ياشاسين شاهين دژ
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 13:22 ::  نويسنده : علي
 
 
 

سزن آکسو

 
'سزن آکسو

سزن آکسو (به ترکی استانبولی: Sezen Aksu) با نام اصلی Fatma Sezen Yıldırım (فاطمه سزن ییلدیریم) یکی از خوانندگان زن موسیقی پاپ کشور ترکیه است. او متولد ۱۳ ژوئیه ۱۹۵۴ است. او همچنین از آهنگ‌سازان بنام ترکیه است. بیش از ۴۰ میلیون از آلبوم‌های وی بفروش رفته است

از وی به عنوان ملکه موسیقی ترکیه نیز یاد می‌کنند. او خوانندگان زیادی را به کشور ترکیه تقدیم کرده‌است.

آلبوم‌ها

نوشتار اصلی: آلبوم های سزن آکسو
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 9:37 ::  نويسنده : علي
 
 

طوبا بویوک‌اوستون

 
Tuba Büyüküstün.jpg
نام اصلی Hatice Tuba Büyüküstün
زمینه فعالیت بازیگر
ملیت پرچم ترکیه ترکیه
تولد ۵ ژوئیهٔ ۱۹۸۲(۱۹۸۲-07-0۵) ‏(۳۰ سال)
استانبول
سال‌های فعالیت ۲۰۰۳ تا کنون
همسر(ها) Onur Saylak
 

خدیجه طوبا بویوک‌اوستون (به ترکی: Hatice Tuba Büyüküstün) در تاریخ ۵/۸/۱۹۸۲ در استانبول متولد شد، دوران مدرسه را در همان شهر گذراند و سپس در رشته طراحی صحنه و دکور و طراحی لباس در استانبول به تحصیلات خود ادامه داد . ضمن تحصیل در دانشگاه برای اولین بار در تبلیغ

فعالیت هنری

در سال ۲۰۰۳ در ۴ قسمت آخر سریال جایگاه پادشاه (Sultan Makamı) بازی کرد. پس از آن در سال ۲۰۰۴ اولین فیلم سینمائی به نام پدرم و پسرم (Babam ve Oğlum) نقش کوتاهی را بازی کرد.


در همان سال در یک سریال تلویزیونی به نام Çemberimde Gül Oya بازی کرد و پس از آن در یک فیلم تلویزیونی به نام گلعذار (Gülizar) بازی کرد. سپس در سال ۲۰۰۵ با ایفای نقش در سریال Ihlamurlar Altında یا سنوات الضیاع Sanawat al daya در کشورهای عربی به شهرت رسید و طرفداران زیادی پیدا کرد.در سال ۲۰۰۷ در سریال دیگری به نام Asi بازی کرد.

طوبا بویوک‌اوستون در ضمن بازی در این سریال‌ها در چند تبلیغ تلویزیونی از جمله شامپوی پانتنت، ماکزیمم کارت، شکلات، لباس جین مارک کولینز و تبلیغ یک پارفوم در دوبی نیز بازی کرد.

وی در تابستان ۲۰۰۹ در یک سریال تلویزیونی به نام بینی و بینک بازی کرد، این سریال محصول مشترک با کشورهای عربی بود و از کانال ام‌بی‌سی پخش شد.

طوبا بویوک‌اوستون در سال ۲۰۰۹ اولین نقش اول یک فیلم سینمائی به نام Yüreğine Sor را به عهده گرفت. و آخرین مجموعه ی ایشان که در آن به ایفای نقش پرداخت سریال تلویزیونی به نام GÖNÜLÇELEN یا همان دلربا می‌باشد که سال ۲۰۱۰ از تلویزیون aTV پخش شد. هم اکنون او از شهرت خاصی در بین کشورهای عربی و کشوهای بلوک شرق برخوردار است وسریال‌های او از کانالهای تلویزیونی این کشورها پخش شده‌است‎

فیلم‌شناسی

  1. دلربا (۲۰۱۰-۲۰۱۱) -- حسرت
  2. عاصی (۲۰۰۷-۲۰۰۹) -- عاصی (عاصیه)
  3. امتحان (۲۰۰۶) -- زینپ ارز
  4. مسیر عشق (۲۰۰۵) -- دریا
  5. پدرم و پسرم (۲۰۰۵) -- آیسون
  6. در دایرهٔ من (۲۰۰۴) -- ضریفه
  7. سلطان (۲۰۰۳) -- نسرین
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 9:16 ::  نويسنده : علي
 
 

جم ییلماز

 
بروشور تبليغاتي فيلم تردست
زادروز ۱۹۷۳
استانبول
محل زندگی استانبول
ملیت ترکیه
پیشه کاریکاتور - بازیگرکمدی - نویسنده - کارگردان
 
 



 

بیوگرافی

جم ییلماز متولد ۱۹۷۳ شهر استانبول پدیده سینمای ترکیه در سال ۱۹۹۸ با فیلم همه چیز روبراه خواهد شد پا به سینما گذاشت. در حالی که در رشته جهانگردی و مدیریت هتل در دانشگاه Boğaziçi در حال تحصیل بود شروع به طراحی کاریکاتور برای یک مجله طنز ترکی به نام دلبر شد. او در کنار بازیگری با نوشتن فیلمنامه تردست (Hokkabaz) و فیلم‌های دیگری مانند G.O.R.A (پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ترکیه تا این لحظه) توانست شهرت خود را از یک کمدین کلوب‌های شبانه تا حد یک مولف ارتقاء دهد. او که با ترسیم کاریکاتور وارد دنیای هنر شده بود، خیلی زود این کاریکاتورها را از تصویر به کلام و سپس نقش تبدیل کرد. بازی وی در چهار نقش در فیلم G.O.R.A از اتفاقات نادر سینمای ترکیه بود. شهرت او هم اکنون حتی به عنوان یک بازیگر نمایش‌های تک نفره در کشورش آن چنان رو به افزایش گذاشته که حضورش به عنوان هنرپیشه میهمان در نقشی حتی چند ثانیه ای در یک فیلم سینمایی می تواند ضامن موفقیت تجاری آن باشد. از طرف دیگروی تبدیل به چهره ثابت فیلم‌های تبلیغاتی شده و اینک برای اولین بار روی صندلی کارگردانی هم نشسته است.

دراوت سال ۱۹۹۵ در یک برنامه کمدی به نام "Leman Culture Center" که بصورت stand-up comedy show برگزار می شد شرکت کرد که با استقبال خوبی از طرف مخاطبانش قرار گرفت. سپس فعالیتش راد رمرکز فرهنگی Beşiktaş ادامه داد که به محبوبیت خوبی دست یافت بطوریکه مخاطبان این برنامه حاضر به پرداخت ۲۵۰ TRL (حدود۲۱۰ دلار) برای بلیط آن شدند. اولین فیلم حرفه ای وی "Herşey Çok Güzel Olacak" نام داشت که در سال ۱۹۹۷ به اکران عمومی درآمد.و در ادامه با فیلم هایی مانند Vizontele و İşler و رامون ادامه یافت.آخرین فیلم وی Yahşi Batı در در روزهای آغازین سال ۲۰۱۰ بر پرده سینماها قرار گرفت.

 

دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 8:48 ::  نويسنده : علي
 
 

شاخ طلایی

 
چشم‌اندازی از خلیج موسوم به شاخ طلایی.

شاخ طلایی مدخلی است که بخش اروپایی استانبول را به دو قسمت تبدیل می‌کند. در افسانه‌های یونانی،

این مدخل با دریای مرمره تشکیل شبه جزیره می‌دهد.

دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 8:35 ::  نويسنده : علي
 
 

برج گالاتا

 
برج گالاتا

برج گالاتا (به ترکی استانبولی: Galata Kulesi) یک برج قرون وسطایی است که در استانبول دقیقا در قسمت شمالی شاخ طلایی قرار گرفته است.

دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 8:31 ::  نويسنده : علي
 
 

میدان تقسیم

 
میدان تقسیم و یادبود جمهوریت

میدان تقسیم یا تاکسیم (به ترکی استانبولی: Taksim Meydanı) در بخش اروپایی استانبول واقع است و یکی از مراکز خرید، جاذبه‌های گردشگری و تفریحی این شهر به شمار می‌آید که به خاطر رستوران‌ها، مغازه‌ها و هتل‌های متعددش شهره شده‌است. میدان تقسیم، قلب استانبول مدرن در نظر گرفته می‌شود و ایستگاه مرکزی شبکهٔ متروی استانبول در این میدان قرار دارد. یادبود جمهوریت که توسط پیکرتراش مشهور ایتالیایی، پیئترو کانونیکا ساخته شده و در سال ۱۹۲۸ رونمایی شد نیز در میدان تقسیم واقع شده‌است. یادبود جمهوریت، ادای احترامی است به تشکیل جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ که در نتیجهٔ جنگ استقلال به دست آمد.

دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 8:22 ::  نويسنده : علي
 
 

نبرد گالیپولی

 
گروهان توپخانه عثمانی در چاناق‌قلعه
 

نبرد گالیپولی یا نبرد چاناق‌قلعه (به انگلیسی: Battle of Gallipoli)، نام جنگی است که در جنگ جهانی اول بین کشور عثمانی و نیروهای ائتلافی (انگلستان، فرانسه و آنزاک‌ها) در تنگه داردانل در گرفت. این نبرد که بیش از شش ماه طول کشید سرانجام در دسامبر سال ۱۹۱۵ به پایان رسید. در برخی کشورها مانند استرالیا، نیوزلند و ترکیه هر ساله، خاطره این نبرد گرامی داشته می‌شود.

تاریخچه جنگ

در سال ۱۹۱۴ نیروهای متفقین، به فکر تصرف تنگه داردانل افتادند اما با اعلام بی طرفی دولت عثمانی، این حمله‌ای به آن صورت نگرفت. اما پس از ورود دولت عثمانی به جنگ، وینستون چرچیل که در آن زمان وزیر دریانوردی انگلستان بود، به نقش کلیدی این منطقه برای تسخیر استانبول اشاره کرد و در نهایت توانست نظر خود را به کابینه و ارتش انگلستان بقبولاند. هدف این نبرد به زانو درآوردن عثمانی و امکان ارتباط نزدیک‌تر با روسیه بود.

نخستین بار، در نوزدهم فوریه ۱۹۱۵، ناوگان دریائی مشترک انگلستان و فرانسه با محاصره منطقه، به مدت یک ماه نیروهای عثمانی مستقر در دو سوی تنگه را گلوله باران کردند. نبرد ۱۸ مارس، آخرین برگ این حمله بود که نتیجه را در پایان به سود عثمانی‌ها رقم زد. متفقین در این روز تمام نیروی خود را به کار بستند تا کنترل تنگه داردانل را به دست آورند اما با دفاع عثمانی‌ها، دست آخر هفت کشتی آنان در این روز غرق شد که منجر به عقب‌نشینی این نیروها شد.

 
دیدبان‌های استرالیایی در نبرد گالیپولی.

متفقین برای جبران این شکست و اعاده حیثیت، تدارک نبرد همه جانبه‌ای را با حضور نیروی دریایی و زمینی دیدند. در ۲۵ آوریل، لشکر هفتاد هزار نفری متفقین، در چاناق‌قلعه پیاده شدند و آنان را ۱۰۹ ناو جنگی و صدها شناور دیگر از دریا حمایت کردند. این نبرد چندین ماه به طول کشید و با دفاع سرسختانه عثمانی‌ها روبرو شد. سرانجام، به دلیل تلفات سنگین، نیروهای متفق در ماه دسامبر آغاز به تخلیه منطقه کردند و کنترل منطقه در دست عثمانی باقی ماند.

آمار و ارقام

 
توپخانه انگلستان در نبرد گالیپولی

برخی منابع مانند  تعداد کشته شدگان این جنگ را نیم میلیون نفر نوشته‌اند اما بر اساس  شمار کشته شدگان و مجروحان روی هم نیم میلیون نفر بوده‌است که تقریباً دو طرف به اندازه برابر کشته و زخمی داده‌اند. تعداد کشته‌های عثمانی و متفقین به ترتیب ۸۶ و ۴۴ هزار نفر بوده‌است. زخمی شدگان نیز به ترتیب ۹۷ و ۱۶۴ هزار نفر بوده‌اند که جمع تلفات (کشته شدگان و زخمی‌ها) به بیش از نیم میلیون نفر می‌رسد. کخکه

دیگر موضوعات

مصطفی کمال آتاتورک خود مستقیما فرماندهی ترکها را بر عهده داشته و در تهییج نیروهای عثمانی موثر بوده‌است. چرچیل نیز از سوی دیگر نقش عمده‌ای را در انگلستان در به راه اندازی این جنگ داشته‌است.

این نبرد در استرالیا و نیوزلند با نام نبرد آنزاک نیز شناخته می‌شود و هر ساله مراسم یادبودی در روز آنزاک برای آن برگزار می‌شود.

دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 8:1 ::  نويسنده : علي
 
 

روملی حصار

 
قلعه روملی حصار

قلعه روملی حصار این قلعه در تنگه بسفر در ساحل «روملی» در شهر استانبول و در بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج واقع شده‌است، و یکی از قلعه‌های مشهور کشور ترکیه أست، بنای بسیار بزرگ وزیبا به شکل مستطیل، این قلعهٔ بسیار زیبا در سال (۸۵۶ هـ – ۱۴۵۲ م) توسط سلطان محمد فاتح ساخته شده‌است.

مشخصات

ارتفاع دیوار قلعه در حدود ۸۲ متر أست، قلعه از موقعیت بسیار عالی و سوق الجیشی برخوردار است. این قلعه برای راه یابی در فتح قسطنطنیه ساخته شده أست. «قلعه مهیب روملی» دارای مخزن سلاح، اطاق استقبال، مسجد، زندان، بوابات متعدد و مرافق مختلف است.

سقوط قسطنطنیه

در سال ۱۴۵۳ میلادی، ترک‌های عثمانی که تازه قدرت یافته بودند و تصمیم به ساختن امپراتوری عثمانی داشتند به طرف قسطنطنیه به حرکت در آمدند.سلطان عثمانی، سلطان محمد فاتح، می‌خواست به این تنها سنگر مقاومت در برابر فرمانروایی ترک‌ها، خاتمه دهد. امپراتور بیزانس، کنستانتین یازدهم بود که در سال ۱۴۴۹ بر تخت نشست. ترک‌ها برای بیش از یک ماه، شهر را با پیاده نظام، توپ‌ها و کشتی‌ها محاصره کردند. سرانجام، در ۲۹ مه سال ۱۴۵۳، سلطان محمد فاتح حمله‌ای همه جانبه را آغاز کرد و ترک‌ها از سه طرف به شهر حمله کردند. نبرد ساعت‌ها به شدت ادامه یافت اما سرانجام، ترک‌ها آن قدر نردبان آوردند که از دیوارهای شهر بالا بروند و به اندازهٔ کافی سرباز وارد شهر کردند که اوضاع را به نفع خود تغییر دهند. هزاران نفر، از جمله کنستانتین یازدهم، در این نبرد کشته شدند. شهر کنستانتینوپول پس از تصرف توسط نیروهای عثمانی استانبول (قرائت سنتی فارسی: اسلامبول یا استامبول) یعنی شهر اسلام خوانده شد.

نگاره

منابع

 
  • معجم البلدان ۵/۲۳۶ _ ۲۳۸
  • أحسن التقاسیم ص : ۱۳۷
  • شرح دیوان أبی الطیب المتبی ص: ۲۸۸
  • دکتور: شامی، یحیی، (موسوعة المدن العربیة والإسلامیة) ، دار الفکر العربی، بیروت، طبع هام ۱۹۹۳ للمیلاد.
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 7:58 ::  نويسنده : علي
 
 

سرای توپقاپی

سرای توپقاپی (به ترکی عثمانی: طوپقپو سرايى، به ترکی استانبولی: Topkapı Sarayı) واقع در استانبول از قصرهای معروف امپراتوری عثمانی است که از ۱۴۶۵ تا ۱۸۵۳ مرکز اداری این امپراتوری بود. سلطان محمد فاتح در ۱۴۵۹ دستور ساخت این قصر را داد و کار ساختن آن در ۱۴۶۵ به پایان رسید. این قصر بین شاخ طلایی و دریای مرمره در استانبول واقع شده و چشم‌اندازی بسیار عالی به تنگه بسفر دارد.

در ۱۸۵۳ سلطان عبدالحمید تصمیم گرفت محل اقامتش را به قصر تازه‌ساز دلمه باغچه منتقل کند که نخستین کاخ مدل اروپایی شهر بود. امروز قصر توپقاپی به موزه تبدیل شده‌است و از جذاب‌ترین جاذبه‌های توریستی ترکیه‌است. در این موزه بسیاری از آثار ادبی و هنری ایران نیز نگاهداشته می‌شود. در این موزه آثاری همچون لباس پیامبر(ص)، شمشیرهای مختلف ایشان، دندان، مو، کفش و ... نگهداری می‌شود.

در فرهنگ عامه

  • فیلم «توپقاپی» ساختهٔ ۱۹۶۴ و به کارگردانی ژول داسن و بازی ملینا مرکوری و پیتر یوستینف، در استانبول می‌گذرد و موضوع آن تلاش گروهی از دزدان برای دزدیدن خنجر معروف توپقاپی است.
دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, :: 7:55 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه باستان‌شناسی استانبول

 
تصویر ورودی موزه باستان‌شناسی

موزه باستان‌شناسی استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul Arkeoloji Müzesi) بزرگترین موزه باستانشناسی در ترکیه و یکی از غنی ترین موزه‌های جهان است که حاوی بیش از یک میلیون شی مربوط به تمام دوره‌های تمدن بشری است. سه ساختمان در این مجموعه موزه قرار دارند که یکی موزه باستان‌شناسی، دیگری موزه شرق باستان و سومی موزه هنر اسلامی است.

این موزه در منطقه امینونو استانبول و در نزدیکی کاخ توپ‌قاپی قرار دارد.
 


 

نگارخانه

 

درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 168
بازدید دیروز : 42
بازدید هفته : 819
بازدید ماه : 270
بازدید کل : 259386
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی