ياشاسين شاهين دژ
چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, :: 8:34 ::  نويسنده : علي
 
 

یدالله مفتون امینی

یدالله مفتون امینی (زادهٔ ۱۳۰۵ در شاهین‌دژ) از شاعران معاصر ایرانی است.

یداالله امینی متخلص به مفتون در ۲۱ خرداد ۱۳۰۵ در شهرستان شاهین دژ دهستان هولاسو که در کناره زرینه رود و میان آذربایجان و کردستان قرارگرفته است به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دبستان و دبیرستان در تبریز به تهران آمده و وارد دانشگاه شد. او دانش‌آموختهٔ رشتهٔ حقوق قضایی از دانشکده حقوق دانشگاه تهران است و به مدت سی و یک سال ( از۱۳۲۸ تا ۱۳۵۹ ) در وزارت دادگستری خدمت نموده است. وی هم اکنون تهران به سر می‌برد .

امینی در آغاز شاعری کلاسیک و کهن‌پرداز بود اما بعدها – به‌ویژه طی سال‌های پس از انقلاب – به شعر بیوزن و قالب های نوپردازانه روی آورد..وی علاوه بر شعر فارسی اشعاری نیز به زبان ترکی سروده است.

آثار

دفترهای شعر

سال نام دفتر نام انتشارات یا شهر یادداشت
۱۳۳۶ دریاچه تهران  
۱۳۴۴ کولاک شمس / تبریز  
۱۳۴۶ انارستان ابن سینا  
۱۳۵۸ عاشقلی کروان    
۱۳۵۷ نهنگ یا موج، گزینه کولاک و انارستان تهران  
۱۳۷۰ فصل پنهان، گزینه اشعار تهران  
۱۳۷۶ تاکستان احتمال    
۱۳۷۸ سپیدخوانی روز    
۱۳۸۳ عصرانه در باغ رصدخانه نشر نگاه  
۱۳۸۵ من و خزان و تو نشر امرود  
  شب هزار و دو   شامل بخشی به ترکی آذری
  سرمه‌فام و خط نستعلیق   مجموعه شعر

منابع

چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, :: 8:28 ::  نويسنده : علي
 
 

محمود دست‌پیش

محمود دست پيش
زمینه کاری شاعر
ملیت ایرانی
زادروز باکو
محل زندگی اردبیل، تهران
 

محمود دست پیش.شاعر

محمود دست پیش متولد ۱۳۱۳ درشهر باکو ار خانواده‌ای اردبیلی متولد گردید.درسال ۱۳۱۷ به همراه خانواده اش به زادگاهشان اردبیل مهاجرت نمودند.پس از مدتی جهت تدریس درمدارس تهران به آن شهر مهاجرت نمود.

دیدار شعرا با رهبر جمهوری اسلامی

او با ‏خواندن اشعاری به زبان ترکی که با تشویق رهبر انقلاب همراه شد، ‏اولین شعرش را این‌گونه ترجمه کرد: «روزها به هم می‌پیوندد و ‏ماه می‌شود و سال می‌گذرد و ما انسانها پیر می‌شویم گاهی در اوجیم ‏و گاهی در فرود.» دست پیش ادامه داد: «من امشب واقعاً در ‏اوجم، بیست سال عقبم از این مجالس در خدمت شما.» سپس شعر دومش ‏را با این توضیح خواند که «در سال ۱۳۶۸ در مجله نشر دانش چند ‏بیتی به چاپ رسیده بود که به ترک‌ها کم‌لطفی کرده بودند. من ‏آتش گرفتم و این شعر را سرودم» آقا از شنیدن این شعر بسیار ‏راضی بودند و به دست پیش گفتند: «اگر آهنگی روی این کلام ‏بیاید، تصنیف قشنگی می‌شود.»‏

فعالیتهای هنری

استاد دست پیش در آهنگ‌های زیر به عنوان شاعر ترانه‌ها انتخاب گردیده‌است:

  • آرزوها
  • عشق من
  • وطنم
  • باغ محبت
  • وحدت

نمونه‌ای از اشعار

  • آنا

او گؤندن کی عؤمور قوشو قوندو حیات بوداغیندا،

آسلان کیمی بیر قادینین، سیغیشمیشام قوجاغینا،

دیریلیگه ایشیق ساچان انسانلیغین اوجاغیندا،

اؤ محبت اسیرگه مز اؤز آنامین قوجاغیدیر،

حیاتیما ایشیق ساچان انسانلیغین اوجاغیدیر،

اؤیودونده ن رحمت یاغار، غضبینده مین حکمت وار،

اؤره گی نین ساراییندا، قات- قات یاتان محبت وار،

هیم جیمینده، سؤزلرینده، آنلاشیلان حقیقت وار،

آناکیمدیر؟ آنا وطن، آنا توپراق، آنا آنا!

نه قدرده عزیز اولسا قول وقیچدور ائولادینا!

شیرین دیللی بالاسینین هر سؤزونه جان جان دئیه ن،

دوروشونا، باخیشینا، مارال دئیه ن جیران دئیه ن،

جاوان عمرین یئله وئریب ساچلارینا ده ن دؤزولر،

آی اؤزونون قیریشیندان، شیریم شیریم نور سؤزولر،

آنا شرف هیکلیدیر، آنا روحدور، آنا جاندیر،

اورکلرده ن پوزولمویان، آنا اؤلمز بیر انساندیر،

آثار

  • کتاب گل ائشیت ئنی دن
چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, :: 8:20 ::  نويسنده : علي
 
 

غازی بوزقورت

غازی محمد بوزقورت (مللا بوزو) از شاعران زبان ترکی (آذربایجانی و استانبولی) در آذربایجان بود .او به سال ۱۸۸۶ میلادی در قولنجی بدنیا آمد.وی در بهبوهه جنگ جهانی اول و حرکت های ناسینالیستی افراطی در غرب آذربایجان، به همراه سربازانش به درگیری مسلحانه با اسماعیل سیمیتقو و ارامنه مسلح(جیلوها) پرداخت.

قاضی بوزقورد قولنجی پس از آمدن نیروهای عثمانی به فرماندهی خلیل پاشا(۱۹۱۹-۱۹۱۸)، نیروها و سربازهای خود را با ارتش عثمانی ادغام کرد و با قرار دادن مقر نیروهای عثمانی در قولنجی برای آزادی غرب آذربایجان از اسماعیل سمیتکو و عمرخان و جیلوها جنگید.

وی پس از پس پیروزی بر جیلوها به دعوت افرادی از ترکیه و شهر وان به آنجا رفته و سپس در سال ۱۹۴۸ میلادی در استان حکاری ، نزدیک شهر وان درگذشت . مزار او در شمال استان حکاری قرار دارد.

نمونه شعر

فلک

فلک سانا نئیلمیشدیم

باغریم باشین کان ائیله دین

بیر یاندان ائویم داغیتدین

بیر یاندان یاردان ائیله دین


 

سینه مه چکمیشسین داغی

بولبولسوز نئینیره م باغی

عؤمروموزون بو سون چاغی

گؤز یاشیم عوممان ائله دین


 

داغیتدین مولکو مالیمی

کوربه ته سالدین یولومو

کوجاتدین بوکدون بئلیمی

هاکسیز بیر دیوان ائیله دین


 

داغیتدین مالی دؤولتی

ایسکانیم کیلدین کوربتی

چکمه دیم سندن میننتی

کاتلیمه فرمان ائیله دین


 

گاه کاندیریب ایناندیریسین

دوست دوشمانا گولدوروسون

زیندانلارا سالدیریسین

یوسوفو کنعان ائیله دین


 

شوکور اولسون سانا تانریم

آتدیم کیریغ گلدی زاریم

قاپیمداکی هیزمت کاریم

باشیمدا سولطان ائیله دین


 

قاضی ده آغلیور کان

فلک یئنه اولدو دوشمان

کئشکه دؤنسیدیم بو زامان

مؤحتاجی بیر نار ائله دین

منابع

  1.  سایت فرمانداری وان ترکیه
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 10:23 ::  نويسنده : علي
 
 

باغلارباغی

 پارک سیاحتی، تفریحی باغلارباغی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در شهر تبریز احداث گردیده‌است، یکی از ۳ پارک مهم این شهر است (ائل‌گلی، باغلارباغی و باغ گلستان). درب‌های ورودی این پارک، همه‌روزه در ساعت ۱۶ باز می‌شود و در ساعت ۲۴ بسته می‌شود و عدهٔ زیادی از مردم در این ۸ ساعت، از این پارک استفاده می‌کنند.

جغرافیا

پارک باغلارباغی در مجاورت «بلوار استاد شهریار» و در ضلع شمالی ورودی کوی ولی‌عصر و جنب «پارک ولی‌عصر» واقع شده‌است.

فضای سبز

مجموعهٔ تفریحی باغلارباغی، در میان انبوهی از درختان واقع شده‌است. البته بسیاری از نقاط این مجموعه، چمن‌کاری‌شده هستند و روزانه، عدهٔ زیادی از شهروندان تبریزی، باحضور در آن، از فضای زیبای موجود در آن، لذت می‌برند.

شهربازی

شهربازی پارک باغلارباغی، دارای امکانات تفریحی فراوانی، از جمله «کشتی صبا»، «قطار»، «آبشار»، «کلبه وحشت»، «کلبه شادی»، «رنجر»، «دوچرخه هوایی» و... است که بزرگ‌ترین شهربازی در تبریز و منطقهٔ شمال‌غرب کشور محسوب می‌شود.

باغ وحش

باغ وحش مجموعهٔ باغلارباغی، به نظر نگهدارندگان آن یکی ازامکانات تفریحی آن است و در این مکان، بیش‌ترین تعداد حیوانات وحشی شهر تبریز نگهداری می‌شوند و به همین دلیل، این مکان به «باغ وحش تبریز» معروف شده‌است اما شرايط نگهداري از اين حيوانات بي پناه و مظلوم نه تنها در حد پائين ترين استانداردهي جهاني نيست بلكه بسيار اسفناك ووحشتناك است به طوري كه كوچك بودن قفسهاي حيوانات بزرگي چون خرس و شير به حديست كه فقط ميتوان آن را با سلول انفرادي براي انسانها مقايسه كرد.شايسته است قبل از شكايت انجمن ها وگروههاي طرفدار حقوق حيوانات در ايران و جهان از باغلارباغي از اين وضع نابسامان كاري كرد كه باغ وحش برازنده شهر اولين ها تبريز شود واين كار با مشورت صاحبنظران ممكن به نظر ميرسد.عمده ترين دليل تعجب بازديدكنندگان از كوچك بودن قفسهاي حيوانات بينوا بوده است

رستوران

پارک باغلارباغی دارای یک رستوران بزرگ است که در ورودی آن واقع شده‌است و روزانه پذیرای عدهٔ زیادی از شهروندان و مسافران می‌باشد.

بوفه‌ها

در مجموعهٔ باغلارباغی چند بوفه وجود دارد که در زیر درختان انبوه و در زیر آلاچیق‌هایی ایجاد شده‌اند. در این بوفه‌ها، چای، قهوه، بستنی، کیک و... فروخته می‌شوند.

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 10:18 ::  نويسنده : علي
 
 

باغ فتح‌آباد تبریز

باغ فتح‌آباد یکی از باغ‌های تاریخی شهر تبریز است که در نزدیکی فتح‌آباد قرار گرفته‌است. مساحت این باغ ۳۰ هکتار بوده و ساختمان دوطبقه‌ای در داخل آن جای گرفته‌است. دونالد ویلبر در کتاب باغ‌های ایران و کوشک‌های آن در این رابطه می‌نویسد:

در نزدیکی شاه‌گل باغی به نام باغ فتح‌آباد واقع شده‌است. مرکز باغ از درختان میوه پوشیده شده‌است؛ ولی محور طویل آب تمام باغ را به طرز متداول در ایران به هم متصل می‌سازد و به آن یک نوع هماهنگی می‌دهد. فقط بنای جدیدی که به جای کوشک قدیم ساخته شده، هماهنگی آن را برهم می‌ند. هرگاه از قسمت مرتفع، یعنی سمت جنوبی باغ وارد شویم، می‌ینیم که این خیابان پست و بلند است و شکل حوض‌هایی که در مسیر آن قرار گرفته‌اند نیز مختلف است. در یک قسمت حاشیه‌های سبزی در کنار نهرها به چشم می‌خورد، که آن‌ها نیز به نوبه خود با حاشیه‌ای از گل شمعدانی زینت یافته‌اند. سرانجام به برجسته‌ترین نقطه باغ، یعنی استخر عظیمش می‌رسیم که اطراف آن را درختان کهن و تنومندی احاطه کرده‌است. قسمت شمال این استخر قدری بلندتر از سطح زمین است. این همان چیزی است که در استخر شاه‌گل نیز دیده می‌شود. هیچ‌یک از قسمت‌های این باغ به تنهایی زیبایی فوق‌العاده و چشم‌گیری ندارد؛ در حالی که به طور کلی جذاب و آرام است.

باغ فتح‌آباد، از باغهای مهم تاریخی ایران، در حومهٔ تبریز قرار دارد و اکنون باقیماندهٔ آن نیز از تعرض مصون نیست. این باغ را خواجه رشیدالدین فضل‌الله، وزیر برجستهٔ دوره ایلخانان، در اواخر سده هفتم یا اوایل سدهٔ هشتم هجری ساخت و بر ربع رشیدی وقف کرد. بنا بر این، باغ فتح‌آباد هم به لحاظ قدمت و هم به لحاظ قرارگیری در اقلیم سرد و کوهستانی و هم کم‌مهری کنونی، در میان باغهای تاریخی‌ای که به دست ما رسیده است وضعی استثنایی دارد. این باغ از سه بخش اصلی تشکیل شده است که نام آنها در اسناد تاریخی چنین است: «باغ بیرونی»، «باغ اندرونی»، «باغ مشجر متصل به باغ اندرونی». از این میان، باغ اندرونی باغ تفرج است و دو باغ دیگر باغ تولیدی. بنا بر این، مشخصه‌های طرّاحی باغ ایرانی را باید در باغ اندرونی جست. این باغ محصور است و طرح آن، مانند دیگر باغهای ایرانی، نظام هندسی استواری دارد؛ اما طرّاح کوشیده است از نظم طبیعی زمین نیز بهره بگیرد. از این رو، محور اصلی باغ را، که با جوی و معبر اصلی و کوشک تشخص و تعیّن یافته، نه بر محور هندسی میانی و نه به‌موازات اضلاع باغ، بلکه بر خط‌الرأس زمین نهاده است. لذا این محور نسبت به اضلاع باغ قدری مورب است. همچنین، باغ متناسب با شیب طبیعی زمین سطحه‌بندی شده است. نظام آب و نظام گیاه در این باغ نیز با الگوهای آشنای باغ ایرانی مطابقت دارد. در مجموع، این باغ نمونه‌ای برجسته از سازگار کردن ماهرانهٔ الگوهای باغ ایرانی با وضع طبیعی زمین و وضع اقلیمی است.

منابع

  1.  «باغ فتح‌آباد تبریز». وب‌گاه آرمان‌شهر. بازبینی‌شده در ۲۹ ژانویهٔ ۲۰۱۰.
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 10:10 ::  نويسنده : علي
 
 

باغ گلستان

 
باغ گلستان.

باغ گلستان (به ترکی: گولوستان باغی) یا باغ فجر، یکی از بوستان‌های قدیمی و مشهور شهر تبریز است. مساحت این بوستان ۵۲٬۰۰۰ متر مربع می‌باشد. باغ گلستان در سال ۱۳۰۸ خورشیدی افتتاح شده‌است و قدیمی‌ترین بوستان داخلی تبریز محسوب می‌گردد.

جغرافیا

در غرب شهر، متمایل به مرکز تبریز واقع شده است که اطراف آن را خیابان‌های منجم، ملل متحد، نادری و خیابان قونقاباشی فرا گرفته است.

تاریخچه و کاربرد

باغ گلستان، در سال ۱۳۰۸ شمسی در اراضی گورستان گجیل ساخته شده و به عنوان گردشگاه عمومی و باغ ملی شهر محسوب می شد و از قدیم مورد توجه مردم بوده‌است و مردم پس از خرید از بازار، در این باغ استراحت می‌نمودند. اما متاسفانه، بعد از این که دیوارهای تاریخی این باغ به علت نامعلومی در سال ۱۳۷۴ برداشته شد، باغ زیبایی سابق خود را ازدست داده و به همین دلیل، خانواده‌ها کمتر به‌آن مراجعت می‌نمایند.

شهربازی

باغ گلستان، علاوه بر فضای سبز، دارای شهربازی کوچکی نیز است که در آن امکاناتی چون چرخ و فلک، قایق‌سواری، ماشین‌سواری و... وجود دارد و مورد استقبال مردم، به‌خصوص کودکان قرار می‌گیرد.


 

پیوند به‌بیرون

منابع

  1.  فرهنگ جغرافیایی شهرستان تبریز، صفحهٔ ۱۵۸
  2.  شهر من تبریز، بهروز خاماچی
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 10:4 ::  نويسنده : علي
 
 

هتل پارس (ایل‌گلی)

 
هتل پارس (ایل‌گلی) تبریز.
 

هتل پارس (ایل‌گلی) هتلی پنج ستاره و مجهز در شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی است. نام این هتل از نام گردشگاه ایل‌گلی گرفته شده که در پیرامون آن قرار گرفته‌است.

پیشینه

طی سال‌های ۱۳۷۱–۱۳۷۰ شرکت مهندسین مشاور گروه ۴ طراحی هتل پارس (ایل‌گلی) تبریز را آغاز کرده و عملیات اجرایی آن اوایل سال ۱۳۷۴ در زمینی به مساحت ۳۷۰۰۰ متر مربع و زیر بنای ۲۸۰۰۰ متر مربع شروع شد. پس از یک دوره شش ساله در شهریور ۱۳۸۰ ساختمان آن به پایان رسیده و در ۲۹ اسفند ۱۳۸۰ کار خود را با پذیرش مسافر آغاز کرد. برج اصلی هتل ۱۷ طبقه بوده و دارای رستوران گردان است.

امکانات

  • ۲۰ باب اتاق یک تخته
  • ۶۰ باب اتاق دو تخته چسبیده
  • ۷۹ باب اتاق دو تخته جدا
  • ۲۰ باب سوئیت رویال ۱۴۰ متری
  • رستوران گردان با ۳۵۰ متر مربع مساحت
  • سه رستوران لوکس
  • سالن کنفرانس
  • همایش و آمفی تئاتر
     
  • سالن ضیافت
  • دو سالن VIP
  • لابی
  • فضای سبز درون آتریوم
  • تلویزیون کابلی و شبکه ماهواره‌ای و ویدئویی، سیستم کانال ماهواره‌ای مرکزی
  • سالن بدنسازی
  • استخر، سونای خشک و بخار، جکوزی
  • سالن بیلیارد
  • تهویه مطبوع
  • کافی نت و اینترنت وایرلس
  • بانک و غرفه‌های تجاری
  • لباسشویی، کتابخانه، پارکینگ، اتاق کودک و روم سرویس ۲۴ ساعته
  • ترانسفر فرودگاهی، گشت داخل و خارج شهری
  • کلینیک

منابع

پیوند به بیرون

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 8:46 ::  نويسنده : علي
 
 

برج بلور

 
برج بلور.

برج بلور، یک برج تجاری، اداری و خدماتی واقع در شهر تبریز است که دارای ۲۵ طبقه بوده و جلوهٔ خاصی به محلهٔ آبرسان تبریز بخشیده‌است. عملیات اجرایی این برج که از مرتفع‌ترین برج‌های تبریز به شمار می‌رود، در سال ۱۳۸۰ شروع شده و در ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ به صورت رسمی افتتاح گردید.

طراحی برج بلور توسط علی‌اکبر صارمی انجام گرفته و طرح معماری ساختمان آن در اردیبهشت سال ۱۳۸۶ موفق به دریافت جایزه طرح برتر همایش ملی معماری نقش جهان اصفهان شده‌است. همچنین سازه پروژه نیز از لحاظ محاسبات، کیفیت فراوری و اجرای عملیات بتنی به عنوان سازه برتر بتنی در پنجمین همایش روز بتن انتخاب شد.

مساحت این مجتمع، ۳۳ هزار مترمربع بوده و دارای چهار سالن همایش و پذیرایی، رستوران گردان، ۱۳۰ واحد تجاری، ۱۱۲ واحد اداری و ۵۹ واحد انباری است.

 
نمایی از برج بلور.

برای احداث برج بلور ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده‌است.

منابع

  1.  «افتتاح برج بلور». اداره کل مسکن و شهرسازی آذربایجان شرقی. بازبینی‌شده در ۲۸ فوریه ۲۰۱۲.
  2.  «برج بلور تبریز با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد». ایرنا، ۲۹ بهمن ۱۳۹۰. بازبینی‌شده در ۲۰ فوریه ۲۰۱۲.
  3.  «برج بلور تبریز اسفند ماه امسال به بهره برداری می‌رسد+عکس». نصرنیوز، ۱۷ فروردین ۱۳۹۰. بازبینی‌شده در ۲۰ فوریه ۲۰۱۲.
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 8:41 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه آذربایجان

 
سردر ورودی موزهٔ آذربایجان.
 

موزهٔ آذربایجانیکی از مهم‌ترین موزه‌های ایران است که در شهر تبریز و در جوار مسجد کبود قرار گرفته‌است. در این موزه که به عنوان دومین موزه تاریخی ایران پس از موزه ملی تهران شناخته می‌شود، آثار متعلق به دوران پیش از اسلام و دوران اسلامی به نمایش گذاشته شده‌اند. آندره گدار -باستان‌شناس فرانسوی- نقشهٔ تنظیمی بنای موزهٔ آذربایجان را تهیه نموده و اسماعیل دیباج -رئیس وقت ادارهٔ فرهنگ تبریز- آن را ترسیم نموده‌است.

در سال‌های ۱۳۰۶ و ۱۳۰۷ خورشیدی، نمایشگاه سکه‌های تاریخی تبریز در کتابخانهٔ تربیت برقرار شده بود. در همین سال‌ها بود که طرح تأسیس موزهٔ آذربایجان در این شهر مطرح گردید. در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، ۲۰۲ عدد اثر تاریخی متعلق به موزهٔ ایران باستان به تبریز فرستاده شد تا در کتابخانهٔ ملی این شهر به نمایش گذاشته شود.

 
طبقهٔ همکف موزهٔ آذربایجان.

بعدها نیز آثار و اشیای تاریخی تبریز در دبیرستان نجات این شهر نگهداری شده و به نمایش درمی‌آمدند. در اردی‌بهشت ۱۳۳۷ خورشیدی بنای موزهٔ آذربایجان آغاز شد و این موزه به طور رسمی در سال ۱۳۴۱ خورشیدی به بهره‌برداری رسید.

سالن‌ها

موزهٔ آذربایجان از ۳ سالن به متراژ ۸۰۰ متر مربع و سالن مخصوص نمایش سکه‌ها و مهرهای تاریخی ایران در طبقهٔ اول تشکیل یافته‌است.

طبقه همکف

 
سنگ معدنی سرپانتین؛ متعلق به هزارهٔ سوم پیش از میلاد.

در طبقهٔ همکف موزهٔ آذربایجان، آثار و اشیای تاریخی مربوط به دوران پیش از تاریخ و دوران پیش از اسلام گردآوری شده‌اند که سفال‌های مربوط به تپهٔ اسماعیل‌آباد با هفت هزار سال قدمت، از تاریخی‌ترین آثار این بخش به‌شمار می‌روند. قدمت سنگ‌های معدنی «سرپانتین» که در جیرفت یافته شده‌اند نیز به دوران پیش از تاریخ می‌رسد؛ برروی این سنگ‌ها تصاویری از گیاهان و حیوانات گوناگون نقش بسته‌است. همچنین مجسمهٔ الههٔ زن که در رستم‌آباد گیلان یافته شده، سه هزار سال قدمت دارد؛ این مجسمه ارزش زن را در دوران ایران باستان به تصویر کشیده‌است. ریتون‌های مربوط به دو تا سه هزار سال پیش نیز در این موزه نگهداری می‌شوند.

اجساد مرد و زنی که مربوط به سه هزار سال پیش هستند در سال ۱۳۷۸ خورشیدی و در پیرامون مسجد کبود یافت شده‌است. این اجساد از بقایای گورستان سه هزار ساله‌ای محسوب می‌شوند که برای بازدید عموم به موزه آذربایجان انتقال یافته‌اند. سنگ بسم‌الله اثر محمدعلی قوچانی نیز در انتهای سالن طبقه همکف قرار گرفته‌است. چهار قسمت از این سنگ پنج‌قسمتی قاب آن و یک قسمت باقی‌مانده نیز متن آن است.

طبقه اول

 
جواهر؛ متعلق به دورهٔ قاجار.

قدیمی‌ترین آثار طبقهٔ اول موزهٔ آذربایجان مربوط به سدهٔ چهارم هجری و شهر نیشابور است که از مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها می‌توان به استفاده از خط کوفی، استفاده نقش‌های اسلیمی و استفاده از لعاب سفید در این آثار اشاره کرد. ظروف سفالی مربوط به دورهٔ ایلخانان و قفل رمزی مربوط به سدهٔ ششم هجری نیز از دیگر آثار تاریخی این بخش محسوب می‌گردند.

در سالن سکه‌ها و مهرهای تاریخی ایران نیز قدیمی‌ترین سکه‌های ضرب‌شده در ایران از دورهٔ هخامنشیان تا دورهٔ قاجاریان به نمایش درآمده‌اند. همچنین نمونه‌هایی از مهرهای تاریخی ایران در این بخش قرار گرفته‌اند.

طبقه زیرزمین

مجسمه‌های ساخته‌شده توسط احد حسینی در طبقهٔ زیرزمین موزهٔ آذربایجان نگهداری می‌شوند. این مجسمه‌ها دید عمیقی نسبت به سرگذشت و اخلاق انسان در طول سده‌های گذشته -به خصوص سدهٔ بیستم- دارند.

بخش سنگ‌نگاره‌های تاریخی، جدیدترین بخش موزهٔ آذربایجان است که در طبقهٔ زیرزمین این موزه قرار گرفته‌است. در این بخش مجموعه‌ای از پیکره‌های انسانی، سنگ گورها، سنگ‌های کتیبه‌دار، قوچ‌های سنگی و مجسمه‌های سنگی به نمایش گذاشته شده‌اند.

نگارخانه

منابع

 «موزه آذربایجان». سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، ۲۰۱۲. بازبینی‌شده در ۱۳ شهریور ۱۳۹۲.

  1.  «تحولات موزه آذربایجان از زنده بودن این موزه ۵۰ ساله نشان دارد». سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۹۰/۱۰/۱۷. بازبینی‌شده در ۱۳ شهریور ۱۳۹۲.
  2.  «موزه‌های آذربایجان شرقی کانون توجه گردشگران». ایسنا. بازبینی‌شده در ‏۲۹ مارس ۲۰۱۲.
  3.  «موزهٔ آذربایجان». وب‌گاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی. بازبینی‌شده در ‏۲۳ مارس ۲۰۱۰.
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, :: 8:35 ::  نويسنده : علي
 
 

موزه کاریکاتور

موزهٔ کاریکاتور تبریز نخستین موزهٔ کاریکاتور در سطح قارهٔ آسیا و پنجمین موزهٔ کاریکاتور در سطح جهان است. این موزه در محوطهٔ باغ گلستان و در محل پیشین کتابخانهٔ ملی تبریز قرار گرفته‌است.

موزهٔ کاریکاتور تبریز در اسفند ۱۳۸۵ خورشیدی و در بخش غربی خانهٔ هنر این شهر تأسیس شده‌است. این بنا در سال ۱۳۱۸ خورشیدی و همزمان با کاخ شهرداری تبریز ساخته شده‌است. این مجموعه که ۲۸۶۰ متر مربع زیربنا دارد، پیش‌تر به‌عنوان کتابخانهٔ ملی تبریز مورد استفاده قرار می‌گرفته و در سال ۱۳۷۸ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

خانهٔ هنر تبریز از ابتدای تأسیس تاکنون، بارها مرمت و نوسازی شده‌است. این بنا از بخش‌های مختلفی نظیر سالن آمفی‌تئاتر، سالن‌های نگارخانه، سالن‌های ویدیوآرت و کارگاه‌های نقاشی تشکیل شده‌است. در نگارخانه‌های این مجموعه، ۶۰ تابلو متعلق به کاریکاتوریست‌های معروف جهان و ۵۰ اثر فانتزی نگه‌داری می‌شود.

شهر تبریز علاوه بر جشنواره های بین المللی کاریکاتور سالانه خود از جشنواره بین المللی کاریکاتور مقاوم سازی به نشانی www.retrofittingcartoon.ir و جشنواره کاریکاتور پدافند غیر عامل به نشانی www.cdcartoon.ir بهره مند است .

منابع

  1.  «گشایش نخستین موزهٔ کاریکاتور آسیا در تبریز امروز در محل سابق کتابخانهٔ ملی صورت می‌گیرد». روزنامهٔ ایران. بازبینی‌شده در ‏۱۲ آوریل ۲۰۱۰.
  2.  «دوهزار نفر از تنها موزهٔ کاریکاتور کشور در تبریز دیدن کردند». خبرگزاری ایرنا. بازبینی‌شده در ‏۱۲ آوریل ۲۰۱۰.
درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 58
بازدید دیروز : 20
بازدید هفته : 729
بازدید ماه : 180
بازدید کل : 259296
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی