ياشاسين شاهين دژ
سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:, :: 8:12 ::  نويسنده : علي
 
 
 

شندآباد


شیندآوا
Red pog.svg
شندآباد
Iran location map.svg
 
شرقی‌۴۶°۰۰′ شمالی‌۳۸°۰۰′ / °۴۶٫۰۰شرقی °۳۸٫۰۰شمالی / ۴۶٫۰۰;۳۸٫۰۰
اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان آذربایجان شرقی
شهرستان شبستر
بخش مرکزی
نام(های) قدیمی شیندیوار
سال شهرشدن ۱۳۶۷ خورشیدی
مردم
جمعیت  
زبان‌ گفتاری ترکی آذربایجانی
مذهب شیعه
اطلاعات شهری
ره‌آورد قالی
پیش‌شماره تلفنی  

شندآباد یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی که در بخش مرکزی شهرستان شبستر واقع شده‌است. برپایهٔ آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته‌است، این شهر با جمعیتی بالغ بر ۸٬۷۹۷ نفر، بیست و ششمین شهر استان آذربایجان شرقی و دومین شهر شهرستان شبستر -پس از مرکز شهرستان- محسوب می‌گردد. شندآباد در ساحل شمالی دریاچه ارومیه و در جنوب کوه‌های میشو واقع شده‌است. این شهر در ۵ کیلومتری جنوب غرب شبستر، ۷۱ کیلومتری شمال غرب تبریز و ۶۹۵ کیلومتری شمال غرب تهران واقع شده‌است.

پیشینه

باتوجه به وجود آثاری چون قوچ سنگی کنار مسجد جامع باقی مانده از دوران قراقویونلوها، وجود محلهٔ سادات، آرامگاه امامزاده داود شندآباد، مسجد جامع سابق شندآباد (معماری این مسجد براساس الگوی مسجدالقصی طراحی شده بود که براثر سهل‌انگاری مسئولان میراث فرهنگی تخریب و نوسازی گردید) و محله‌های قدیمی شهر شندآباد، تاریخ آن را می‌توان تا قبل از دوران گورکانی و قرون هشتم و نهم هجری تخمین زد.

وجه تسمیه

در زبان محلی قدیم به آن «شیندیوار» یا «شن دیوار» اطلاق می‌شد (مکانی که دیوارهای آن شنی می‌باشد). علت آن نیز این بود که خاک شندآباد برای کشاورزی خوب ولی برای ساخت دیوار مناسب نبود و دیوارهای منازل آن ترک‌ها و منافذ فراوانی داشت که باعث جلب توجه کسانی که از خارج وارد آن می‌شدند، می‌گردید.

مردم

مردم این شهر اکثراً به شغل کشاورزی مشغول هستند. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی، از مجموع ۸٬۷۹۷ نفر جمعیت این شهر، ۴٬۲۴۴ نفر مرد و ۴٬۵۵۳ نفر زن بوده‌اند که در قالب ۲٬۲۲۰ خانوار ساکن این شهر بوده‌اند. براساس همین آمار ۷۱ درصد از جمعیت این شهر باسواد و ۲۹ درصد بی‌سواد بوده‌اند.

فرهنگ

در سال‌های اخیر بی‌کاری سبب مهاجرت بسیاری از جوانان این خطه به شهرهای بزرگ به‌خصوص تهران گردیده‌است. البته در کنار این، شندآباد مهاجرپذیر نیز بوده و در سال‌های اخیر تعدادی از ساکنان جزیرهٔ اسلامی و نیز تعداد زیادی کرد از شهرستان بوکان در این شهر سکنی گزیده‌اند. شندآبادی ها در طرشت تهران دارای یک حسینیه هستند که از سال ۱۳۴۰ تاسیس شده و برای مراسم مختلف آنجا گرد هم می آیند.

محصولات

از مهم‌ترین محصولات آن می‌توان به میوه‌های سردرختی در انواع مختلف اشاره نمود که مهم‌ترین آن‌ها میوه هلو با بیش از صد نوع تنوع می‌باشد. مرغوبیت هلوی شندآباد به‌حدی است که شهرت کشوری یافته و به بازارهای اقصی‌نقاط کشور و کشورهای همجوار صادر می‌شود.

البته در کنار محصولات باغی، محصولات جالیزی و صیفی‌جات شندآباد هم مرغوبیت و محبوبیت خاص خود را در میان مردم شهرستان شبستر داراست.

اقتصاد

در سال‌های اخیر با رونق‌گرفتن کار باغداری در شندآباد، وضعیت اقتصادی و معاش ساکنان آن بهبود یافته و باعث نوسازی اماکن و منازل شهری و مسکونی گردیده‌است. البته مشکلاتی همچون خشکیدگی عمومی درختان هلو از جملهٔ عواملی است که بر روند رونق و شکوفایی شندآباد تأثیر منفی می‌گذارد. از دیگر مشکلاتی که برامر توسهٔ شندآباد تأثیر می‌گذارد، فرار سرمایه‌ها به سمت مرکز شهرستان می‌باشد.

منابع

  1. برگرفته از کتاب «شبستر»؛ تألیف احمد سلیمی فرد
  2. برگرفته از کتاب «گونیین مدنیت اوجاقی»
  3. درگاه ملی آمار
سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:, :: 8:10 ::  نويسنده : علي
 
 
 

شرفخانه

 
Red pog.svg
شرفخانه
Iran location map.svg
 
شرق‌″۵۸ ′۲۸ °۴۵ شمال‌″۴۱ ′۱۰°۴۵٫۴۸۲۸شرق°۳۸٫۱۷۸۱شمال/ ۴۵٫۴۸۲۸;۳۸٫۱۷
اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان آذربایجان شرقی
شهرستان شبستر
بخش مرکزی
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۱۳۰۴ متر

بندر شَرَفخانه یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان شَبِستَر قرار دارد.

ویژگی‌های جغرافیایی

این بندر در جوار دریاچه ارومیه و واقع است و از نظر آب‌وهوا تحت تأثیر این ارتفاعات آّب هوای آن نسبت به اطراف به دلیل رطوبت حاصل از تبخیر دریا معتدل تر می‌باشد.واز نظر کشاورزی نیز حائز اهمیت است. این بندر با روستاهای تابعه در حدود ۱۵ هزار نفر جمعیت دارد.

امکانات

این بندر دارای ایستگاه راه آهن و همچنین اسکله برای رفت و آمد کشتی‌ها (نه چندان بزرگ) می‌باشد. همچنین در این بندر هتل به نسبت بزرگی وجود دارد که از امکانات رفاهی نسبتاً خوبی برخوردارست. البته تمامی این اطلاعات مربوط به قبل از خشک شدن دریاچه ارومیه است . در حال حاضر اسکله و پلاژ ها و هتل به دلیل خشکی آب دریا مورد استفاده ای ندارند.

در قدیم

فرهنگ جغرافیایی ایران جلد ۴ در مورد شرفخانه می‌نویسد: شرفخانه قصبه مرکز دهستان شرفخانه بخش شبستر شهرستان تبریز واقع در ۱۸ کیلومتری باختری بخش است. سکنه آن ۱۴۳۶ تن و آب آن از چشمه و رودخانه‌های محلی تامین می‌شود. محصول عمده آنجا غلات و حبوب و بادام و زردآلو، آلبالو، گیلاس، گلابی، آلوچه و سیب است. این قصبه در ساحل خاوری دریاچه رضائیه واقع و دارای اسکله برای راه آهن و کشتی‌رانی و مدرسه و شعبه پست و تلگراف و ژاندارمری، مرکز بهداشت و ایستگاه هواشناسی می‌باشد.این شهر در سالهای حمله ارتش روسیه به ایران محل ذخیره غلات ارتش روس بوده است.

منبع

اطلس گیتاشناسی استان‌های ایران، تهران: ۱۳۸۳خ.

سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:, :: 8:5 ::  نويسنده : علي
 
 
 

خامنه

 
Red pog.svg
خامنه
Iran location map.svg
 
شرقی‌۴۵°۲۲′ شمال‌۳۸°۰۷′ / °۴۵٫۳۷شرق °۳۸٫۱۱شمال / ۴۵٫۳۷;۳۸٫۱۱
اطلاعات کلی
کشور Flag of Iran.svg ایران
استان آذربایجان شرقی
شهرستان شبستر
بخش مرکزی
نام(های) قدیمی خومنا
سال شهرشدن 1314 ه.ش
مردم
جمعیت  
زبان‌ گفتاری ترکی آذربایجانی
مذهب شیعه
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا ۱۳۸۰ متر
اطلاعات شهری
شهردار  
ره‌آورد بادام، گردو، زردآلو و
پیش‌شماره تلفنی  
وبگاه شهرداری خامنه
تابلوی خوش‌آمد به شهر
به شهر فرهنگی خامنه خوش آمدید

خامنه یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان شبستر واقع شده‌است. این شهر در ۵ کیلومتری شمال‌غرب شبستر و ۷۲ کیلومتری شمال‌غرب تبریز قرار گرفته‌است. خامنه با ۲٬۷۵۰ نفر جمعیت در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، کم‌جمعیت‌ترین شهر شهرستان شبستر و پنجاهمین شهر استان آذربایجان شرقی به‌شمار می‌رود.

پیشینه

خامنه در گذشته محل تولید پارچه و پشم بوده و نام قدیم آن «خومنا» بوده‌است. این شهر در دوره‌های صفویان و قاجاریان از شهرهای مهم منطقهٔ ارونق بوده و در میان شهرهای آذربایجان شهرت خاصی داشته و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده‌است. مدرسهٔ معرفت (نثار) نخستین مدرسهٔ منطقهٔ شبستر بوده که پیش از پیروزی انقلاب مشروطه و در سال ۱۲۷۸ هجری در خامنه بنا شده‌است.

خامنه در گذشته مرکز تجاری منطقه بوده و بازارهای هفتگی و بازارهای کاروان‌ها در آن برقرار می‌شده‌است. هم اکنون نیز در روزهای پنجشنبه بازار هفتگی در شهر خامنه برپا میشود که بسیاری از مردم خود شهر خامنه و مردم شهرها و روستاهای اطراف، مایحتاج هفتگی خود را از این بازار تهیه می نمایند. حمام تاریخی، درخت چنار کهنسال، قلعهٔ هراتی، مساجد تاریخی (متعلق به سده‌های پنجم و ششم هجری) و مسجد میرپنج (متعلق به دورهٔ قاجاریان) از مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر محسوب می‌شوند. همچنین در سال ۱۳۸۶ خورشیدی در محل حمام تاریخی خامنه، موزهٔ هدایای این شهر تأسیس شد.

جغرافیا

خامنه در چهار کیلومتری شمال جادهٔ تبریز-شبستر-سلماس واقع شده و ۱۳۸۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. شهرداری خامنه در سال ۱۳۱۴ خورشیدی تأسیس شد. این شهر تا سال ۱۳۶۹ خورشیدی تابعهٔ شهرستان تبریز بود که در این سال با ارتقای درجهٔ شبستر و ایجاد شهرستان شبستر به این شهرستان پیوست.

خامنه در کوهپایه‌های میشوداغ گسترده شده و شیب عمومی آن از شمال به جنوب است. این شهر از سمت جنوب به شوره‌زارهای بندر شرفخانه، شندآباد و دریاچهٔ ارومیه و از سمت غرب به تسوج و کوزه‌کنان محدود شده‌است. خامنه پیش‌تر دارای منابع آبی و قنات‌های فراوانی بوده‌است. امروزه رود داریان از مرکزشهر و رود کبوترعلی (کفترعلی) از بخش غربی آن عبور می‌کند.

مردم

خامنه با افت شدید جمعیت روبه‌رو بوده‌است؛ به گونه‌ای که جمعیت این شهر از ۴٬۸۰۰ نفر در سال ۱۳۳۵ خورشیدی به ۲٬۷۵۰ نفر در سال ۱۳۸۵ خورشیدی کاهش یافته‌است. علت اصلی افت جمعیت، مهاجرت ساکنان این شهر به شهرهای دیگر بوده‌است. مردم خامنه پیرو مذهب شیعهٔ دوازده‌امامی بوده و به زبان ترکی آذربایجانی سخن می‌گویند.

امروزه دامپروری و کشاورزی از مشاغل اصلی خامنه محسوب می‌شود و بادام و سیب‌زمینی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی آن به‌شمار می‌رود.

سه شنبه 30 آبان 1391برچسب:, :: 7:28 ::  نويسنده : علي
 
 
 

رسول یونان

رسول یونان (زاده ۱۳۴۸) شاعر، نویسنده و مترجم ایرانی است.

او در دهکده‌ای در کنار دریاچه ارومیه به دنیا آمد. هم‌اکنون ساکن تهران است. او تاکنون چند دفتر شعر به چاپ رسانده است. گزیده‌ای از دو دفتر شعر رسول یونان با عنوان «رودی که از تابلوهای نقاشی می گذشت» توسط به زبان ارمنی ترجمه شده و در تهران به چاپ رسیده است

آثاری از او نیز توسط مریوان حلبچه‌ای به کردی سورانی ترجمه شده‌است.

او از داوران بوده است.

برخی از کتاب‌ها

  1. (مجموعه شعر)
  2. (مجموعه داستان)
  3. (ترجمه/ گزینه شعر جهان)
  4. (مجموعه نمایش‌نامه)
  5. (مجموعه شعر)
  6. ( ترجمه/ رمان – شعر از ناظم حکمت)
  7. ( ترجمه/ گزینه شعر ناظم حکمت)
  8. ( مجموعه داستان‌های مینی مال)
  9. ( ترجمه/ گزینه شعر ناظم حکمت)
  10. (ترجمه/ گزینه شعر آذربایجان)
  11. (مجموعه شعر)
  12. (نمایش‌نامه)
  13. (نمایش‌نامه)
  14. (نمایش‌نامه)
  15. (رمان)
  16. (مجموعه شعر)

پانویس

دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 14:0 ::  نويسنده : علي
 
 
 

عباسقلی یحیوی

 
نام اصلی عباسقلی یحیوی
زمینه کاری شاعر اهل بیت
ملیت ایرانی
زادروز ۲۷ تیر۱۲۸۰
اردبیل
مرگ ۲۶ آبان ۱۳۵۸
اردبیل
محل زندگی اردبیل
 
جایگاه خاکسپاری قبرستان «بهشت فاطمه» اردبیل
لقب تاج الشعرا
پیشه شاعر
سال‌های نویسندگی ۱۲۹۳ تا ۱۳۵۸ (۶۵سال)
دیوان سروده‌ها بساط کربلا، اسرار عاشورا، پرچم عزا، آخرین آثار یحیوی، یادگار یحیوی، بهارستان یحیوی، نگارستان یحیوی، غزلیات وطنز
تخلص احقر(اولیه)، یحیوی
فیلم‌(های) ساخته بر اساس اثر(ها) فیلم‌مستند«غارت» ، برنامه «تاج الشعراء»

عباسقلی یحیوی از شاعران مرثیه سرای آذری زبان ایرانی اهل اردبیل است. اغلب سروده‌های وی به زبان ترکی آذری بوده و در سروده‌های خود از قالب شعری حماسی استفاده نموده‌است. تخلص او ابتدا «احقر» بود که بعدا به نام خانوادگی خود یعنی «یحیوی» تغییر داده است.

خلاصه زندگی نامه

عباسقلی یحیوی در ۲۷ تیر ۱۲۸۰ در محله تازه شهر اردبیل بدنیا آمده‌است. او در سن ۱۳ سالگی با تخلص «احقر» شروع به سرودن اشعار مذهبی کرده و اولین شعر خود را سرود. او بعد از مدتی و در اوایل دوران جوانی، تخلص خود را به نام خانوادگی‌اش «یحیوی» تغییر داد. اشعار یحیوی همراه با تخیل و اندیشه و بدور از ضعف ادبی و خرافی پردازی است. عباسعلی یحیوی، فرزند استاد یحیوی می‌گوید: «یحیوی، اشعارش را بیشتر در مغازه‌اش می‌سرود. عموماً پاکنویس کردن اشعار هم توسط «داود یحیوی» صورت می‌گرفت. «میرزاآقا ذبیحی» هم اشعار تازه را با استفاده از کاربن در چند نسخه می‌نوشت و بین علاقه‌مندان توزیع می‌کرد و به نوعی توزیع اشعار را عهده‌دار بود. «میرزامحمدعلی‌ناطق» و «میرزا افضلعلی صدرالممالکی» اولین شنودگان تازه‌ترین اشعار یحیوی بودند.سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی تقریبا اولین مداحی بود که اشعار یحیوی را اجرا می‌کرد. حسینقلی داودی، رحیم حیدری و محمد باقر تمدنی نیز از مداحانی بودند که بیشترین ارتباط را با یحیوی داشتند.» یحیوی ۶۵ سال از عمر ۷۸ ساله خود را صرف سرودن اشعار مرثیه برای اهل بیت(ع) کرد و سرانجام در سن ۷۸سالگی در ۲۶ آبان ۱۳۵۸ از دنیا رفت و در قبرستان «بهشت فاطه» اردبیل به خاک سپرده شد.

آثار یحیوی

عباسقلی یحیوی در ۶۵ سال از عمر خودر را صرف سرودن مراثی اهل بیت(ع) کرد که حاصل آن هشت جلد کتاب شعر شامل مدح،نوحه و مرثیه درباره امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) به زبانهای آذری و فارسی است:

  1. بساط کربلا
  2. اسرار عاشورا
  3. پرچم عزا
  4. آخرین آثار یحیوی
  5. یادگار یحیوی
  6. بهارستان یحیوی
  7. نگارستان یحیوی
  8. غزلیات وطنز

تندیس، نشان و اماکن نامگذاری شده بنام یحیوی

تندیس یحیوی توسط هنرمند اردبیلی «ودود موذن‌زاده» طراحی و اجرا شده و پس از تغییر نام میدان ۱۵ خرداد اردبیل به «میدان تاج‌الشعرای یحیوی» در آن نصب شده‌است. تاریخچه‌ای از زندگی یحیوی نیز در کنار تندیس در «میدان تاج الشعرای یحیوی» و نیز پل هفت چشمه اردبیل نصب شده‌است. همچنین طی مراسمی در سال ۱۳۸۸، دانشکده ادبیات دانشگاه محقق اردبیلی به نام «تاج الشعرا یحیوی» نامگذاری شده و به نام «دانشکده ادبیات و علوم انسانی استاد تاج الشعرا یحیوی» به فعالیت علمی و آموزشی ادامه می‌دهد. در همایش بزرگداشت عباسقلی یحیوی در آذرماه سال ۱۳۸۸، استاندار اردبیل خواستار ایجاد بنیاد «تاج الشعرا یحیوی» و طراحی نشان افتخاری به نام «تاج الشعرا عباسقلی یحیوی» شد. قرار است نشان افتخار یحیوی در مراسم‌های بزرگداشت مفاخر عاشورایی که به مناسبتهای گوناگون برگزار می‌شوند به صاحبان بهترین آثار اهدا شود.

کتاب اشعار «ابدی حماسه‌لر» نیز از اشعار مرحوم یحیوی تدوین و تهیه شده‌است.

فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی معرفی یحیوی

برنامه «تاج الشعراء» به تهیه کنندگی «حسن سیف الهی» با موضوع معرفی شخصیت «عباس‌قلی یحیوی» شاعر آذری زبان از سیمای آذری شبکه جهانی سحر تهیه، تدوین و پخش شده‌است. این برنامه با رویکرد معرفی شخصیت ادبی و مذهبی مرحوم استاد «عباس‌قلی یحیوی» تاج الشعرای ادبیات مرثیه کشور، در ۵ برنامه ۱۸ دقیقه‌ای تهیه شده و تدوین شده‌است. برنامه «تاج الشعراء» که از قالبی ترکیبی برخوردار است، دارای بخش‌های متنوعی چون مصاحبه با مداحان و شاعران بزرگ آذری زبان همچون حاج سلیم موذن‌زاده، حاج محمدباقر تمدنی و بهروز ثروتیان در رابطه با بررسی شخصیت مرحوم یحیوی و همچنین بخش‌های بررسی ریشه‌های عزاداری در ایران، شعرخوانی شعرا پیرامون شخصیت استاد «عباس‌قلی یحیوی» در همایش بزرگداشت «تاج الشعراء» و همچنین مداحی مداحان اهل بیت(ع) در بیان مصائب کاروان عاشورا و واقعه جان‌گداز کربلا و سایر بخش‌ها تصویری است.

فیلم مستند «غارت» براساس شعر تاج الشعرای یحیوی در زمینه عاشورایی تولید، پخش و توزیع شده‌است


 

نمونه شعر مرثیه یحیوی

آیت الله خامنه‌ای در دیداری با مردم اردبیل ضمن تجلیل از شاعر «عباسقلی یحیوی معروف به تاج الشعرای اردبیلی»، ابیاتی از شعر زیر که از مرحوم یحیوی است راخوانده و شعر را از حیث تصویرگری در مرثیه بسیار عالی توصیف کرده‌است.[۶] این مرثیه به زبان آذری بوده و از اشعار برگزیده یحیوی است:

آی باتدی صؤبح آچی لـدی، زینب نـوایــه گلـدی|زهرا دئدی حوسئن وای، عاله‌م صدایه گلـدی|چون یوخدیلار آتیندان، سولطان-ی-تیشنه کامی|دونیایـــه اوْلــدؤ ائعــلان قتــل‌الحسیــن پیـامــی|جننـاتیـده‌ن ائشیتــدی پئیغـه‌مبــه‌ر-ی-گیـرامـی|نعلئین‌سیز عباسیز کرب-وْ-بلایه گلدی|پئیمانه عالـه‌م اوْلـدو، جانـانـه وئــردی جانیــن|شوْق-وْ-شرافه‌تینه‌ن، طئی ائتدی ایمتیحانین|شمر-ی-دغا تؤکه‌نده، خاک-ی-مینایـه قانیـن|یوزدوتدی آسمانه حمد و ثنایه گلدی|خون خدا توکولدی گودال کربلایه|یئرله‌ر تزه‌للزول ائتدی، رعشه دوشوب سمایه|کـرروبییـان-ی-لاهـوت، آغلاشــدی بو بـلایـــه|یئل اسدی گون دوتولدی ظلمت فضایه گلدی| خون حسین بوغازدان جاری اولان زمانی|جئبریل آپاردی عرشه، بیر شیشـه ده اوْ قانی|اوْل شیشــه‌ده‌ن نومــودار، اوْلدی بلا نئشـانــی|قوْزاندی بـویـئ ماته‌م، اهلئ سمایه گلدی|نور-ی-حق اوْلدی لامئع، باشسیز قالان بدنـده|رأس-ی-حوسئینئ مظلوم، سر نیزیه گئدنده|باد-ی-سییاه اسه‌نـده، یئر زلـزه‌لـه ائـده‌نــده|سیندی نظام-ی-دونیا حد-ی-فنایه گلدی|نزدیک ایدی یئرینده‌ن، چیخسین مدار-ی-دونیا|آل-ی-اومیه ائتسین، دستور-ی-شرعی مولغا|سرنئیزه ده‌ن ائده‌نده نور-ی-حوسئین تجه‌للا|دین-ی-محمد اوسته نورانی سایه گلدی|فـرمــان-ی-غـارتیلـــه‌ن، تللــی آشیب عربلــه‌ر|گؤردو اوْ های-وْ-هویو، اطفال-ی-زار-وْ-موْضطـه‌ر|قاچییلا خئیمه گاهه، بیرده‌ن اوجالدی سسله‌ر|عممه آماندی لئشگه‌ر، خئیمه سرایه گلدی|صحـرانـــه‌وه‌رد عـربلــه‌ر، خـرگاهــی یاندیـرانــدا|باشــی آچیق حره‌مله‌ر، اوْددان چیخیب قاچاندا|قالخیب بحتر آتش گیزلندیلر دوماندا|توسدی اوجالدی قاره پرده هوایه گلدی|بیر خردا قیز قاچیردی دوتموش اله عباسین|مرد یهودی دوتدی خاموش ائدب لباسین|گتدی اله حوسئینین، دیلبه‌ندینین ریضاسیـن|احسه‌ن اوْ شئیخه موشکول، وقته هرایه گلدی|گر ائتمه‌سئیدی زینب، نسل-ی-حوسئینه ایمداد|اولموشدی اودایچینده سوزان امام سجاد|قیلـــدی رشـــاده‌تیــلــه، اوْددان ایـمـــامـــی آزاد|بیر تــازه زینده‌قانلیق، زین-وْ-العئباده گلدی|زهــرا گــزه‌ردی گــونــــدوز، اطـــراف-ی-مــاجــراده|تا کـوفییـه حـــوسئینیــن، گـئتــدی باشی جیـداده| نعش-ی-حوسئینی آخشام، باشسیز قوْیوب آراده|گون باتجاقین او خاتون مطبخ سرایه گلدی|حوران-ی-باغ-ی-جننه‌ت، محــزون گیریفتــه سیمــا|حــووا خـدیجــه خــاتـون، مــریــه‌م جناب-ی-ســارا|آشوفته مو سییه‌ه پوش، دیلله‌رده وای حو سئن وا|زهرایــه همـده‌م اوْلسون، بزم-ی-عزایه گلدی|اللی اوچ ایل قاپوندا، وار یحیوی حـوسئن جان|نؤحه یازیب غمــوندا، اوْلمــوش مریـض-وْ-نالان|دست-ی-مـــوبــاره‌کــونلا، دردینـه ائیله درمان| اومید-ی-صئححه‌ت ایله، باب-ی-شفایه گلدی.

دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 13:57 ::  نويسنده : علي
 
 
 

عبدالرحمن کواکبی

Al-Kawakibi.jpg
 

عبدالرحمن کَواکبی (زاده ۱۲۶۶ قمری در حلب، سوریه) در جهان عرب به عنوان یک انقلابی بزرگ و آزادی‌خواه شناخته می‌شود و از اندیشمندان ضد استبداد بود که با سلطه عثمانیان بر سوریه مبارزه می‌کرد.

زندگینامه

او تیره‌ای از فرزندان ابراهیم صفوی که ازعمرای بزرگ اردبیل بود، به شامات مهاجرت مینماید و در آن‌جا توطن اختیار نمودند و با نام کواکبی درآن حدود و بعدها درجهان عرب شهرت و معروفیت بزرگی یافتند.

عبدالرحمن فرزندی ازاین خانواده است که درسال ۱۲۶۶ هجری-قمری درحلب به دنیاآمد و در آن شهر تربیت یافت.

درزمان او، که عثمانی‌ها بر شامات تسلط داشتند عبدالرحمن علیه آنان به پا خاست و نهضتی درآن منطقه به راه انداخت. عثمانی‌ها او را دستگیر و زندانی کردند.

او برای بیداری مسلمانان به زنگبار، حبشه، هند و نقاط دیگر سفر کرد و سرانجام در مصر اقامت افکند و در سال ۱۹۰۲ میلادی(۱۳۲۰ قمری) در آن‌جا به مرگ مشکوک درگذشت.

آثار

منبع

  1. مرتضی مطهری، «کواکبی»، نهضت‌های اسلامی در صد ساله اخیر.
دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 13:51 ::  نويسنده : علي
 
 
 

ناصر چشم‌آذر

 
آهنگساز وموسیقی دان
آهنگساز وموسیقی دان
اطلاعات هنرمند
زادروز دی ۱۳۲۹
اردبیل
اهل کشور ایرانی
کار(ها) آهنگ‌ساز و موسیقی‌دان

ناصر چشم‌آذر (زاده ١٠ دی ماه ۱۳۲۹ اردبیل) آهنگ‌ساز و موسیقی‌دان ایرانی است.


 

زندگی

در ١٠ دی ماه ۱۳۲۹ در اردبیل متولد گردید . در سایه تعلیمات پدرش استاد (ازنوازندگان بنام موسیقی آذربایجان) مراحل اولیه موسیقی را آموزش می‌بیند. در کودکی ساز آکاردئون را انتخاب می‌کند.

فعالیت

در ۱۲ سالگی به همراه مرحوم پدرش وارد ارکستر آذربایجانی رادیو ایران می‌شود . در ۱۳ سالگی جایزه ویژه موسیقی را در مقطع دبیرستانی به خاطر نواختن آکاردئون دریافت نمود. در ۱۷ سالگی رهبری کنسرت ترتیب داده شده در سفارت ایران درعراق رابر عهده می‌گیرد. در ۱۸ سالگی به همراه گوگوش خواننده بزرگ، سفرهای رسمی خود را آغاز نمود.

در ۲۰ سالگی جهت گذراندن دوره جاز به آمریکا مسافرت می‌کند . پس از بازگشت سرپرستی ارکستر شوی تلویزیونی را برعهده گرفت . در محضر اساتید بنام موسیقی ایران نظیر مرتضی حنانه، دوره‌های تکمیلی را سپری نمود . در سال ۱۳۵۷ به مدت ۵ سال جهت تکمیل دوره موسیقی جاز و موسیقی فیلم به آمریکا مسافرت می‌کند . وی از پیشگامان سازهای الکترونیک در ایران می‌باشد. یکی از شاهکارهای اوست.

آلبوم‌ها

  • تو برقص
  • شکوفه‌های ایران
  • خواهران غریب
  • شب‌های تهران
  • رقص‌های شاد
  • باران شادی ۳
  • باران شادی ۲
  • باران شادی۱
  • طلوع عشق
  • باران عشق


 

ترانه‌ها

نام ترانه خواننده ترانه سرا
هجرت گوگوش شهیارقنبری
خلوت (بادی) گوگوش منصور تهرانی
خلوت (زهی ۱) گوگوش منصور تهرانی
غریب گوگوش منصور تهرانی
از تو داریوش بهمن فرسی
گل کاغذی هایده بیژن سمندر
عسل چشم هایده بیژن سمندر
غمگین و تنها مهستی شهین حنانه
غم غربت مهستی بیژن سمندر
میخونه مهستی بیژن سمندر
بربادرفته مهستی  
مرغ مهاجر مهستی بیژن سمندر
همصدا پوران شهین حنانه
دوپرنده لیلا فروهر منصورتهرانی
بیابیا لیلا فروهر منصورتهرانی
هراس عارف بیژن سمندر
بالا بلا عارف پرویز وکیلی
خدایامن غریبم ستار بیژن سمندر
کاش بدونم از کدوم جاده میای ستار ژاکلین
سمنو سلی-عارف و... تورج نگهبان
عروس نقره پوش رامش آرش

موسیقی فیلم

1390 گشت ارشاد سعید سهیلی
۱۳۸۷ سوپر استار تهمینه میلانی
۱۳۸۶ زن دوم سیروس الوند
۱۳۸۶ قرنطینه
۱۳۸۵ تله سیروس الوند
۱۳۸۴ گیس بریده جمشید حیدری
۱۳۸۴ آتش‌بس تهمینه میلانی
۱۳۸۲ شمعی در باد پوران درخشنده
۱۳۸۱ غزل محمدرضا زهتابی
۱۳۸۰ ساقی محمدرضا اعلامی
۱۳۸۰ قارچ سمی رسول ملاقلی‌پور
۱۳۷۸ دختران انتظار رحمان رضایی
۱۳۷۶ سارای یدالله صمدی
1374 خواهران غریب
۱۳۷۳ می‌خواهم زنده بمانم ایرج قادری
۱۳۷۰ دیگه چه خبر؟! تهمینه میلانی
۱۳۶۸ هامون داریوش مهرجویی

تنظیم آهنگها

نام ترانه خواننده آهنگساز
تقدیر گوگوش حسن شماعی زاده
بانوی ما گوگوش حسن شماعی زاده
کوه گوگوش حسن شماعی زاده
باغ بلور ابی حسن شماعی زاده
رهگزار عمر داریوش بابک افشار
مداد رنگی ابی سیاوش قمیشی
عزیز رفته مهستی صادق نوجوکی
ندیم داریوش صادق نوجوکی
بزن تار هایده صادق نوجوکی
نشناخته پوران جهانبخش پازوکی
لج و لجبازی پوران جهانبخش پازوکی
کبوتر مازیار جهانبخش پازوکی
ماهیگیر مازیار جهانبخش پازوکی
حرف بزن ای مهربون مازیار صادق نوجوکی
شوکت بودن مازیار صادق نوجوکی
مسافر افشین مقدم جهانبخش پازوکی
پاییز سیاوش قمیشی سیاوش قمیشی
ایران ستار عماد رام
سرسپرده ستار صادق نوجوکی
طلای کاغذی حسن شماعی زاده حسن شماعی زاده
غنیمت حسن شماعی زاده حسن شماعی زاده
قطره‌ها مرجان صادق نوجوکی
حالادیگه نوبت توست هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
دریا(شن داغ) هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
فردا تو می‌آیی هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
چراغ خونه بابا هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
چراغ خونه بابا هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
سایه هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
عروس هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
خسته هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
خسته هوشمند عقیلی جهانبخش پازوکی
سوغاتی هایده محمد حیدری

جوایز

  • سیمرغ بلورین دوازدهمین جشنواره فیلم فجر

برای موسیقی فیلمهای بلندیهای صفر، چشم شیطان

  • سیمرغ بلورین بیستمین جشنواره فیلم فجر

برای موسیقی فیلم قارچ سمی

  • بهترین موسیقی فیلم هفتمین دوره جشن خانه سینما

برای موسیقی فیلم قارچ سمی

  • بهترین موسیقی فیلم جشنواره فیلم مالزی

برای موسیقی فیلم خواهران غریب

  • کاندید تندیس زرین بهترین موسیقی متن هشتمین دوره جشن خانه سینما

برای موسیقی فیلم شمعی در باد

  • کاندید سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر

برای موسیقی فیلم هامون

  • کاندید سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن چهاردهمین دوره جشنواره فیلم فجر

برای موسیقی فیلم خواهران غریب

  • کاندید لوح زرین انتخاب ویژه سال سومین دوره منتخب سایت ایران اکتور

برای موسیقی فیلم قارچ سمی

دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 13:47 ::  نويسنده : علي
 
 
 

عبدالحسین پرتوی

عبدالحسین پرتوی متولد۱۳۲۱-اردبیل

دوره کودکی

درسال۱۳۲۱ دراردبیل متولد گردید. سپس به همراه خانواده خویش به تهران مهاجرت نمودند.

دوره فعالیت

پس ازدوره تحصیل درروزنامه کیهان مشغول به کار گردید. در سال ۱۳۳۸ به صورت حرفه‌ای با عکاسی ورزشی کار خود را شروع کرد. در سال ۱۳۵۶ از انقلاب ایران عکسهای منحصربفردی تهیه کرد. طی سالهای جنگ ایران و عراق به عنوان دبیر سرویس عکس روزنامه کیهان بر گزیده شد. پس از ۳۱ سال خدمت در روزنامه کیهان در ۲۷ شهریور ۱۳۶۸ بازنشسته شد و به دلیل دوستی و علاقه‌ای که به پروفسور حسابی داشت با قسمت فرهنگی بنیاد حسابی همکاری خود را شروع کرد.

تعدادی از عکس‌های معروف پرتوی

  • عکس مربوط به بسته شدن فرودگاه توسط نظامیان به فرمان بختیار در ۴ بهمن ماه ۱۳۵۷
  • عکس مربوط به اعدام سران حکومت پهلوی در دبیرستان‌های علوی و رفاه،
  • عکس مربوط به ورود خمینی به ایران در فرودگاه مهرآباد ۱۲ بهمن۱۳۵۷
  • عکس مربوط به بیعت همافران با خمینی در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۵۷

سوابق

  • برگزاری چندین نمایشگاه عکس با موضوعات انقلاب و دفاع مقدس
  • دبیری سرویس عکس روزنامه کیهان در طول سالهای دفاع مقدس- ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۷
  • دریافت لوح تقدیر از نخستین جشنواره تخصصی مطبوعات ورزشی در ایران
  • دریافت لوح و تندیس از دومین همایش تجلیل از فجرآفرینان عاشورایی- بهمن ۱۳۸۵
  • دریافت لوح و مدال در همایش راویان نور و بزرگداشت عکاسان انقلاب - بهمن ۱۳۸۶
  • دریافت تقدیرنامه از فرماندهی نیروی هوایی ارتش در آستانه بیست و نهمین سالروز بیعت همافران با خمینی - بهمن ۱۳۸۶
  • دریافت جایزه «مطهر» از محمود احمدی نژاد
دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 13:44 ::  نويسنده : علي
 
 
 

احد پازاج

مدال‌ها
شرکت‌کنندهٔ کشور Flag of Iran.svg ایران
کشتی آزاد مردان
مسابقات قهرمانی آسیا
طلا ۵۲ ک‌گ
طلا ۶۲ ک‌گ
طلا ۶۲ ک‌گ
نقره ۶۲ ک‌گ
برنز ۶۲ ک‌گ


احد پازاج کشتی‌گیر ایرانی اهل اردبیل است.

عناوین کسب شده در مسابقات آسیایی

  • ۱۹۸۷ بمبئی-وزن ۵۲ کیلوگرم-مدال طلا
  • ۱۹۹۲ تهران-وزن ۶۲ کیلو گرم-مدال طلا
  • ۱۹۹۳ هیروشیما-وزن ۶۲ کیلو گرم-مدال طلا
  • ۱۹۹۵ مانیل-وزن ۶۲ کیلو گرم-مدال برنز
  • ۱۹۹۶ ژیائوشان-وزن ۶۲ کیلو گرم-مدال نقره


 

منبع

دو شنبه 29 آبان 1391برچسب:, :: 13:40 ::  نويسنده : علي
 
 
 

عظیم وهاب‌زاده

عظیم وهاب زاده.متولد ۱۳۰۹ دراردبیل است.

بیوگرافی

دکتر عظیم وهاب زاده درسال ۱۳۰۹دراردبیل زاده شد.او پس ازاخذ دیپلم درزادگاهش اردبیل درسال ۱۳۳۰ دردانشکده پزشکی دانشگاه تهران مشغول تحصیل گردید. اودارای دکتری پزشکی عمومی ازدانشگاه تهران ۱۳۴۲ونیز مدارک مربوط به روانپزشکی ازبیمارستانهای ازگل وروزبه در تهران می‌باشد.در سال ۱۳۴۲ موفق به دریافت دانشنامه دکتری از دانشگاه مذکور گردید.او همچنین مدرک روانپزشکی را ازبیماستهانهای روزبه وازگل دریافت کرده‌است.

فعالیتهای علمی

دکتر عظیم وهاب زاده طی سالهای کارمداوم دربیمارستان ونک تهران دربخش‌های روانپزشکی واعتیاد به مداوای بیماران روانی پرداخت .بطورهمزمان دردانشگاه آزادبه ویراستاری کتابهای پزشکی پرداخت. ونیز به تحقیق وتدریس درانستیتوروان پزشکی تهران وویراستاری کتابهای پزشکی درمرکز نشر دانشگاهی پرداخت.

فعالیتهای آموزشی

مرحوم وهّاب زاده ابتدا در بیمارستان ازگل و سپس در بیمارستان روزبه به آموختن علم روان پزشکی پرداخت و با اندوخته‌های علمی خود، طی سالها کار مداوم در بیمارستان ونک در بخش‌های روان پزشکی و اعتیاد به مداوای بیماران روانی شتافت. و همزمان در دانشگاه آزاد اسلامی ویراستاری کتب پزشکی را به عهده گرفت. نامبرده در سالهای قبل از انقلاب به کار آرام علمی اشتغال داشت که نام او با چند پژوهش بین‌المللی در زمینه اعتیاد همراه است. وی پس از انقلاب به کار تدریس و تحقیق در انستیتو روان پزشکی تهران پرداخت و همزمان در مرکز نشر دانشگاهی به ویراستاری کتب پزشکی اهتمام ورزید که ویراستاری استادانه ترجمه کتاب مختصر روان پزشکی که با تلاش گروهی از مترجمین فراهم گردید، یکی از یادگارهای شایان تحسین اوست. بنیادگزار نخستین کنگره نوروپسیکولژی در ایران در اردیبهشت ماه ۱۳۶۵ درایران می‌باشد.

مولف برگزیده در دوره چهارم کتاب برگزیده سال

ترجمه کتاب مختصر روان پزشکی در دوره چهارم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان کتاب سال برگزیده شد.

وفات

دکتر عظیم وهاب زاده درتاریخ ۲۳مرداد ۱۳۶۵ه.ش. براثر ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

درباره وبلاگ

با سلام و ادب خدمت شما سروران گرامي و عزيز . هدف من از ايجاد اين وبلاگ معرفي و شناساندن اصالت ريشه فرهنگ سنن بزرگان مشاهير و آثارباستاني شهر و روستاهاي اقوام متمدن آذري و ترك زبان مي باشد . ضمنآ بدون هيچ وابستگي به جناح و حزبي مديريت ميشود . خواهشمند است نظرات ارشادي خود را جهت هر چه بهتر شدن وبلاگتون ارائه فرمائيد . منتظرتون هستم . با سپاس
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 13
بازدید ماه : 317
بازدید کل : 259433
تعداد مطالب : 1076
تعداد نظرات : 118
تعداد آنلاین : 1



ابزار نمایش عکس تصادفی