفت
۱۰ شوشتری دادگستری ۲۱ بیطرف نیرو
۱۱ شمخانی دفاع      
معاون اول: حسن حبیبی


وزرای کابینه‌ی دوم خاتمی
ر. وزیر وزارت‌خانه ر. وزیر وزارت‌خانه
۱ حاجی آموزش‌وپرورش ۱۲ خرم،رحمتی راه
۲ معتمدی ارتباطات ۱۳ شریف زادگان رفاه
۳ یونسی اطلاعات ۱۴ جهانگیری‌‏‎ صنایع
۴ طهماسب مظاهری دارایی ۱۵ معین،توفیقی علوم
۵ خرازی امورخارجه ۱۶ مسجدجامعی ارشاد
۶ شریعتمداری بازرگانی ۱۷ خالقی کار
۷ پزشکیان بهداشت ۱۸ موسوی لاری کشور
۸ علی صوفی تعاون ۱۹ عبدالعلی‌زاده‌‏‎ مسکن
۹ حجتی جهادکشاورزی ۲۰ زنگنه نفت
۱۰ شوشتری دادگستری ۲۱ بیطرف نیرو
۱۱ شمخانی دفاع      
معاون اول: محمدرضا عارف
درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 118
بازدید دیروز : 54
بازدید هفته : 727
بازدید ماه : 178
بازدید کل : 259294
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی