ياشاسين شاهين دژ
دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 9:40 ::  نويسنده : علي
 
 

باشگاه فوتسال گسترش فولاد تبریز

گسترش فولاد
Gostyfooladlogo.gif
نام کامل باشگاه فوتسال گسترش فولاد تبریز
بنیانگذاری ۲۰۰۸
ورزشگاه سالن شهید پورشریفی
گنجایش ۶٫۰۰۰
مالک پرچم ایران محمدرضا زنوزی مطلق
مدیرعامل  
سرمربی پرچم ایران
لیگ لیگ برتر فوتسال ایران
وب‌گاه www.gftclub.ir
 

باشگاه فوتسال گسترش فولاد تبریز، یک باشگاه فوتسال فروپاشیده ی ایرانی است که در شهر تبریز واقع شده‌است.این تیم در فصل ۹۱-۹۲ لیگ برتر فوتسال شرکت نکرد و امتیاز خود را به تیم "جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی"واگذار کرد.

نتایج

فصل لیگ جایگاه
۲۰۰۸-۲۰۰۹ لیگ برتر فوتسال ایران ۶اُم
۲۰۰۹-۲۰۱۰ لیگ برتر فوتسال ایران ۶اُم
۲۰۱۰-۲۰۱۱ لیگ برتر فوتسال ایران ۵اُم
۲۰۱۱-۲۰۱۲ لیگ برتر فوتسال ایران  

جستارهای وابسته

دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 9:35 ::  نويسنده : علي
 
 

سالن ورزشی شهید پورشریفی

سالن ورزشی شهید پورشریفی
Shahid Pour Sharifi Arena.jpg
نام کامل سالن ورزشی شهید پورشریفی
محل تبریز، ایران
تاریخ بازگشایی ۱۷ خرداد ۱۳۸۸
مالک سازمان تربیت بدنی
گنجایش ۶،۰۰۰ نفر
مستاجرها باشگاه فوتسال گسترش فولاد تبریز
ابعاد زمین ۱۱،۰۰۹ مترمربع

سالن ورزشی شهید پورشریفی، یک سالن ورزشی است که در شهر تبریز واقع شده‌است. این سالن، به عنوان ورزشگاه خانگی باشگاه فوتسال گسترش فولاد تبریز مورد استفاده قرار گرفته و دارای گنجایش ۶،۰۰۰ نفری است.

منابع

دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 9:30 ::  نويسنده : علي
 
 

دهکده المپیک (تبریز)

 
نمایی از استادیوم هفتاد هزار نفری فوتبال، یکی از پروژه‌های دهکده المپیک

دهکده المپیک تبریز، به مجموعه ورزشی در حال ساختی اطلاق می‌شود که در جنوب شهر تبریز واقع شده‌است. این دهکده، دارای ۳۶۰ هکتار مساحت بوده و قرار است زمینه میزبانی مسابقات بزرگ بین المللی را فراهم کند.

امکانات مجموعه

این مجموعه، شامل ۱۴ ورزشگاه از قبیل استخر قهرمانی یادگار امام، پیست دوچرخه‌سواری یادگار امام، استادیوم فوتبال یادگار امام، سالن شش هزار نفری، سالن ژیمناستیک، پیست دو و میدانی، سه سالن تیراندازی و دریاچه قایقرانی است.

موعد بهره‌برداری

طبق مصوبات جلسه استانی هیئت دولت، قرار بود، این دهکده ورزشی در سال ۱۳۹۰ خورشیدی مورد بهره‌برداری قرار گیرد، اما از ۱۴ مکان ورزشی، تنها استادیوم فوتبال و پیست دوچرخه‌سواری افتتاح شده‌اند.

جستارهای وابسته

منابع

  1.  «استادیومی‌که افتتاح نشده فرسوده شد!». تابناک. بازبینی‌شده در ۳۰ آوریل ۲۰۱۲.
  2.  «دستور علی آبادی برای ساخت و تکمیل دهکده المپیک یادگار امام (ره) تبریز». مهر. بازبینی‌شده در ۳۰ آوریل ۲۰۱۲.
  3.  «دهکده المپیک تبریز سال ۹۰ افتتاح می‌شود». شبکه ایران. بازبینی‌شده در ۳۰ آوریل ۲۰۱۲.
  4.  «دهکده المپیک تبریز تا سه سال دیگر به بهره برداری می‌رسد». مهر. بازبینی‌شده در ۳۰ آوریل ۲۰۱۲.
  5.  «دهکده المپیک تبریز تا سه سال دیگر به بهره برداری می‌رسد». مهر. بازبینی‌شده در ۳۰ آوریل ۲۰۱۲.
دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 9:27 ::  نويسنده : علي
 
 

پیست دوچرخه‌سواری فجر یادگار امام تبریز

 پیست دوچرخه‌سواری فجر یادگار امام تبریز نام پیست دوچرخه‌سواری واقع در دهکده المپیک تبریز است. این پیست به عنوان دومین پیست دوچرخه‌سواری بین‌المللی و استاندارد ایران در زمینی به مساحت ۱۳٬۰۰۰ متر مربع و در فضای ۳٬۴۰۰ متر ساخته شده‌است..

برای ساخت این پیست که در ۲۱ بهمن ۱۳۸۹ افتتاح شده‌است، مبلغ ۴۰ میلیارد ریال از محل بودجه دولت هزینه شده‌است.

ویژگی‌ها و امکانات

پیست دوچرخه‌سواری فجر، دارای اسکلت بتنی، با سقف فلزی و ورق گالوانیزه، با پوشش ترکیبی است. این پیست، علاوه بر امکان برگزاری رقابت‌های مهم بین‌المللی، دارای بخش‌های مختلف اداری، رختکن و سکوی مسقف تماشاگران و صندلی، سالن‌های بدنسازی، جایگاه ویژه، جایگاه خبرنگاران، سالن کنفرانس، اتاق پزشک و تست دوپینگ، ورودی‌های سه گانه دوچرخه‌سواران، زمین تنیس و نیز ورودی مستقل به صورت تونل شیبدار برای دوچرخه‌سواران است.

جستارهای وابسته

پیوند به بیرون

منابع

  1.  «پیست دوچرخه سواری تبریز آماده بهره برداری است». ایرنا. بازبینی‌شده در ۲۹ آوریل ۲۰۱۲.
  2.  «افتتاح دومین پیست استاندارد دوچرخه‌سواری کشور در تبریز». مهر. بازبینی‌شده در ۲۹ آوریل ۲۰۱۲.
  3.  «افتتاح پیست دوچرخه‌سواری فجر یادگار امام در تبریز». فارس. بازبینی‌شده در ۲۹ آوریل ۲۰۱۲.
دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 9:0 ::  نويسنده : علي
 

موزه شهدای ۲۷ دی

Msm-tabrizu-mus.jpg
 

در موزه شهدای دانشگاه تبریز عکس، وصیت‌نامه و دست‌نوشته‌های ‪ ۲۲‬شهید بمباران ۲۷ دی ۱۳۶۵ دانشکده فنی به نمایش گذاشته شده‌است.

جستارهای وابسته

منابع

دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 8:41 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه عصر آهن

Iron Age museum.jpg
 

سایت موزه عصر آهن تبریز، محوطهٔ باستانی است که در شمال، شمال شرقی و شمال غربی مسجد کبود تبریز واقع شده‌است. شامل گورستان و آثار سفالی مربوط به عصر آهن است.

گور نوزادان بصورت ساده بوده و گور نوجوانان در سازه‌های مربعی با دو ظرف سفالی همراه است.اکثر اجساد یافت شده در سنین پایین مرده اند.کودکان با اسباب بازی‌هایشان دفن شده اند و زن‌ها با جواهرات و مرد‌ها با ابزار جنگی شان.در کنار بعضی‌ اجساد ظروف سفالی و اثرات غذا یافت شده که اعتقاد آنان بر آیین مهر پرستی‌ را تایید می‌کندو کسانی‌ ک ظروف بیشتری در کنارشان یافت شده احتمالا ثروتمند تر بوده اند.سنگ چینی‌ دور اجساد نمادی از دیوارهٔ رحم است و اجساد به حالت جنینی یا چمباته ای‌ دفن شده اند که جهت بدن و صورتشان متفاوت است که باز هم تأییدی بر مهر پرست بودن آنهاست.

منابع

  • «سایت موزه عصر آهن تبریز»(فارسی)‎. وبگاه رسمی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، ۵ تیر ۱۳۸۶. بازبینی‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۰۹. 

 

 

 
 

موزه قرآن و کتابت

موزهٔ قرآن و کتابت، یکی از موزه‌های شهر تبریز است. این موزه در محل مسجد صاحب‌الامر و در مرکز شهر تبریز ایجاد شده‌است. در موزهٔ قرآن و کتابت، نسخ نفیسی از قرآن، مربوط به‌دوره‌های گوناگون تاریخ، نگه‌داری می‌شوند که گفته می‌شود، یکی از آن‌ها، دست‌خط علی بن موسی است. همچنین انواع پلاک‌های فلزی، قلمدان‌ها، ظروف سفالی، نسخ خطی و ... در این موزه نگه‌داری می‌شوند.

از آثار دیگر موجود در موزهٔ قرآن و کتابت، می‌توان به‌آثار خوش‌نویسی هنرمندان تبریزی -همچون درویش عبدالمجید، علی‌رضا عباسی، علاالدین بیگ تبریزی، محمدحسین تبریزی، ملاعبدالباقی تبریزی، میرزا طاهر خوش‌نویس، میرزا محمد شفیع تبریزی و میرعماد حسنی- اشاره کرد.

منابع

دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 8:21 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه شهرداری تبریز

 
کاخ شهرداری تبریز. موزه شهرداری، در طبقه زیرین این کاخ واقع شده‌است.

موزه شهرداری تبریز، نام موزه‌ای است، در شهر تبریز که در طبقه زیرزمین ساختمان کاخ شهرداری تبریز واقع شده‌است. این موزه که به عنوان نخستین و تنها موزه تاریخ شهرداری‌های ایران مطرح است، پس از کشور چین، در ردیف اولین موزه‌های شهرداری‌های جهان نیز قرار دارد. این موزه، در سال ۱۳۸۶ و همزمان با یکصدمین سالگرد تاسیس نخستین بلدیه (شهرداری) ایران در تبریز و در ۸۰۰ متر مربع و با هزینه یک میلیارد و صد میلیون ریال راه اندازی شده‌است.

تالارها

موره شهر تبریز، شامل تالارهای مختلفی چون تالار دوربین‌های قدیمی، تالار دفاع مقدس، چاپ و نشر، فرش، هنرهای معاصر، خط و خوشنویسی، تالار حکمت و چندین تالار دیگر است.

تالار فرش

در این تالار، فرش‌ها و قالی‌هایی با قدمت ۱۱۰ سال به نمایش گذاشته شده‌اند. ۱۲ تخته فرش موجود در این مجموعه مربوط به فرش‌هایی است که از زمان تاسیس عمارت شهرداری تبریز تا سال ۱۳۲۰ به دستور ارفع‌الملک جلیلی بافته شده و به اتمام رسیده‌است.

تالار دوربین‌های قدیمی

در تالار دوربین‌ها، تاریخچه و روند تکوین و شکل‌گیری دوربین‌های نسل قدیم نشان داده شده‌است.

آثار و اشیاء

در این موزه اشیاء، آثار و اسناد قدیمی مربوط به بلدیه تبریز، هدایای مقام‌ها و شخصیت‌های خارجی به شهرداران، کتب خطی و آثار هنری، اسناد اداری و مالی، جام‌های قهرمانی باشگاه شهرداری تبریز، چینی آلات، سفرنامه‌های نوشته شده درباره تبریز، تجهیزات، امکانات و اسناد مربوطه به شهر نخستین‌ها با همکاری شهرداری تبریز و برخی از شهروندان تبریزی جمع آوری و در معرض دید قرار گرفته‌است.

جستارهای وابسته

منابع

  1. «این همه هست و باز هم، همه نیست». روزنامه جام‌جم (PDF). بازبینی‌شده در ۱ مه ۲۰۱۲.
  2.  «ایجادنخستین موزه شهرداری‌های کشور در تبریز». روزنامه ایران. بازبینی‌شده در ۱۲ مارس ۲۰۱۲.
  3.  «موزه شهر و شهرداری تبریز». معاونت برنامه‌ریزی و توسعه شهرداری تبریز. بازبینی‌شده در ۱۲ مارس ۲۰۱۲
دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 8:16 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه سنجش

Msm-sanjesh.jpg
 

موزه سنجش در شهر تبریز در فضای خانهٔ سلماسی تأسیس شده‌است.

در این موزه انواع ابزار توزین مانند ترازوهای زرگری، قپان‌های بزرگ میادین بار، سنگ‌وزنه‌ها، پیمانه‌های نفتی، وسایل مربوط به علم نجوم مانند اسطرلاب، ابزارهای سنجش مربوط به علم هواشناسی، قطب‌نماها و ساعت‌های مربوط به سده‌های گذشته به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین یک تنهٔ درخت ۵ میلیون ساله متعلق به دوره پلیوسن از دوران زمین‌شناسی نوزیستی نیز در این موزه نگهداری می‌شود.


منابع

  1.  «نخستین نسل میزان‌ها در موزه سنجش تبریز». روزنامه ابرار. بازبینی‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۰۸.
  2.  «تنه درخت پنج میلیون ساله در موزه سنجش تبریز نگهداری می‌شود». خبرگزاری جمهوری اسلامی. بازبینی‌شده در ۳۰ مارس ۲۰۰۸.
دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 8:8 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه استاد شهریار

موزه استاد شهریار، یکی از موزه‌های شهر تبریز است که در محله مقصودیه، از محلات قدیمی این شهر قرار دارد. ساختمان این موزه، قبلا محل زندگی محمدحسین شهریار، شاعر مشهور ایران بوده‌است.

این خانه در سال ۱۳۶۷ و بعد از درگذشت استاد، از سوی شهرداری تبریز خریداری شده و هم اکنون زیر نظر این نهاد اداره می‌شود. منزل استاد شهریار، در زیربنایی بالغ بر ۲۵۰ متر و مساحتی حدود ۲۴۱ متر در ۲ طبقه ساخته شده‌است.[۱]

بیش از ۵۰۰ قطعه از آثار و نیز وسایل شخصی شهریار شامل کتاب، دستخط و انواع یادبودها و هدایای داخلی و خارجی به همراه لوازم زندگی این شاعر تبریزی در موزه به نمایش گذاشته شده‌است.

این موزه در قسمت زیرزمین، دربرگیرنده عکس‌ها و تصاویری از استاد شهریار، بخش سمعی-بصری و قسمتی مخصوص استراحت میهمانان و بازدیدکنندگان از موزه‌است.

در بخش فوقانی نیز که در واقع بخش اصلی و قدیمی‌تر موزه ادبی استاد شهریار به شمار می‌رود، بخش‌هایی چون بخش اسناد قدیمی، عکس‌ها، دست‌نوشته‌ها، وسایل شخصی شامل لباس‌ها، کتاب‌ها، لوازم‌التحریر، رختخواب و بستر استراحت استاد، تالار پذیرایی منزل استاد، هدایا، لوح‌های تقدیر و تندیس‌های این شاعر بزرگ قرار گرفته‌است.

در موزه ادبی استاد شهریار همچنین سه تار معروف این شاعر بزرگ و آثار خط نستعلیق وی در معرض دید عموم قرار گرفته‌است.

منابع

  1.  «آذربایجان شرقی؛ ویترینی از موزه‌های غنی». خبرگزاری مهر. بازبینی‌شده در ۱۱ مارس ۲۰۱۲.
  2.  «موزه استاد شهریار، خاستگاه عشق و شعر و شعور». خبرگزاری شهریار. بازبینی‌شده در ۱۱ مارس ۲۰۱۲.
دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 8:1 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه محرم

موزهٔ محرم یکی از موزه‌های مردم‌شناسی شهر تبریز است که در محل خانهٔ صحتی در محلهٔ راسته‌کوچه قرار گرفته‌است. این موزه به مطالعهٔ ابعاد عاشورا پرداخته و قدمت بنای آن به دورهٔ قاجاریان می‌رسد.

موزهٔ محرم در ۳ طبقه بوده و ۴۰۹ متر مربع مساحت دارد. این بنا در اوایل دورهٔ پهلوی به‌عنوان حسینیه مورداستفاده قرار می‌گرفته‌است. در حیاط موزه، نماد اسب حسین بن علی، در طبقهٔ اول، انواع پرچم، چراغ، شمع، طوق، علم و گهوارهٔ نذری و در طبقهٔ دوم، ابزار و نوشته‌های مربوط به سوگواری و تعزیه‌خوانی به نمایش درآمده‌است.

نگارخانه

 

پیوند به بیرون

منابع

  • پمفلت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی دربارهٔ موزهٔ محرم.
درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 20
بازدید هفته : 676
بازدید ماه : 127
بازدید کل : 259243
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی