ياشاسين شاهين دژ
دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 7:45 ::  نويسنده : علي
 
 
 

حلیمه (مارتا)

شاهزاده خانم ایرانی قرن هشتم ه.ق. ( قرن ۱۵ میلادی).

حلیمه خاتون، دختر اوزون حسن آق قویونلو می باشد که مادرش تئودورا دختر امپراتور ترابوزان ژان چهارم است. نام مسیحی اش مارتا است و به عالمشاه بیگم نیز معروف می باشد.

زندگی

او در عنفوان جوانی به همسری شیخ حیدر از نوادگان شیخ صفی الدین اردبیلی در می آید و به دین اسلام می گرود. وی مادر شاه اسماعیل صفوی، موسس سلسله صفوی می باشد. اطلاعات بیشتری از زندگی وی در دست نیست.

مقبره

در حیاط مقابر بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی در اردبیل، متصل بدیوار سحن بقعه، مقبره کوچکی است منسوب به حلیمه خاتون. در داخل این مقبره که قسمت داخلی آن در حدود دو متر طول و با گنبد کوچکی پوشیده شد یک سنگ مرمری هست.

پانویس

  1.  مجله بررسیهای تاریخی، شماره ۱۳، اردیبهشت ۱۳۴۷، دیباج، اسمعیل)
دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 7:41 ::  نويسنده : علي
 
 
 

حسنعلی علیپور

 
زادروز ۱۳۱۷ شمسی
دیجوجین
محل زندگی تهران، فرانکفورت، اردبیل
ملیت ایرانی
تحصیلات متوسطه
پیشه تاجر فرش، خیر مدرسه ساز
سال‌های فعالیت از دهه پنجاه خورشیدی تا ۱۳۸۹
آثار بیش از ۷۳ مدرسه (۲۶۹ کلاس)
 

حسنعلی علیپور (زاده:۱۳۱۷، درگذشت:۱۴ تیر ۱۳۸۹) خیر مدرسه‌ساز اردبیلی است که پس از آنکه طی ۴۰ سال اقامت در اروپا و از راه تجارت فرش ثروتی اندوخت، به ایران بازگشت و ده‌ها مدرسه و بناهای خیریه دیگر با هزینه شخصی ساخت و به وزارت آموزش و پرورش هدیه کرد. بسیاری از مدارس ساخته شده توسط او در نقاط روستایی و محروم استان اردبیل بنا شده و ده‌ها هزار نفر در مدارس وی تحصیل کرده‌اند. او تمام دارایی خود، از جمله آخرین خانه محل سکونت خویش را در راه مدرسه سازی و امور خیریه مصرف نمود.

تندیس یادبود وی در اداره آموزش و پرورش اردبیل نصب شده و میدان و مدرسه‌ای به نام وی در شهر اردبیل نامگذاری شده‌است. بسیاری از شخصیت‌های سیاسی کشور از وی تقدیر کرده‌اند. او سرانجام در تابستان ۱۳۸۹ درگذشت و در بهشت زهرای اردبیل به خاک سپرده شد.

زندگی

حسن‌علی متولد شب یلدای سال ۱۳۱۷ خورشیدی در روستای دیجوجین واقع در استان اردبیل بود. در اثنای جنگ دوم جهانی به مدرسه کاهگلی که توسط یک مهاجر آذربایجانی در روستا پایه گذاری شده بود رفت. پس از جنگ پدرش ورشکسته شد، ولی با تلاش مادر، او توانست تا سال یازدهم (یک سال پیش از دیپلم) به تحصیل ادامه دهد. ابتدا مدتی در نیروی هوایی به کار مشغول شد. سپس به دعوت یکی از آشنایان به آلمان مهاجرت کرد. چهارسال و نیم نزد آشنای خود در آلمان با کار تجارت فرش آشنا شد و پس از آن مستقل شد و مغازه‌ای در فرانکفورت اجاره کرد و به تدریج ثروتی اندوخت.

او چهل سال در اروپا زندگی کرد و یکی دو هفته پس از انقلاب ۱۳۵۷ به ایران بازگشت و تا پایان عمر در ایران به امور خیریه پرداخت. همسر او سریه بایرامی چکان نیز مانند او به امور خیریه علاقمند است. آنان هیچ‌گاه صاحب فرزندی نشدند. آنان همه دانش‌آموزانی که در مدارس آن‌ها درس می‌خواندند را فرزندان خود می‌دانستند.

امور خیریه

مدتی پیش از بازگشت به ایران، هزینه بازسازی مسجد روستا را برای برادر خویش ارسال کرد. پس از ساخت مسجد، درمانگاه، حمامی در روستای خود ساخت. سپس به ساخت یک مسجد در مرز میان ایران و آذربایجان روی آورد. در این مقطع همه زندگی و کسب و کار خود در آلمان را فروخت و به ایران بازگشت.

از سال ۱۳۶۴ مدرسه سازی را آغاز نمود. تا سال ۱۳۸۳ خورشیدی موفق شد ۷۳ مدرسه در روستاهای اردبیل بسازد. بعضی از این مدارس در روستاهایی ساخته شد که راهی برای بردن مصالح وجود نداشت و به ناچار با الاغ و قاطر مصالح لازم برای ساخت مدارس به محل ساخت برده می‌شد. او در مجموع و تا پایان عمر ۲۶۹ کلاس درس ساخته‌است.

در واقع او تمام دارایی خود را برای ساخت مدارس، مساجد، غسالخانه، درمان‌گاه و راه‌های روستایی هزینه کرد. وی حتی آپارتمان بزرگ خود در ولنجک را نیز به نام کرده ولی همسرش تا پایان عمر حق استفاده از آن را دارد.

بیماری و مرگ

حسن‌علی علیپور در روز شانزدهم اردیبهشت ۱۳۸۹ به دلیل سکته مغزی در بستری شد و مورد عیادت خیرین مدرسه ساز تهران و مسئولین استان قرار گرفت. سرانجام در ۱۴ تیرماه ۱۳۸۹ در همان مکان درگذشت.

با آنکه او وصیت کرده بود که پس از مرگ در یکی از دورافتاده‌ترین مدارس و زیر محل عبور دانش‌آموزان دفن شود، ولی سرانجام پیکرش در دفن شد.

حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش و پرورش در پیامی درگذشت او را تسلیت گفت. همچنین امام جمعه اردبیل به مناسبت درگذشت او پیامی صادر کرد، کاظم صدیقی امام جمعه تهران در مراسم بزرگداشت او سخنرانی کرد، محمود احمدی‌نژاد درگذشت او را به خانواده و دوستان او تسلیت گفت، مرتضی حاجی در مراسم بزرگداشت او شرکت کرد[۱۸] و نیز به مناسبت درگذشت او اطلاعیه‌ای صادر کرد. همچنین در سال ۱۳۹۰ مراسم سالگرد درگذشت او با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.

تقدیرها

در سال ۱۳۸۹ تندیس وی توسط ودود موذن ساخته و در ورودی آموزش و پرورش استان اردبیل نصب شد. یک سال قبل و در سال ۱۳۸۸ میدانی در شهر اردبیل به نام وی نامگذاری شد. میدان حسن‌علی علیپور در شهر اردبیل و در خیابان دانشگاه روبروی ستاد مرکزی نیروی انتظامی در ورودی شهرک سبلان واقع است

محمود احمدی‌نژاد در زمان حیات وی به او نشان خورشید خیرین کشور ایران را داد.

استاندار اردبیل پیش از درگذشت وی خواهان وارد شدن داستان زندگی وی به کتاب‌های درسی شده‌است.

وزارت آموزش و پرورش نیز با نگارش کتابی درباره زندگی وی و توزیع رایگان این کتاب در میان دانش‌آموزان، تلاش کرده تا وی را بیشتر معرفی کند. مدارسی به نام وی و همسر او ساخته و نامگذاری شده‌است. همچنین لوح‌های سپاس گوناگونی به وی اهدا شده‌است.

دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 7:39 ::  نويسنده : علي
 
 
 

میرزا محسن عماد الفقرا

 
زمینه کاری شاعر، مجتهد، خوشنویس، صوفی
ملیت ایرانی
زادروز ۱۲۴۷ ه. ش
اردبیل
مرگ ۱۳۳۳ ه. ش
 
جایگاه خاکسپاری اردبیل
نام(های)
دیگر
عماد الفقرا

حاج میرزا محسن فرزند ملاحسنعلی، متخلص به حالی (۱۲۸۵ ه. ق اردبیل-۱۳۳۳ ه. ش) از شاعران خوشنویس و صوفی‌مشرب روزگار خویش است که تالیفات بسیاری از وی برجامانده‌ است. وی علاوه بر مقام اجتهاد از مشایخ سلسه ذهبیه بوده است.

آثار

  • بصایر الدرجات (تحریر به سال ۱۳۵۶ ه. ق در اردبیل)
  • ترجمه انوار الولایه
  • ترجمه عشقیه
  • ترجمه فصل الخطاب
  • تمییز المشرب
  • تصفیه المشرب
  • حاشیه بر گلشن راز
  • اینه نابینایان
  • مثنوی تذکرة السالکین
  • رساله گمنام
  • مدایح المرتضویه
  • مشوف الحقیقه (چاپ تهران- ۱۳۳۷ ه. ش)
  • منظومه فصل الخطاب (ترجمه عربی)
  • رساله‌ای در تصوف
  • آیات الرجعه (چاپ در تهران-۱۳۱۸ شمسی)
  • شرح صیغ العقود (چاپ دراردبیل به خط نستعلیق)
  • رساله افاضه روحیه
  • آینه بیابان
  • مثنوی تذکره السالکین
  • رساله درتصوف
  • ترجمه به شعر
  • قصیده عشقیه

دیوان حالی اردبیلی در سال۱۳۳۳ ه. ش در تهران به چاپ رسید. اکثر کتاب‌های حالی اردبیلی در خانقاه احمدی شیراز نگهداری می‌گردد.

نمونه‌ای از اشعار

صبح سعادت دمیدعید ولایت رسید   فیض ازل یار شدنوبت دولت رسید
در خم گیسوی یاربود دلم بی قرار   بعد بسی انتظارمژده راحت رسید
درگه رحمت گشودظلمت غم را زدود   سنبل تر وانمودلمعه طلعت رسید
شعشه نور شه داد به عالم ضیا   آتش آذر فشردرشحه خلت رسید

منبع

  1.  دانشنامه تشیع، جلد یک، صفحه ۲۳۹


 

دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 7:37 ::  نويسنده : علي
 
 
 

جلیل باقری جدی

مدال‌ها
شرکت‌کنندهٔ کشور Flag of Iran.svg ایران
پارالمپیک
طلا لندن ۲۰۱۲
نقره

جلیل باقری جدی ورزشکار معلول ایرانی است که به صورت اساسی در کلاس F۵۵ رقابت‌های دو و میدانی در رشته‌های پرتاب دیسک و وزنه شرکت می‌کند. جلیل باقری در در رشته پرتاب دیسک موفق به کسب نشان نقره بازی‌ها شد. چهار سال بعد در سال ۲۰۰۸ در پارالمپیک پکن در رشته پرتاب وزنه شرکت نمود و مقامی بهتر از جایگاه دوازدهم کسب نکرد. اما جلیل در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن نشان طلای بازی‌ها را در رشته پرتاب وزنه تصاحب نمود.

یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 10:59 ::  نويسنده : علي
 
 
 

غفور جدی اردبیلی

 
 
59.jpg
 
محل تولد شهر اردبیل
تاریخ تولد ۱۳۲۴
محل مرگ سقوط جنگنده F-4 مورد اصابت نیروی عراق
تاریخ مرگ ۱۷ آبان ۱۳۵۹
محل دفن اردبیل
تابعیت Flag of Iran.svg ایرانی
رسته نظامی Iran Air Force roundel.svg نیروی هوایی شاهنشاهی
Iran Air Force roundel.svg نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
درجه سرلشکر
فرماندهی فرماندهی بازرسی و امنیت پرواز پایگاه ششم شکاری بوشهر
جنگ‌ها جنگ ایران و عراق
نشان‌های لیاقت ترفیع درجه در سالم نشاندن جنگنده مورد ایراد در حین سقوط
عملیات‌های مهم

تخصص‌های دیگر خلبان جنگنده اف-۴
گذراندن دورهٔ تکمیلی خلبانی
مدیریت خلبان اف-۴
گواهینامه خلبانی بویینگ ۷۴۷
گذراندن دوره امنیت پرواز


سرلشکر غفور جدی اردبیلی خلبان ایرانی متولد ۱۳۲۴ در اردبیل می‌باشد.

زندگی‌نامه

غفور جدی اردبیلی در سال ۱۳۲۴ در اردبیل متولد گردید. پس ازاتمام دوره تحصیلی و قبولی در آزمون ورودی، به دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش راه پیدا نمود. پس از گذراندن دوره مقدماتی پرواز در اواخر سال ۱۳۴۸ برای طی دوره تکمیلی به ایالات متحده فرستاده شد.

در سال ۱۳۵۱ با خانم مرین نامور که دختری از خانواده سرشناس سناتورنامور بود ازدواج نموده و ثمره آن ازدواج دو پسر میباشد. در روز نیروی هوایی آمریکا در حضور زبده ترین خلبانان جهان در آمریکا،داوطلبانه جهت حضور در خطرناکترین مانور هوایی جهان، با نام چهارراه مرگ ،به نمایندگی از ایران اعلام آمادگی کرد.برج مراقبت به دلیل جوانی غفور جدی ،خطرناک بودن این عملیات را اعلام نمود اما تجربه و دانش وی در سطوح مختلف آموزشی در آمریکا موفق بودن عملیات را در حضور نمایندگان مختلف دنیا تضمین مینمود.پس از اجرای موفقیت آمیز عملیات ،تماشاگران به احترام غفور جدی ، این مرد بزرگ و خلبان ورزیده در مقابل وی سر فرود می‌آوردند و در پاسخ آنهایی كه می ‌پرسیدند این مرد كیست؟ همه می ‌گفتند : خلبان غفور جدی اردبیلی از ایران.

پیشنهاد استخدام در نیروی هوایی آمریکا

پس از پایان امتحانات که اعطای وینگ خلبانی به جدی را در پی داشت، از طرف نماینده نیروی هوایی ایالات متحده تماسی با خانواده او برقرار گردید مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها برای جذب ستوان دوم خلبان غفور جدی رضایت نیروی هوایی ایران را جلب کرده و فقط رضایت خانواده وی باقی مانده‌است. پدرش فقط در یک جمله به نماینده آمریکایی‌ها گفته بود که: من فرزندم را برای میهنم پرورش داده ام!

در کتاب ثبت پروازی وی قبل از جنگ پرواز با بزرگانی چون شهید بزرگوار سرهنگ جواد فکوری (بعنوان فرمانده گردان ۷۱ شکاری، کابین جلو) امیر سرتیپ دوم فرج الله براتپور (در آن زمان سروان، هم کابین عقب و هم کابین جلو)، شهید سرتیپ خلبان علیرضا یاسینی (...در آن زمان ستوان دوم) و بسیاری دیگر به چشم می خورد. در اردیبهشت سال ۵۲ با توجه به شجاعت صورت پذیرفته از طرف جدی، از طرف نیروی هوایی ۳ ماه مرخصی تفریحی ایالات متحده به وی داده می شود. او از سفر مزبور منصرف شده و گواهینامه خلبانی بویینگ ۷۴۷ را نیز دریافت می کند. با شروع جنگ، بعضی از دوستان قصد تشویق او را به ترک ایران داشتند که وی در پاسخ به آنها این چنین گفت: این همه هزینه در زمان صلح برای تفریح ما خرج نشده، ما برای چنین روزهایی تربیت شده ایم.

بازگشت به ایران و شهادت

 
یادواره سرلشکر غفور جدی اردبیلی

وی در سال ۱۳۵۰ به ایران بازگشت و طبق امریه ستاد فرماندهی نیروی هوایی به پایگاه هفتم شکاری شیراز منتقل گردید. او طی رشادتی که در سالم به زمین نشاندن فانتوم و ترفیع درجه نظامی بیان می‌دارد که:عامل موفقیتم را یاد خدا، حفظ خونسردی و اجرای دقیق دستورالعمل‌های پروازی می‌دانم.

او در ادامه برای انجام وظیفه به پایگاه سوم شکاری همدان منتقل و سپس در شهریور ۱۳۵۵ برای طی دوره امنیت پرواز از آذر مرداد ۵۵ تا مرداد ۵۶ دوباره به ایالات متحده سفر نمود. پس از مراجعت، به پایگاه ششم شکاری بوشهر باز گشت. این پایگاه آخرین پایگاه خدمتی جدی بود. با شروع جنگ در حالی که سمت فرماندهی بازرسی و امنیت پرواز پایگاه را به عهده داشت فعالانه وارد صحنه نبرد شد و در جریان جنگ در تاریخ ۱۷/۸/۵۹ در خاک عراق مورد پدافند نیروهای عراقی واقع شده و پس از طی ۵۰ کیلومتر در خاک ایران سقوط کرده و شهید ‌شد. او به مادر خود چنین گفته بود: مادرجان هر وقت مأموریتی به من محول می‌گردد ابتدا با هواپیمای خودم چرخی دور حرم امام حسین (ع) و حضرت اباالفضل می زنم. سپس به طرف هدف مورد نظر و انهدام آن با تمام نیرو حمله می ‌برم. <


 

تشیع پیکر

پیکر سرلشکر جدی به پایگاه ششم منتقل شد و آنجا بود که وصیت آن شهید بزرگوار خوانده شد که در قسمتی از آن نوشته شده بود : دوست دارم کفنم پرچم ایران باشد


پس از آن پیکر جدی به تهران و از آنجا به وسیله یک فروند به پایگاه دوم شکاری منتقل گردید. مردم اردبیل با شنیدن خبر شهادت غفور جدی با پای پیاده عازم تبریز شده و تقریباً نیمی از جاده 230 کیلومتری آن را پیاده طی نمودند تا اینکه جنازه به وسیله آمبولانس به غسالخانه اردبیل انتقال یافت. تشییع جنازه بسیار با شکوهی که مقارن شد با ایام عزاداری حسینی با حضور اهالی اردبیل برای جدی برگزار گردید و به مدت یک هفته در شهر عزای عمومی اعلام شد و از آن تاریخ آغاز حرکت دسته‌های عزاداری شهر از مقابل منزل پدر جدی به رسمی ماندگار بدل گردید. پدر جدی هنگام شهادت او گفت: امانتی بود دست ما که خداوند آن را پس گرفت. امام جمعه اردبیل با آن که می دانست از نظر شرعی نیاز به غسل شهید نیست شخصا این شهید بزرگوار را غسل نمود و بر پیکرش نماز خواند .شاهدان میگویند چهره آن شهید بزرگوار در مراسم غسل، طوری خندان بود که اگر صدایش میکردند جواب میداد.

 
یادواره سرلشکر غفور جدی اردبیلی
  • فرزندان : پرهام جدی اردبیلی
    پوریا جدی اردبیلی

علایق وی

خلبان غفور جدی علاقه خاصی به پرواز بر پهنه نیلگون خلیج فارس داشت و پس از شروع جنگ ایران و عراق و قبل از مرگ، در طی ۴۵ روز ۸۰ پرواز جنگی را در کارنامه پروازی خود ثبت کرده بود. پس از مرگ او از طرف ستاد فرماندهی نیروی هوایی و جواد فکوری برای بزرگداشت از خانواده وی به آن مرکز دعوتی به عمل می‌آید. در آن ملاقات فکوری به عنوان فرمانده سابق گردان ۷۱ شکاری (گردان پروازی غفور جدی) گریست و گفت: من خاطرات خوبی با جدی داشتم.

نامگذاری خیابانی در اردبیل به نام او

جهت ارج نهادن به خدمات و رشادتهای او و علاقه قلبی مردم اردبیل به او یکی از بهترین خیابانهای اردبیل به نام او مزین گردیده‌است.

 
آرامگاه سرلشکر خلبان غفور جدی اردبیلی

پیام تسلیت امام خمینی و سرتیپ خلبان جواد فکوری

آیت الله خمينی، رهبر انقلاب اسلامی و سرتيپ ستاد ولی الله فلاحی جانشين وقت ستاد مشترك ارتش جمهوری اسلامی ايران، به خط خود و در لوح های جداگانه ای شهادت او را به خانواده اش تسليت گفتند. پس از شهادت سرلشکر جدی، از سوی فرمانده وقت نيروی هوايی ارتش شهيد سرتيپ خلبان جواد فكوری از خانواده ايشان دعوت گرديد تا در مراسمی كه برای بزرگداشت او در تهران برگزار شد شركت نمايند.

نصب تنديس غفور جدی در اردبيل

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، با حضور امیر سرتیپ چیت فروش در شهرداری اردبیل نصب تندیس شهید خلبان غفور جدی کلید خورد. در این جلسه، سرتیپ حسین چیت فروش با یادآوری رشادت‌های شهید خلبان غفور جدی، آن شهید را دارای روحیه جوانمردی برشمرد و یادآور شد : «نیروی هوایی با ارج نهادن به تصمیم شهرداری اردبیل، آماده همکاری با شهرداری اردبیل است. شهیدان با ایثار و فدا كردن جان خویش در راه استقلال و آزادی ایران اسلامی برگ زرینی در تاریخ این کشور ورق زدند بنابراين بايد راه آنها برای همیشه در تاریخ ثبت و ماندگار شود تا چراغ راه آیندگان باشد».

یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 10:57 ::  نويسنده : علي
 
 
 

مجتبی جباری

شناسنامه
زادروز ۱۶ خرداد ۱۳۶۲ (سن:۲۹ سال)
زادگاه رباط کریم، پرچم ایران ایران
قد ۱٫۸۲ متر
نام مستعار زیدان آسیا
اطلاعات باشگاهی
باشگاه کنونی استقلال تهران
شمارهٔ پیراهن ۸
پُست هافبک
باشگاه‌های جوانان
؟
؟
راه آهن
استقلال تهران
باشگاه‌های حرفه‌ای
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)
۱۳۸۳-۱۳۸۴
اکنون - ۱۳۸۴
ابومسلم
استقلال
۵۵ (۷)
۱۰۸ (۲۵)
تیم ملی
۲۰۰۵ Flag of Iran.svg ایران ۲۴ (۴)


مجتبی جباری (زادهٔ ۱۶ خرداد ۱۳۶۲، رباط کریم)اصالتا اردبیل، بازیکن فوتبال اهل ایران است.

وی هم اکنون عضو باشگاه استقلال تهران است.

تیم ملی

جباری تاکنون ۲۴ بازی برای تیم ملی فوتبال ایران انجام داده‌است.

تیم های پایه استقلال تهران

مجتبی جباری به همراه آندرانیک تیموریان و خسرو حیدری از استعداد های پرورش یافته جوانان باشگاه استقلال تهران به شمار می روند که در لیگ 11 هر سه آنها باره دیگر در تیم بزرگسالان استقلال تهران به نقش آفرینی پرداختند. مجتبی جباری کلیه حضور حرفه ای خود را در عرصه های ورزشی در استقلال تهران سپری کرده است فقط طی فصل 84-83 جهت انجام خدمت سربازی در خدمت ابومسلم مشهد بوده است.

باشگاهی

جباری فوتبال را از جوانان راه آهن و زیرنظر سرمربی وقت آن شروع کرد. وی با بازیهای قابل قبولی که انجام داد توانست نظر احدی مربی وقت جوانان استقلال را به خود معطوف کند و راهی باشگاه استقلال شود.

رشد جباری در فوتبال از همان سال آغاز شد. در پایان فصل و به دلیل مشمول بودن نظام وظیفه، وی برای گذراندن خدمت سربازی راهی تیم بزرگسالان ابومسلم خراسان شد. جباری در تیم ابومسلم توانست خود را به شهرت برساند و به تیم ملی دعوت شود.

در پایان فصل ۸۳ -۸۴ مجتبی جباری به تیم استقلال تهران بازگشت و در همان فصل به همراه استقلال قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران شد.

زیدان آسیا:

این لقبی است که ژاپنی‌ها بر مجتبی جباری گذاشتند و از آن پس به زیدان آسیا ملقب گردید. مجتبی جباری در چارچوب باز‌ی‌های مقدماتی جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ در مسابقه تیم ایران برابر ژاپن بازی قابل توجهی از خود به نمایش گذاشت و باعث حیرت ژاپنی‌ها شد برخی وی را بهترین هافبک و پاسور ایران میدانند.اگر این مصدومیت های پی در پی سراغ جباری نمی آمد به اطمینان بهترین بازیکن آسیا در پست هافبک به شمار میرفت.همچنین جباری پیشنهادهایی از باشگاه مارسی فرانسه دریافت کرد اما باز مصدومیت به سراغش آمد و مانع لژیونر شدن او گردید.

افتخارات

مصدومیت

مصدومیت سخت مجتبی جباری در اردوی آماده سازی تیم ملی برای جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آلمان در سوئیس وی را از جام جهانی دور کرد.

منابع

http://meidavoudi.mihanbb.com/thread-111.html

یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 10:52 ::  نويسنده : علي
 
 
 

صداقت جباری

[صداقت جباری] خوشنویس و طراح گرافیک معاصر متولد ۱۳۴۰ در اردبیل است.

دارای درجه دکتری در رشته از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، دارای درجه استادی از انجمن خوشنویسان ایران و عضو است. صداقت جباری در نمایشگاه‌ها و بی‌ینال‌های بسیاری شرکت داشته است و همچنین برنده جایزه بزرگ و مدال طلا با اثر بنگلادش (۲۰۰۶)، برنده جایزه ویژه دومین و سومین دوسالانه نقاشی بین‌المللی جهان اسلام شده و همچنین موفق به کسب مقام اول و برنده ۳ جایزه (نستعلیق جلی، چلیپا و کتابت) در چهارمین دوره مسابقه بین‌المللی خوشنویسی جهان اسلام (شیخ حمدالله) استامبول ترکیه (۱۹۹۸) شد.


 

سوابق و مسؤلیت‌ها

  • استاد انجمن خوشنویسان ایران / نستعلیق ۱۳۷۹.
  • تدریس در انجمن خوشنویسان ایران/ سال ۱۳۶۲ تاکنون.
  • تدریس در دانشکده هنرهای زیبا/ دانشگاه تهران / مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس/۱۳۶۳ تاکنون.
  • تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی / مقطع لیسانس/ ۱۳۶۸ تا ۱۳۶۹.
  • تدریس در دانشگاه هنر / مقطع لیسانس / سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲.
  • تدریس در فرهنگسرای نیاوران/ یک ترم در مقطع لیسانس/۱۳۷۱.
  • تدریس در دانشگاه الزهرا / یک ترم / مقطع لیسانس/۱۳۷۲.
  • تدریس در دانشگاه تربیت مدرس / مقطع فوق‌لیسانس/۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵.
  • تدریس در مجتمع عالی سوره / فقط بصورت پروژه لیسانس/۱۳۷۵.
  • عضو هیأت داوران مسابقات خوشنویسی دانشجویان سراسر کشور /۱۳۶۸.
  • عضو هیأت داوران اولین بی‌ینال تجربی حوزه‌هنری /۱۳۷۱.
  • عضو هیأت داوران دومین بی‌ینال تجربی دانشجویان هنر/ ۱۳۷۴ .
  • عضو تعیین شایستگی آرمهای دانشگاه‌های سراسر کشور / سال ۱۳۷۴ تاکنون.
  • عضو هیئت انتخاب ششمین نمایشگاه دوسالانه گرافیک ایران.
  • مسئول رشته گرافیک در دوره فوق‌لیسانس / دانشکده هنرهای زیبا /دانشگاه تهران / سال ۱۳۷۸ تاکنون.
  • عضو هیئت انتخاب و داوران نمایشگاه بزرگ خوشنویسی سال تکریم حضرت علی (ع) /۱۳۷۹.
  • عضو هیئت داوری گرافیک اولین نمایشگاه بین‌المللی دوسالانه هنرهای تجسمی دانشجویان مسلمان/۱۳۷۹.
  • عضو هیئت داوری اولین خوشنویسی نمایشگاه بین‌المللی دوسالانه هنرهای تجسمی دانشجویان مسلمان /۱۳۷۹.


 

آثار چاپ شده

  • مجله شعر زن روز/ ۱۳۶۴.
  • گزیدة اشعار علامه اقبال لاهوری/ انتشارات انجمن خوشنویسان ایران/ ۱۳۶۴.
  • مجموعه آثار خوشنویسان معاصر ایران (۲) (یادواره اولین کنگره خوشنویسان سراسر)/ انتشارات انجمن خوشنویسان ایران/ ۱۳۶۶.
  • مقایسه مفردات چهار خوشنویسی بنام تاریخ نستعلیق ایران (رساله)/ ۱۳۶۷.
  • رقم مهر، گزیده، غزلیات حافظ/ انتشارات انجمن خوشنویسان ایران/ ۱۳۶۷.
  • مجموعه آثار خوشنویسان معاصر (به مناسبت پنجمین کنگره ادب و هنر)/ انتشارات انجمن خوشنویسان ایران.
  • مجموعه کوکب هدایت/ نشر شاهد/ ۱۳۶۹.
  • هزار فراز فردوسی در آئینه شاهنامه/ بزرگداشت فردوسی/ انتشارات انجمن خوشنویسان ایران/ ۱۳۶۹.
  • سوگنامه/ برگزیده اشعار شاعران معاصر در سوگ امام‌خمینی/ موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی/ ۱۳۶۹.
  • تحفه کرمان (کنگره بزرگداشت خواجوی کرمانی)/ انتشارات انجمن خوشنویسان ایران/ ۱۳۷۰.
  • ترجیح‌بند اشعار امام‌خمینی بزبان ترکی/ موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی/ ۱۳۷۰.
  • بررسی اصول و الگوی خوشنویسی در آثار میرعماد (رساله)/ ۱۳۷۱.
  • ده غزل از اشعار استاد اوستا/ حوزه هنری/ ۱۳۷۲.
  • مجله شعر/ شماره اول و سوم/ حوزه هنری/ ۱۳۷۲.
  • مصاحبه در کیهان فرهنگی/ شماره ۱۰/ کیهان/ ۱۳۷۲.
  • کتاب سومین و چهارمین و ششمین دوسالانه گرافیک ایران/ موزه هنرهای معاصر ایران/ ۱۳۷۷ـ۱۳۷۳ـ۱۳۷۱.
  • چاپ مقاله/ مجله هنرهای زیبا/ شماره ۱/ دانشگاه تهران/ هنرهای زیبا/ ۱۳۷۵.
  • کتاب کلک مشکین/ آثار نخستین جشنواره جهان اسلام/ موزه هنرهای معاصر ایران/ ۱۳۷۶.
  • چاپ تابلو نقاشی خط/ مجموعه عاشورا/ حوزه هنری/ ۱۳۷۶.
  • چاپ ۳۶ آرم/کتاب نشانه/ ۱۳۷۷.
  • چاپ ۱۰ غزل از حافظ/ انتشارات یونسکو/ ۱۹۹۹ میلادی.


 

نمایشگاهها

انفرادی:

  • دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران ۱۳۶۴
  • دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران ۱۳۶۷
  • سوریه، دمشق ۱۳۶۹/ آذربایجان شوروی، باکو ۱۳۷۰
  • دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده هنر ۱۳۷۱
  • مرکز اسلامی انگلستان، لندن، گالری ارم، اکتبر ۱۹۹۹
  • دانشگاه SOAS، لندن، انگلستان، اکتبر ۱۹۹۹
  • مرکز اسلامی انگلستان، لندن، گالری ارم، نوامبر ۱۹۹۹
  • بریستول community center انگلستان، نوامبر ۱۹۹۹
  • دانشگاه کمبریج انگلستان، می ۲۰۰۰
  • مرکز اسلامی انگلستان، لندن، گالری ارم، ژوئن ۲۰۰۰


 

جمعی:

  • لاهور، پاکستان ۱۳۶۰
  • خانه آفتاب ۱۳۶۱
  • موزه هنرهای معاصر ۱۳۶۳
  • لاهور پاکستان ۱۳۶۳
  • پنجمین کنگره شعر و ادب و هنر اصفهان ۱۳۶۴
  • مجموعه فرهنگی موزه آزادی ۱۳۶۴
  • لاهور، پاکستان ۱۳۶۴
  • انجمن خوشنویسان گرگان ۱۳۶۴
  • کنگره خوشنویسان سراسر کشور، رامسر ۱۳۶۶
  • حوزه هنری ۱۳۶۷و۱۳۶۸
  • کنگره حافظ شیراز ۱۳۶۷
  • کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ۱۳۶۸
  • دومین بی‌ینال گرافیک ایران
  • موزه هنرهای معاصر تهران ۱۳۶۸
  • کنگره نظامی گنجوی تبریز ۱۳۷۰
  • سومین بی‌ینال گرافیک ایرانی موزه معاصر ۱۳۷۱
  • سالگرد خواجوی کرمانی کرمان ۱۳۷۰
  • فرهنگسرای نیاوران، تهران ۱۳۷۱
  • آذربایجان شوروی، باکو ۱۳۷۲
  • موزه هنرهای معاصر تهران ۱۳۷۳
  • موزه هنرهای معاصر تهران ۱۳۷۴
  • خانه سوره، حوزه هنری تهران ۱۳۷۵
  • سومین بی‌ینال گرافیک ایران ۱۳۷۴
  • بی‌ینال نقاشی معاصر ایران، تهران ۱۳۷۴
  • جشنواره جهان اسلام (خوشنویسی) موزه هنرهای معاصر ۱۳۷۶
  • بی‌ینال نقاشی معاصر ایران ۱۳۷۶
  • چهارمین مسابقه و نمایشگاه بین‌المللی جهان اسلام ۱۹۹۸ استامبول ترکیه
  • ششمین نمایشگاه گرافیک ایران، موزه هنرهای معاصر ۱۳۷۸
  • نمایشگاه تکریم امام علی (خوشنویسی) ۱۳۷۹
  • نمایشگاه قرآن مرکز آفرینشهای هنری سالن حجاب ۱۳۷۹
  • نمایشگاه تجسمی تکریم امام علی ۱۳۸۰.
یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 10:49 ::  نويسنده : علي
 
 
 

عبدالله توکل

عبدالله توکل (زاده ۱۳۰۳ در اردبیل - درگذشته ۲۵ شهریور ۱۳۷۸ در اردبیل) مترجم ایرانی است.


 

فعالیت

تحصیلات ابتدایی ومتوسطه رادرزادگاهش اردبیل سپری نمود. درسال۱۳۲۲ همکاری خود با رضا سیدحسینی را آغاز نمود. پس ازقبولی در دانشسرای عالی، زبان فرانسوی را که بعدها آثارجاویدان نویسندگان فرانسوی راترجمه نمودآموخت.

درسال۱۳۲۷ به خدمت نظام وظیفه اعزام گردید.در سال۱۳۳۲ به آمریکا مسافرت نمود. درسالهای ۱۳۳۶-۱۳۵۹ برنامه ادبیات جهان را در رایو به اجرا درآورد.

آثار

  • از انگلستان دیدن کنیم
  • محاکمه بلامی
  • سنگ‌ها
  • مالک سانفرانسیسکو(زوایک‌)
  • بیست و چهار ساعت از زندگی یک زن (زوایک‌)
  • شب رویائی‌(زوایک‌)
  • در تنگ (ژیر)
  • زنبق سرخ (فرانس‌)
  • بنده عشق (گورکی‌)
  • سرخ وسیاه (استاندال‌)
  • سرهنگ شابر (دوبالزاک‌)
  • مجمع الجزایر گولاک (سولژنیتسین‌)
  • زن لال (برگ‌)
  • استاندال (میشائل زایدن‌)
  • نامزدی (لایوش ژیلاهی‌)
  • خانواده ایرانی (مظاهری‌)
  • مردی که سایه‌اش را فروخت (فون‌شامیسو)
  • عصر آدمکش‌ها (هنری میلر)
  • اوژنی گرانده (دوبالزاک‌)
  • گزنددلبستگی (لود ولاکلو)
  • کتاب یهو یا قیم بابلی (مارنیکس خنیسه‌)
  • گیلاس‌مشروب (گی‌یو)
  • دافنیس وکلوئه (لونگوس‌)
  • دنیای امروز (زاویک‌)
  • شاهکار گمنام (دوبالزاک‌)
  • دنیای دیگر (زاویک‌)
  • یک نوع لبخند (ساگان‌)
  • دختر چشم طلائی (بالزاک‌)
  • مکتب زنان (ژید)
  • نیرنگ زنان (زاویک‌)
  • مشروب
  • شاهکار گمنام
  • دنیای امروز
  • دنیای دیگر
  • یک نوع لبخند
  • دخترچشم طلایی
  • مکتب زنان
  • نیرنگ زنان
یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 10:47 ::  نويسنده : علي
 
 
 

بیضای اردبیلی

 
بیضائ اردبیلی

میرزاصادق ازشاعران بزرگ معاصرمتولد۱۲۲۶ شمسی دراردبیل

زندگینامه

متخلص به بیضا ازشاعران معاصر اردبیل است. درسال ۱۲۲۶ شمسی دراردبیل متولد گردید. او شغل تجارت داشته وبه واردوصادرنمودن پوست اشتغال می‌ورزید. اشعارش غالبا به زبان ترکی ودر مدایح ومرثیه ثرایی اهل بیت بوده‌است. درگفته‌هایش ذوق عرفانی به چشم می‌خورد. و به گفته یکی از نوادگانش خود بیضا درایام بیماری مشرف به موتش سروده‌هایش راکه با مرکب نوشته شده بوده‌است درظرف آبی ریخته وشسته‌است. با این حال جسته گریخته ازاشعاراودر یادداشتهای دیگران باقی مانده‌است.دو بیت زیر نمونه‌ای از اشعار ترکی اوست.بیضاء در نفسیر قرآن شریف، نهج البلاغه و آثار گرانپایه متقدمین از قبیل: سنائی، عطار، خاقانی، سعدی، حافظ، مولوی، فضولی و سایر قلمداران عرصه شعر و ادب و عرفان مطالعات عمیقی داشته، در کنار این ذخایر و گنجینه‌های قنا ناپذیر علوم بیان و کلام، عروض و بدیع و قافیه، فلسفه و منطق و النهایه آنچه را که در پرورش روح بلند یک شاعر عارف ضرورت دارد به خوبی فرا گرفته‌است. می‌گویند مرحوم بیضاء به دلیل احاطه به علوم اسلامی و مسائل فقهی، گاهی اوقات وکالت اشخاص را قبول و در دعاوی مطروحه در محاکم از حقوق موکلین خود دفاع می‌کرده‌است.

درباره آثارش

دیوان شعرش با نام (کلام بیضای اردبیلی) در ۵۱۰ صفحه از سوی تنی چند از علاقمندانش گرد آوری و با همت هیأت اردبیل‌شناسی و صندوق قرض الحسنه مهدیه با یک پیشگفتار و سه مقدمه در خرداد سال ۷۴ چاپ و منتشر گردید.

مرگ

بیضادر سال ۱۳۰۱ شمسی در زادگاهش اردبیل در سن ۷۵ سالگی دعوت حق را لبیک گفت، جسمش در شهیدگاه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی (آرامگاه شهدای جنگ چالدران) به خاک سپرده شد و روحش به ملکوت اعلی پیوست.

نمونه‌ای از اشعارش

قضا کاتبلری دنیا اوین غمخانه یازمشلار   فراغت ایسته سه هرکس اونی دیوانه یازمشلار

 

 

یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 10:44 ::  نويسنده : علي
 
 
 

محمدرضا بایرامی

 
زمینه کاری نویسنده، رئیس خانه داستان ایران
ملیت ایرانی
زادروز ۱۳۴۰
 
محل زندگی اردبیل، تهران
 

محمدرضابایرامیمتولد ۱۳۴۰ دراردبیل، نویسنده معاصر ایرانی است. بایرامی با کتاب از توانست جایزه خرس طلایی و جایزه سوییس و نیز جایزه کتاب سال سوییس را از آن خود نماید. خانم کتاب کوه مرا صدا زد را به آلمانی ترجمه کرده‌است. وی یکی از بهترین داستان نویسان کودک ونوجوان ۲۰ سال اخیر است. وی در حال حاضر رییس است.

دوران فعالیت

محمدرضابایرامی به سال ۱۳۴۰ در روستای استان اردبیل به دنیا آمد.[نیازمند منبع] وی در نوجوانی آثار صمد بهرنگی علاقه مند شد.

وی اولین قصه‌اش را برای رادیو فرستاد. بایرامی در کارگاه قصه‌نویسی شرکت کرد اما به دلیل تامین مخارج تحصیلش مجبور شد کار کند و نتواند در آن کارگاه حضور یابد.

توقیف کتاب مردگان باغ سبز

آخرین کتاب بایرامی به نام مردگان باغ سبز توسط وزارت ارشاد توقیف شد. عبدالجواد موسوی در اعتراض به این توقیف در وبلاگش نوشت: «اگر بایرامی اسم رمانش را می‌گذاشت «به هلاکت رسیدگان جهنم سبز» و آن وقت آن دوره از تاریخ را هم به دلخواه حضرات مهرورز روایت می‌کرد بازهم کتابش را توقیف می‌کردند؟»

جوایز

از  : جایزه خرس طلایی و جایزه سوییس و نیز جایزه کتاب سال سوییس.

درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 176
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 311
بازدید کل : 259427
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی